Koeien houden blijft óók de hobby van melkveehouder Jorg Visser

OSS - Nog een jaartje studeren en dan wordt Jorg Visser (23) thuis dé man op het gezinsbedrijf in Oss, een boerderij met 340 melkkoeien. ,,Als ik klaar ben met school dan ga ik thuis steeds meer de leiding nemen. Ons pap geeft mij die kans en ik wil het.”

Of hij dan ineens bij de grootste koeienboeren van Oss hoort? Jorg reageert met een verbaasde blik: ,,Daar zijn wij helemaal niet mee bezig! Dat interesseert me ook niks, al zouden wij de kleinste zijn. Wij doen wat we leuk vinden.”

Meer: bd.nl/oss/…

Deel dit topic

Reacties

sorry
,,Als ons pap ooit minder zou gaan werken dan zal er een tweede knecht in het bedrijf moeten komen. En daarvoor is 340 koeien eigenlijk weer te weinig.

misschien een zzper, ABer ,vutter of deeltijdbaan een uitkomst kan bieden voor deze student,ik zou in ieder geval een paar jaartjes bij plakken
matt
@sorry zou het ook een mogelijkheid zijn dan om 40 koeien minder te gaan houden
En de 2e knecht weg te laten ?
diezel
Quote Reactie van @matt:
zou het ook een mogelijkheid zijn dan om 40 koeien minder te gaan houden

In de sportiefste gemeente van Nederland moet er toch wel een tandje bij kunnen? 😄
Rondhus
@matt dan kan je minder flexibel zijn om vrij te nemen
+2
cs-agrar
Bij 340 koeien zou een tweede knecht niet uit kunnen?? 113.3 koeien de man...
Rondhus
@cs-agrar je weet natuurlijk niet wat hij allemaal naast landwerk nog meer uitbesteed. Zeer waarscheinlijk het klauwbekappen eens in de twee a drie weken. Mischien komt de loonvoerder nog wel en mischien loopt er elke zaterdag nog een timmerman rond. Koeien per man zegt niet zo veel

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's school , hobby , koeien , melkkoeien , boerderij , melkveehouder en visser geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0