Themadag bodem, mest&voedselkwaliteit

Beste collega's,

8 september is er een themadag die op bovenstaande onderwerpen in gaat. Er zal een relatie gelegd tussen mestkwaliteit, bemestingstechnieken, bodemgezondheid en voedselkwaliteit.
Er zijn interessante sprekers, verschillende workshops en een praktijksituatie waarin we gaan kijken wat de effecten zijn van injecteren/breedwerpig aanwenden van mest middels twee profielkuilen.

Wellicht tot de achtste,

Groeten,

Femke
 Kringloopboeren - Themadag 8 september Bodem, Mest&Voedselkwaliteit (devbbm.nl)

Boerderie

Reacties

hans1980
Mooi , Ben wel benieuwd in verschillende manieren van aanwenden qua bodemleven
Boerderie
Quote Reactie van @hans1980:
Ben wel benieuwd in verschillende manieren van aanwenden qua

Dit vinden wij, met name, ook interessant. In de beide profielkuilen zou echt zichtbaar moeten worden wat de vereniging al jaren uitdraagt. Meestal is er geen gelegenheid om twee bodems die aangrenzend zijn zo met elkaar te vergelijken of er is sprake van een verschil in grondsoort ed. Niet allerminst omdat verschillende partijen er ook aan mee moeten willen werken. Wij gaan in ieder geval met ontzettend veel nieuwsgierigheid naar dit onderdeel deze dag tegemoet en hopen uiteraard(en geloven ook) dat de praktijk hier laat zien wat het door De VBBM uitgedragen gedachtegoed stelt.

Maar als je echt wil weten hoe een en ander bewerkstelligd wordt, of wat de consequenties van mestkwaliteit en bemestingstechnieken nou letterlijk zijn, is het ook zeker interessant de onderbouwing daar in de ochtend voor mee te pikken.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden mest , natuur , boerin , mestkwaliteit , toekomst , agrarische , vbbm en themadag geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!