20 nieuwe excellente stieren bij select sires

Bij Select Sires is onlangs de inspecteur op bezoek geweest en er werden 20 nieuwe stieren met excellent beoordeeld en een stuk of wat stieren werden opnieuw ingeschreven. Twee stieren willen we er even uitlichten, te weten; Erbacres Damion en Golden-Oaks ST Alexander.

Damion en Alexander
Damion hoopt in juli 10 jaar te worden en is nog steeds een fantastische stier. Hij was al ingeschreven met EX-94, maar de inspecteur heeft hem genomineerd voor EX-95.
Alexander kreeg er al wel een punt bij van de inspecteur en is nu EX-91. De zeer populaire stiervader wordt over 3 dagen alweer 7 jaar en verkeert nog steeds in goede gezondheid.

Alexander x Damion
Damion zijn dochters zijn stuk voor stuk sterke, brede koeien met een enorm diepe, gewelfde ribparty. Met hun melkkracht, beste uiers en zeer krachtige beenwerk zijn het super koeien in de stal, maar kunnen ze ook op keuringen met de besten mee.
Door het vererven van wat meer melktype, wat ondermeer gekenmerkt wordt door wat meer lengte in de kop en nek én wat extra fijnheid en kwaliteit in beenwerk en uiers, is Alexander de ideale stier om op uw Damion dochters in te zetten. Wat extra vertrouwen geeft in deze combinatie is het feit sommige veehouders deze combinatie ook al gemaakt hebben. Zodoende lopen er in Nederland al Alexander kalveren/pinken uit Damion moeders. Volgens veehouders zien deze kalveren er veel belovend uit.

Lees meer »

fokje114

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden stal , koeien , kalveren , stier , uiers , stieren en gezondheid geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!