'Onderlinge vertrouwen in formatie loopt flinke knauw op'

Het vertrouwen tussen de onderhandelaars aan de formatietafel heeft door de publicatie in het AD een flinke knauw gehad. "Het lijkt erop dat er gelekt is aan de pers en dat ChristenUnie-leider Segers daar erg boos over is", zegt NOS-verslaggever Xander van der Wulp.
"Segers is geen man om toneel te spelen. Hij lijkt een duidelijk statement te willen geven; dit pik ik niet", zegt Van der Wulp. "De ChristenUnie-leider wil hiermee zeggen: we moeten ons houden aan het vertrouwen om de afspraken die we aan de formatietafel hebben gemaakt, niet te lekken."
De krant meldt dat de vier partijen die onderhandelen over de vorming van een nieuw kabinet voorlopige afspraken hebben gemaakt over het euthanasiebeleid en andere medisch-ethische kwesties.
Niet lekken
Van der Wulp zegt dat het weliswaar goed nieuws lijkt dat ze ook op moeilijke thema's dicht bij een akkoord zijn. "Maar als het dan in de krant staat, is een partij altijd beter af dan een andere. Daarom is er aan de formatietafel afgesproken dat er niet gelekt wordt aan de pers."
Het AD zou inzage hebben gehad in een concepttekst voor het regeerakkoord. ChristenUnie-leider Segers noemt de publicatie daarover heel schadelijk voor het formatieproces.
Op dit moment praten ChristenUnie-leider Segers, D66-leider Pechtold, CDA-leider Buma en VVD-leider Rutte erover, onder leiding van informateur Zalm in het Johan de Witthuis in Den Haag.
Ze zouden tot ongeveer 21.00 uur bij elkaar zitten, maar er wordt rekening mee gehouden dat de onderhandelaars eerder naar buiten zullen komen.
 'Onderlinge vertrouwen in formatie loopt flinke knauw op' (nos.nl)

Het vertrouwen tussen de onderhandelaars aan de formatietafel heeft door de publicatie in het AD een flinke knauw gehad. "Het lijkt erop dat er gelekt is aan de pers en dat ChristenUnie-leider Segers daar erg boos over is", zegt NOS-verslaggever Xander van der Wulp. "Segers is geen man om toneel te spelen. Hij lijkt een duidelijk statement te willen geven; dit pik ik niet", zegt Van der Wulp. "De ChristenUnie-leider wil hiermee zeggen: we moeten ons houden aan het vertrouwen om de afspraken die we aan de formatietafel hebben gemaakt, niet te lekken." De krant meldt dat de vier partijen die onderhandelen over de vorming van een nieuw kabinet voorlopige afspraken hebben gemaakt over het euthanasiebeleid en andere medisch-ethische kwesties. Niet lekken Van der Wulp zegt dat het weliswaar goed nieuws lijkt dat ze ook op moeilijke thema's dicht bij een akkoord zijn. "Maar als het dan in de krant staat, is een partij altijd beter af dan een andere. Daarom is er aan de formatietafel afgesproken dat er niet gelekt wordt aan de pers." Het AD zou inzage hebben gehad in een concepttekst voor het regeerakkoord. ChristenUnie-leider Segers noemt de publicatie daarover heel schadelijk voor het formatieproces. Op dit moment praten ChristenUnie-leider Segers, D66-leider Pechtold, CDA-leider Buma en VVD-leider Rutte erover, onder leiding van informateur Zalm in het Johan de Witthuis in Den Haag. Ze zouden tot ongeveer 21.00 uur bij elkaar zitten, maar er wordt rekening mee gehouden dat de onderhandelaars eerder naar buiten zullen komen.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden formatie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!