Strijd om boer barst los in stijgende markt

De zuivelmarkt ontwikkelde zich de afgelopen maanden positief. Opvallend daarbij is dat de verschillen in voorschotsmelkprijzen kleiner werden. Verschillende zuivelaars lijken daarbij de goede markt aan te grijpen om hun leden te paaien met goede melkprijzen en hen zo aan zich te binden of juist te verleiden over te stappen.

Deel dit topic

Reacties

mlkvhoudr
Gelukkig maar dat mijn geliefde bel leerdammer niet genoemd word in dit artikel. Was al bang dat daar ook veel vertrokken.....
labella
@mlkvhoudr Die zijn al weg.
mlkvhoudr
@labella laat ik het maar bij wat algemeenheden houden........maar wat ik te horen krijg is de laatste die weg wil bij bel nog niet weg. Ik denk dat er nog wel de nodige gaan vertrekken. Denk maar aan artikel in boerderij van laatst......ook bij weiders word er echt wel nagedacht of ze nog genoeg vertrouwen in bel leerdammer hebben om er in de " toekomst" aan te blijven leveren.

Er is heel wat onvrede onder de leveranciers op t moment.

En nu zal er veel van afhangen of bel waar gaat maken wat ze de laatste jaren zeggen.

Het nastreven van duurzame leveranciersrelatie.....

Oftewel een langere tijd een bovengemiddelde melkprijs.......
van Ittersum
Kan me dezelfde scenario herinneren in het jaar 2014.....wat gebeurde erna....easy come is easy go. Oftewel bufferennnnnnnn!
+1
arie.j
@van Ittersum Tja, is nogal wat boeren eigen. Bij lage prijzen denken dat het nooit veel beter zal worden en bij goede prijzen dat ze nooit meer laag worden.
weurding
@arie.j ie zult d'r wal wiezer van gewaar word'n 😉 oftewel, komt tijd komt raad

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's boer , zuivelmarkt en zuivelaars geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0