Ontwikkelingen rondom de KringloopWijzer

RFC schuift alweer wat verder op

De afgelopen weken hebben media aandacht besteed aan het verplichte karakter van de KringloopWijzer. In het bijzonder zijn publicaties verschenen over de weigering van één melkveehouder van FrieslandCampina om de KringloopWijzer in te vullen.

Aangezien deze veehouder daardoor niet voldoet aan een essentiële eis, is FrieslandCampina tot sancties overgegaan. Aanvankelijk werd de melkinname opgeschort; later is deze hervat zonder de melk te vergoeden.
Het bestuur heeft inmiddels een definitief besluit over de kwestie genomen. De coöperatie handhaaft het invullen van de KringloopWijzer als een essentiële eis voor alle leden-melkveehouders. Besloten is het melkgeld uit te betalen minus een boete van 25% van de gepubliceerde garantieprijs, totdat de KringloopWijzer is ingevuld.

Initiatiefvoorstellen
Op 13 juli jl. zijn er twee initiatiefvoorstellen ontvangen. Het initiatiefvoorstel ten aanzien van het aanpassen van het sanctiebeleid wordt meegenomen in de evaluatie van de regelingen dit jaar. Het tweede initiatiefvoorstel ten aanzien van het aanpassen van het verplichte karakter van het invullen van de KringloopWijzer is in behandeling genomen en zal de procedure van het initiatiefrecht doorlopen.
robbies

Reacties

hans1980
Deze moet ook geborgt worden als we aan de slag willen met BEX/KLW
Om onze gestolen rechten enigzins terug te vechten...
storm
@hans1980 die gedachte had ik ook maar gaat het ook gebeuren??
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!