Doelstelling fosfaatreductieplan behaald


Originele beschrijving

Doelstelling fosfaatreductieplan is behaald. Verder reduceren niet nodig. Op dit moment 8,3 miljoen kg P gereduceerd. Nu mag het ministerie aan het werk voor de derogatie van 2018.

Deel dit topic

Reacties

boertje009
Gelijk 10 koeie dr bij melken mt die handel
+4
John Spithoven
Beste allemaal, de kamerbrief over reductieplan geeft aan dat er 8,3 miljoen kg P is gereduceerd. Voor 2016 was er een productie naar vandaag blijkt van 89.5 miljoen kg P. Dus we zitten op 81.2 miljoen kg P, ruim onder het plafond. Ik ben hier op dit prikbord onder eigen naam en als boerenbestuurder elke keer er van beticht dat ik er naast zat. Naar nu blijkt niet. IK lieg geen mensen voor. Ik wil mensen altijd recht in de ogen kunnen kijken en niet mensen belazeren. Maandenlang ben ik door bestuurders en ambtenaren en de staatssecretaris voorgelogen. Dat was de reden dat ik hier niet meer aan mee wilde werken en daarna de mensen het juiste verhaal vertellen. Bestuurders van enkele belangenorganisatie en de zuivel horen excuus aan te bieden. Ook de vertrekkende staatssecretaris zou het schaamrood op zijn kaken moeten krijgen. Mensen eis excuus voor dit wanbeleid.
+1
@John Spithoven He John,
Op 1 oktober 2016 zat de melkveehouderij volgens het CBS op een productie van 95,6 miljoen kg P. Per 1 juli 2017 zit de melkveehouderij op een niveau van 86,5 miljoen kg P.

De 89,5 miljoen kg fosfaat waar jij het over hebt is per 1 april 2016 op basis van de dieraantallen van de GDI. Lopende het jaar 2016 zijn er dus nog dieren bij gekomen.

Doelstelling fosfaatreductieplan is bepaald op basis van de dieraantallen van 1 oktober 2016 om onder het plafond te komen aan het einde van het jaar.
John Spithoven
@Bart van der Hoog Hoi Bart, goed dat je ook reageert. Overigens hebben we in de overleggen altijd goed samengewerkt, dus hetgeen hierboven staat geld zeker niet voor jou. Waar ik op doel is dat ze altijd voorgehouden hebben we rekenen met de cijfers van 2016 met de excretie van 2015. En daar is het nu, maar ook van de lente vreselijk fout gegaan. De excretie van 2016 ligt ruim 7,4 % lager, nl 43,1 in 2015 en 39,9 in 2016.Als je dan die hopeloze peildatum van 1 oktober 2016 neemt, is het geen 95.6 miljoen kg op 1 oktober 2016, maar 7,4 % lager. Dus 88.5 miljoen kg P. En dan 8,3 miljoen kg reductie is ver onder het plafond. Elke keer kloppen de uitgangsituaties niet
familie pelle
@John Spithoven als dit echt Zo is wat je zegt waarom ageren de nmv en de lto hier niet tegen?
jg
Dus het gros van de melkveehouders heeft dus veel te veel ingeleverd, dit plan werkt als een magneet op juridische procedures.
christo
Wat een draaikont is van Dam. Door de rechter is keiharde billenkoek uitgedeeld wegens het ontbreken van een fatsoenlijke knelgevallenregeling en dan komt hij met zo'n brief. Wie is er dan verantwoordelijk dat de productie aan het eind van het jaar gaat toenemen? Juist: Van Dam.
cornelissen
@christo Was het geen plan van de sector zelf ?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's cbs , tweede kamer , dam en fosfaatreductieplan geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0