31

Ervaringen coating op de vloer?

Wij zitten eraan te denken om onze voergang een gedeelte te vernieuwen mbv een coating. Wat zijn hier de ervaringen mee qua maren en breedte en hoogte en de kosten?? We hebben nu beton wat ingesleten is en met de zomerdag krijg je dan een vieze laag, ook in het hoekje van de vloer bij de houten balk. Alvast bedankt. Kun je tevens het voer wegschuiven elke dag met een shovelbak of slijt de vloer dan snel?

Deel dit topic

Reacties

Heb het zelf (nog) niet maar goeie keus 👍
+1
Bij nieuwbouw gelijk laten doen door vd Ven.1.20 breed aanhouden.
@jan.1 1.20 minimaal vanwege?? Is korter niet aan te raden?
@DutchDairyFarmer
Je moet met de voerwegen over de coating rijden en niet er net naast, anders krijg je daar alsnog een vieze smeerlaag.
Quote Reactie van @DutchDairyFarmer:
1.20 minimaal vanwege?? Is korter niet aan te raden?

Nee,voermengwagen rijd dan met wiel op de coating,die 20 cm extra zijn de kosten niet.
Wat je doet moet goed zijn.
@jan.1 Oke op die manier, bedankt voor de tip.
Quote Reactie van @DutchDairyFarmer:
1.20 minimaal vanwege?? Is korter niet aan te raden?

Sorry dutchy,heb het nagemeten het is hier 1.5 mtr breed.
Dit naar aanleiding van Piet 1960:😄
Kun je een paar keer extra per dag het voer aanschuiven, want wegduwen kunnen ze fantastisch op die gladde vloer.
+1
@cjw73 dat geloof ik direct maar als er op die coating geen vieze laag komt nemen ze denk ik wel wat meer voer op, bij zomer dag zeker niet verkeerd. Als koeien heel veel gaan schuiven kunnen ze selecteren en moet je dat eerst aanpakken. Doen Ze bij ons niet of nauwelijks.
+1
@cjw73 Onzin als je het goede mengsel voert (TMR compact) is er geen koe die aan bet schuiven gaat. 1,20mtr. brede coating bevalt ons super. Hebben het nu 3jr. en is nog als nieuw.
+2
@weide-boer niet iedereen voert tmr hoor. En het is een opmerking van een goeie bekende collega van mij. Die wel coating op de vloer heeft. Heb het zelf niet en voer ook niet gemengd want daar zie ik niks geen voordeel in.
+1
Doen, behoud van je betonvloer, is en werkt schoner.
Wij hebben op onze oude stal goede ervaring gehad met gietasfalt .De vloer was te ongelijk voor een coating
1,20 m is te smal, komt er net buiten je coating nog een vette laag. Die hoek bij je houten balk moet je opvullen door een vierkant hardhouten balkje diagonaal in de lengte door te zagen en die delen in de hoek plaatsen van de houten balk, krijg je geen troep in de hoek.
Waarom is coating zo noodzakelijk? Praten we hier niet gewoon over dat er coating er op moet omdat de kwaliteit van het beton TOEN niet goed was of de verkeerde beton voor de verkeerde toepassing vobn-beton.nl/beton-kenniscentrum/beton/… Net als dat er afwasmiddel in de metselspecie werd gekieperd om de specie beter en makkelijker te verwerken. Dat de specie dan niet bindt aan de stenen.... zie je na het voegen toch niks van👎đŸģ
@van Ittersum is het niet zo dat beton ongeacht welke kwaliteit na 40 jaar waar elke dag voer op licht sowieso slijt, is toch logisch. Midden van voerpad is nog intact heeft niks te lijden. Maar je reactie beantwoord mijn vraag niet dus beschouw maar als niet reageert dan
@DutchDairyFarmer dan slijt coating ook, als het beton zo zacht is zal de coating ook geen 10 jaar houden. Achteraf is makkelijk praten, dat weet ik. Maar is een nieuwe slijtlaag van puur speciemortel (c.q portlandcement) geen betere optie. Goed schoonmaken met een spuitfrees, en dan door een vloerstucadoor laten doen. Nadeel van al die coatings is dat je de vloer niet kurk en de kurkdroog krijgt. Dit heb je nodig voor de vaste hechting, terwijl je bij een speciemortel de vloer juist nat moet zijn om een goede hechting te krijgen

