Weigerboer krijgt toch geld voor geleverde melk

FrieslandCampina betaalt protestboer Henk Gommer uit Zevenhuizen toch uit voor geleverde melk. De coöperatie buigt voor kritiek op het sanctiebeleid.

Na een afnamestop van drie weken werd de melk sinds 11 juli weer opgehaald, maar niet uitbetaald aan de Kringloopwijzer-weigeraar. In de sector werd er schande van gesproken. Tijdens een extra bijeenkomst voor melkveehouders kondigde Jan Veenstra uit Doezum een inzamelingsactie voor Gommer aan. Door overstag te gaan, voorkomt FrieslandCampina nu verdere escalatie en oplopende imagoschade.

Vrijwillige deelname

Andere coöperaties legden vooralsnog geen sancties op. De Kringloopwijzer-plicht lijkt nog geen gelopen race. Het bestuur van FrieslandCampina buigt zich over een ledenvoorstel voor vrijwillige deelname. Begin september wordt Gommer hierover gehoord. Gommer beloofde eerder het melkgeld over juli te schenken aan een goed doel. Dat is dierenopvang Faunavisie Wildcare in Westernieland. De boer uit Zevenhuizen is opgelucht. Op de afrekening over juli staat achter het tegoed nog ‘voor goed doel’.
 Weigerboer krijgt toch geld voor geleverde melk (dvhn.nl)

FrieslandCampina betaalt protestboer Henk Gommer uit Zevenhuizen toch uit voor geleverde melk. De coöperatie buigt voor kritiek op het sanctiebeleid.

 Weigerachtige boer Zevenhuizen krijgt toch melkgeld (lc.nl)

FrieslandCampina betaalt protestboer Henk Gommer uit Zevenhuizen alsnog uit voor de geleverde melk. De coöperatie buigt voor de felle kritiek op het sanctiebeleid.

Nieuwsgrazer

CAT telefoons - Goedkoop en machtig sterk!

Barst in je telefoon? Knikker dat ding weg! Kies voor degelijkheid.

Advertentie
Bezoek website

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden melk , frieslandcampina , boer , melkgeld en geld geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!