Een succesvolle ondernemer groeit nu eenmaal

Blog Florus Pellikaan

De afgelopen paar weken had ik het voorrecht twee bedrijven te bezoeken voor een reportage in Veeteelt. Een bedrijf in Nederland met 220 koeien en een in Vlaanderen met ruim 500 koeien.Naast dat ze beide bovengemiddeld groot waren maakten de ondernemers indruk op me. Het bedrijf van familie Altenburg realiseerde een topproductie, dat van familie Van den Hout heel goede gezondheidscijfers. Laatstgenoemde wees het preventief werken aan als reden waardoor ze zoveel groei hadden kunnen realiseren. Een kalversterfte in de eerste twee weken van slechts twee procent is een resultaat waar veel bedrijven, ook kleinere, zich op stuk kunnen bijten.

Meer: veeteelt.nl/maatschappij/blog/…

Deel dit topic

Reacties

+4
de hoef
Hier groeit alleen de buik
+7
KOC1981
@de hoef groeien is groeien. proficiat u mag zich nu succesvol ondernemer noemen
weurding
@KOC1981 net 6 dagen vakantie gehad, zeer succesvol achteraf 😉
+3
Frans1
@de hoef Zolang die lavaloveral nog past valt het met die buik wel mee
+1
jg
In de melkveesector weet je dat ca 2 % jaarlijks stopt. Als de groei van de consumptie 1 % is weet je wat een rendabele jaarlijkse groei is. Verdubbelen is dus je eigen markt onder druk zetten.
pieta
@jg Als je allemaal tegelijk verdubbelt klopt je theorie. Maar het zal meer een mix zijn geleidelijke groei, paar spanten er bij en veel nieuwbouw die nog een keer vol zou moeten komen. En in NL wordt de ruimte nu min of meer begrenst.
fozzybear
@jg Wat stopt r. 2% van de bedrijven of 2 % van de productie capaciteit (Kg melk).
1% stijging van de nederlandse consumptie of wereldconsumptie. Dat maakt nogal verschil.
jg
@fozzybear Waar moeten we de melk kwijt???
Frans1
Quote Reactie van @jg:
Verdubbelen is dus je eigen markt onder druk zetten.

Of in vrije markt je concurrent proberen weg te concurreren. Jij staat een communistisch model voor als ik jouw uitleg steeds lees.
jg
@Frans1 Met een hogere kostprijs als de mijne en wereldwijd? Succes
+5
George
Ik heb het verhaal gelezen maar het is me niet duidelijk geworden waarom een succesvol ondernemer nu eenmaal groeit. En waarom zou een ondernemer jaarlijks moeten groeien? Ik ken buiten de landbouw genoeg succesvolle bedrijven die al jaren op dezelfde locatie zitten met evenveel personeel. Ik zie niet in waarom een ondernemer altijd succesvol is als zijn bedrijf groeit. Als het vreemd vermogen evenredig groeit is het ook niet echt succesvol.
fozzybear
@George groeien moet omdat je anders of van je goede resultaten gaat genieten (mag niet van de bank) of belasting gaat betalen (mag niet van accountant).
Waarom zou je tevreden zijn met goede resultaten. Een consument is ook nooit tevreden, die wil altijd of meer of beter. En bedoel ik niet BETALEN.
+6
George
Quote Reactie van @fozzybear:
groeien moet omdat je anders of van je goede resultaten gaat genieten (mag niet van de bank) of belasting gaat betalen (mag niet van accountant).

Ik ben blij dat die beide bij mij niet veel te willen hebben en dat ik mijn eigen ding kan doen.
Ik geniet zoveel als ik wil en niet wat de bank of accountant wil.
+4
Frans1
Quote Reactie van @fozzybear:
mag niet van accountant

Dit maakt jou een zwakke ondernemer
+1
jg
@George Hele generatie is als het ware geïndoctrineerd door de Periferie.
+1
Frans1
Quote Reactie van @jg:
Hele generatie is als het ware geïndoctrineerd door de Periferie

Nee.Maar wel veel.
Maar je kunt lang en breed praten,maar een stukje groei ben je gewoon nodig om de stijging in kosten die bijna over de volle breedte plaatsvindt op te kunnen vangen,je kunt optimaliseren,maar ook daar zit een grens,als die bereikt is moet je meer omzet gaan creeren
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @George:
Als het vreemd vermogen evenredig groeit is het ook niet echt succesvol.
Daar zit bij velen de clou. Mensen die niet snappen waar het geld werkelijk vandaan is gekomen, komen onherroepelijk in de problemen. Dit kan ik ook niet echt als ondernemen zien! Eerder onverantwoord.
Frans1
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
Dit kan ik ook niet echt als ondernemen zien! Eerder onverantwoord.

Jij baalt dat je zelf eerder geen grond gekocht hebt
+3
puntertje
'Een succesvolle ondernemer groeit nu eenmaal', en vervolgens denken hele volksstammen, 'als ik maar groei ben ik een succesvolle ondernemer'.
labella
@puntertje ik groei met mijn bedrijf mee.
+2
George
@puntertje
Daarom heb ik geluk , ik ben geen ondernemer en voel me geen ondernemer. Ik ben volgens Sjakkie een op de winkelpassende potverteerder en dat past me wel, kost zelfs het minst.
En mijn beroep is Sjorsen welk ook een nieuw begrip is geworden in NL. Dit prikbord heeft me dan nog iets van roem opgeleverd. 😀
+1
hans1980
Wouden wel groeien maar 3 maand na Bevrijdingsdag 2/7 is dat weer een utopie geworden

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's familie , koeien , kalversterfte , vlaanderen en hout geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
22
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0