Illustratie van: fendtje310

Verzekeraars onderzoeken mogelijkheid meer brandinspecties stallen

Verzekeraars onderzoeken of het mogelijk is om bij veehouderijbedrijven extra risicogerichte inspecties uit te voeren, bijvoorbeeld naar de elektra. Stichting Milieukeur (SMK) pleit voor een 'Brandveiligheidswijzer' voor veehouders.

Deel dit topic

Reacties

Pluto
Als de externe deskundige is geweest is de hele installatie zwaar beschadigd . Bij het testen wordt bewust kortsluiting veroorzaakt om de beveiliging dan wel de aardlek te controleren .
De moderne elektronica kan hier niet tegen en heeft sowieso al een kortere levensduur , kijk alleen al naar een wasmachine die na 7 jaar niet meer wordt gerepareerd .
Er wordt tegenwoordig wel makkelijk gesuggereerd dat kortsluiting de oorzaak is .
De huidige wijze van dierhouderij is door de consument en de markt afgedwongen , de stalbranden zijn een vervelende factor waar niet maar zo een oplossing voor is !!.
Ik zelf denk dat er vaker sprake is van besturings kasten en computers met een te korte levensduur in samenhang met toeren regulatie van bijvoorbeeld ventilatoren waarbij bij het verlagen van de toeren de temperatuur van de kast en de ventilators soms extreem hoog oploopt !!. Hier had de installateur het debiet zo laag ingesteld dat de stuurkast begon te smelten en toch was de installatie gecertificeerd .
arie.j
@Pluto Dat heeft niets te maken met het gegevendat bij een begin van brand veel te gauw het hele gebouw in brand staat, en er niets meer is redden.
Het gaat om de brandgevoeligheid en dat een brand veel te snel om zich heen grijpt.
Moet je niet komen met verhalen over moderne elektronica. Wanneer die wasmachine van jou kortsluiting krijgt dan staat die stil, maar brand niet je huis af
ej-van-de-voort
De boel schoonhouden in en op besturingskasten, maar ook motoren en dergelijke is wel 1 van de zaken waarmee veel ellende te voorkomen is. Er zitten niet voor niets waaiers op emotoren, maar als dat vol zit met stof...succes

Voor wat betreft smeltende kasten. Niet iedereen is even goed op de hoogte van de warmte die individuele componenten kunnen veroorzaken. Montage volgens installatievoorschrift wil niet zonder meer zeggen dat het dan ook daadwerkelijk goed gaat.
van Ittersum
Ik ben verplicht (Univé) om om de zoveel jaar de hele boel te laten checken. Je kunt overal iets van vinden, vooral als er niet echt iets gevonden wordt maar kleine dingen zoals geen frisse contactdoos ofzo. Maar elke grote brand begint met 1 klein vonkje
MJvW
@van Ittersum Ik ook. Toevallig afgelopen week keuring gehad (weer 700 euro verder) maar deze extra inspectie waar ze het nu over hebben komt daar nog eens bovenop...
van Ittersum
@MJvW helaas. helaas weten wij wat brand is(1980)wat het met je doet en de gevolgen. Oorzaak was geen kortsluiting of eigen schuld maar de gevolgen kun je beter voor blijven indien mogelijk. Dat dit weer een lucratieve markt is om maar te vragen voor alles en nog wat... daar gaan mijn wenkbrauwen als ervaringsdeskundige ook diep diep van fronzen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voeren , stallen en veehouders geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN