Chinese handelaren kopen weer massaal babymelkpoeder op

Er is opnieuw een run ontstaan op babymelkpoeder in Nederlandse supermarkten. Handelaren kopen in het hele land Nutrilon 1 tot en met 5 op en verschepen het naar China. Daardoor grijpen Nederlandse klanten vaak mis.
Albert Heijn merkt dat de afgelopen weken de vraag naar de babymelkpoeder weer toeneemt. "Al jaren gaat het met vlagen: dan zien we de verkoop afnemen, dan neemt het ineens weer toe. Door mensen die het duidelijk niet voor eigen gebruik aanschaffen", aldus een woordvoerder van de marktleider.
Vandaar dat AH de filialen weer instructies heeft gegeven: maximaal twee pakken per klant per dag en alleen verkoop van achter de servicebalie. Op het schap hangt een kaartje met de boodschap dat de babyvoeding is te krijgen bij de serviceafdeling.
Melkpoederschandaal
Van dit fenomeen was voor het eerst sprake in 2013. Na een melkpoederschandaal in China - waarbij ook kinderen overleden - werd het Nederlandse Nutrilon erg gewild. Lege schappen in supermarkten en bij drogisterijen waren het gevolg.
Al snel werd duidelijk dat bendes in veel winkels alle babymelk opkochten. Net gevulde schappen waren in een mum van tijd weer leeg.
Producent Nutricia bevestigt dat de vraag stijgt maar heeft geen idee hoe dat komt. Sinds vorig jaar is het voor Chinezen mogelijk om via internet de babyvoeding rechtstreeks te bestellen in ons land.

Deel dit topic

Reacties

+2
storm
Ze kunnen me niet genoeg kopen, ook al halen ze het uit de supermarkt. Als ze maar betalen dan is er niks mis mee lijkt mij?
Grensboertje
@storm Ik snap dan alleen totaal niet waarom er in godsnaam lege schappen ontstaan, of 2 verpakkingen per persoon nodig is.... Er is toch melk zat, kom op RFC, produceren en verkopen dat nutrilon!
Jaap40
@Grensboertje zal wel met productie capaciteit te maken hebben. Over het algemeen ga je meer van een product maken als iets al jaren fantastisch goed loopt. Behalve bij nutricia dan.....
KOC1981
@Grensboertje nutrilon is van nutricia (en dat is van danone) volgens mij levert rfc enkel de grondstof. dus onrechtstreeks worden wij er beter van, maar denk niet dat rfc veel invloed heeft op de hoeveelheid die gemaakt wordt
pieta
Weten jullie met zijn allen dan echt zo weinig. In NL ligt de babymelkpoeder voor een hele vriendelijke prijs in de winkel. Gewoon omdat het de thuismarkt is. Naar China gaat ie meen ik 3 keer over de kop. Waarom denk je anders dat een handelaar hem hier in de winkel kan kopen, met beetjes verzenden naar China en nog volop winst maakt?
Wilbert
@pieta Daarnaast heeft een Nederlands label extra waarde, is geen namaak. Ook houdt de Chinese overheid de import tegen via heffingen en lastige registraties.
Handelaren anticiperen op mogelijke wetgeving waarbij nog maar enkele buitenlandse bedrijven een beperkte hoeveelheid babymelk mogen verkopen in China.
spotmelker
Quote Reactie van @Wilbert:
Handelaren anticiperen op mogelijke wetgeving waarbij nog maar enkele buitenlandse bedrijven een beperkte hoeveelheid babymelk mogen verkopen in China

?? Het ligt veel simpeler, kleine beetjes worden niet gecontroleerd bij de Chinese douane. Containers daarentegen laten ze zomaar weken/maanden staan bederven. Dus grootschalige export kan je wel vergeten.
+1
weurding
Quote Reactie van @spotmelker:
Dus grootschalige export kan je wel vergeten.

och, als het maar betaald is maakt het mij niet uit wat ze ermee doen daar 😉
+3
George
Quote Reactie van @weurding:
och, als het maar betaald is maakt het mij niet uit wat ze ermee doen daar

Al snuiven ze of roken ze het op.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kopen , china , nutrilon , nutricia , 2013 en overleden geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0