Tja mijn vloer is van 1981 dus ook ervaring genoeg😂 En onderweg genoeg gezien hoe het niet moet en hoe het ook kan(ook voor mij)
@van Ittersum kijk hier kan ik tenminste iets mee 😉👍đŸŧ Is ook een optie misschien dacht dat je dan minimaal wel 10 cm nodig moet hebben of zie ik dat verkeerd?? En dat is het nadeel krijg je hoogteverschil en dat moet niet vandaar dat ik aan coating zat te denken tenzij die laag ook dezelfde dikte heeft als een coating.
@DutchDairyFarmer nee, tis geen stuclaag. Zakje Portland puur mengen met water en met een spatel uitsmeren. Wat ze meestal doen is de vloer flink nat maken, heel licht droge Portland handmatig uitstrooien (branden) en dan die smeuri uitsmeren. Dan praat je over 1-2 mm denk ik. Je creeert een keiharde toplaag over je bestaande betonlaag heen, kleine oneffenheden strijk je ook hierme wel mee weg

Probeer maar eens op een stuk betonplaat ofzo
Quote Reactie van @van Ittersum:
Dan praat je over 1-2 mm denk ik

Dat gaat alleen als de ondervloer heel grof is. Is de vloer te glad dan laat de top laag op den duur los.
@pietjepuk daarvoor ga je "branden" en beton heeft zon open structuur dat werkt altijd
@van Ittersum wanden in oudere stallen smeerden ze ook aan met portland, zat veel langer als tegels, misschien minder mooi maar zeker zo sterk en schoon
Wanden glitten doen ze half portland en half natte kalk ,portland is te sterk en barst eraf
Voor een vloer kun je egaline nemen maar is ook cementgebonden en vreet ook in
allemaal smeersels en dan later nog een keer coating is gedoemd te mislukken
Wel extra vergrendeling maken op al je hekken, want als je koeien ooit nog op de voergang komen dan liggen ze alle in de spagaat.
@brabo we werken (volgens alle folders) alleen met gezonde, makke en mooie koeien die dankzij die coating meer melk gaan geven. Combineer je dat met die koevriendelijke Stalinrichting en het beste voer en alle andere preventieve maatregelen we een nieuwe melkplas aan het creeeren zijn
Goed schoonmaken voor het aanbrengen van de coating is belangrijk, en droog maken met een gas/dak brander. Bij ons was de ondergrond ook zeer ongelijk, dit kost wel een emmertje meer. Maar zit al 6 jaar naar tevredenheid, gekocht bij Schippers Bladel.
@sjuu hier ook Schippers zit er ook 6 jaar, geen enkele slijtage zichtbaar., zelf aanbrengen scheelt ook nogal in de kosten.
+1
Altijd doen. Nadat we de mais en raap zijn gaan voeren op een gecoate vloer is de hoeveelheid restvoer van 1 kruiwagen per dag naar 1 kruiwagen per jaar gegaan. De koeien likken de vloer schoon af.
Gras wordt op een ander deel gevoerd (ook gecoat), daar heb je altijd wat restvoer van.
Breed genoeg houden en grove coating met korreltjes voor de poort en de doorgangen voor jezelf, zodat de koeien en jij er makkelijk over lopen.
+2
Quote Reactie van @Wilbert:
restvoer van 1 kruiwagen per dag naar 1 kruiwagen per jaar

als je maar een kruiwagentje restvoer per jaar hebt, dan moet je je toch eens gaan afvragen of je niet te weinig voert. 😄
@brabo is van de mais en raap, gras geeft natuurlijk veel meer restvoer. Goede maiskuil eten ze helemaal op.
+1
Als de vloer heel erg ruw is, en de voergang ligt op dezelfde hoogte als het loopgedeelte. Zou je ook nog kunnen overwegen om er eerst wat bij op te storten, en dan eventueel ook polyester bij in de beton te doen voor de slijtvastheid.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nÊt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
31
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0