Rabobank heeft minder geld uitstaan in landbouw

Het volume aan leningen dat Rabobank heeft uitstaan in de landbouwsector en bijbehorende keten is in de eerste zes maandan van 2017 zeer licht gedaald. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers van de bank.

Deel dit topic

Reacties

+1
weurding
Teken dat er weer flink wordt afgelost 😄
de jonge
@weurding of dat ze minder nieuwe hypotheken verstrekken
weurding
@de jonge of de stoppers lossen af 😉
arie.j
@weurding
Of het gaat gewoon beter met de boeren, eh.., o nee, dat mag ik hier niet zeggen 😄
Nou wat melkveehouders betreft worden er gewoon veel minder nieuwe schuren gebouwd dan een paar jaar geleden.
En dat is dan ook minder nieuwe grotere hypotheken.
weurding
Quote Reactie van @arie.j:
o nee, dat mag ik hier niet zeggen

da's het mooie hier, je mag alles zeggen 😁
van Ittersum
@arie.j je mag alleen niet zeggen dat het met iedereen beter gaat. In dat opzicht zijn we wel een afspiegeling van de huidige maatschappij. De1% wil natuurlijk wel laten overkomen dat ze ook praten namens die andere 99%. En die gedachte moet je hun niet ontnemen.

Inhoudelijk vraag ik me af of het het aandeel agrarische hypotheken kleiner is geworden of daadwerkelijk minder is verstrekt. Zo is bij mij een paar leningen geen agrarisch meer maar een box 3 lening, voordeliger percentage, maar wel een ondersteunende zekerheid vanuit mijn bedrijf. Oftewel een andere naam en andere consenqenties voor mijn IB(het beroemde fiscale maatwerk)
Coen
@de jonge , het is vast en/en 😄
nieuwe investeringen gaan steeds vaker via onderhandse leningen met vermogende particulieren, samen de renteopslag verdelen 😄
m uut m
@Coen
Wat ik hier in mijn omgeving hoor is dat de leningen / hypotheken via crowdfunding of particulieren een hogere rente hebben dan via de bank.
van Ittersum
@m uut m vrij logisch omdat het een achtergestelde lening is. De "winst" moet de bank aan je geven met wat een lagere rente, je hebt meer zekerheid te bieden en minder schuldeisers op de 1e rij. Dus opgeteld en gedeeld door zou het gelijk moeten zijn, althans volgens de theorie
arie.j
Quote Reactie van @m uut m:
Wat ik hier in mijn omgeving hoor is dat de leningen / hypotheken via crowdfunding of particulieren een hogere rente hebben dan via de bank.

Logisch zonder zekerheid dan dat men je waarschijnlijk kent en inzage in de boekhouding heeft gehad.
Lenen aan de Rabo zelf via certificaten levert momenteel ergens 5,5% op bij de koers van 118% van die dingen en dat is meestal wel zo aantrekkelijk. Gelukkig heb ik er destijds bij een lagere koers flink wat ingeslagen.
Coen
@arie.j , geen appels met peren vergelijken 😄
leningrente met gelijk risicoprofiel vergelijken, renteopslagen voor leningen met primaire dekking (alles 1-ste hypotheek) bedragen circa 2% en als je die samen kunt deken is dat win-win 😄
+1
George
@Coen Dan krijgt die particuliere geldverstrekker dus 1% , nou dan moet je veel Mona toetjes eten om blij te worden.
+1
arie.j
Quote Reactie van @Coen:
@arie.j , geen appels met peren vergelijken leningrente met gelijk risicoprofiel vergelijken, renteopslagen voor leningen met primaire dekking (alles 1-ste hypotheek) bedragen circa 2% en als je die samen kunt deken is dat win-win

Voor die lener wel, is duidelijk.
Maar wat voor rente krijgt die uitleent dan? Want die zal met die rekenarij van jou niets hebben,maar alleen de rente willen weten.
George
Quote Reactie van @Coen:
het is vast en/en nieuwe investeringen gaan steeds vaker via onderhandse leningen met vermogende particulieren, samen de renteopslag verdelen

Dat heb jij ook gedaan .
Van die renteopslag worden particulieren ook niet rijk. Voor de helft daarvan kun je ook geen geld gaan uitlenen en al zeker niet als je geen eerste hypotheekrecht vestigt. Voor de helft van de opslag zullen weinig vermogende particulieren in de rij staan om je zo geld uit te lenen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , rabobank en bank geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN