Boer kan kiezen: ruimen of ruien


Ruimen of ruien, dat is nu het dilemma voor de kippenboer bij wie de gifstof fipronil is gevonden. Er wordt niks meer van gebruikt. Is het legkoppel – de partij kippen in een stal – nog jong, dan zal de boer eerder kiezen voor ruien. Maar ze denken dat het niet genoeg zal helpen. De boer die voor de keuze staat, moet zichzelf een paar vragen stellen. „Dat is min of meer het rampscenario”, zegt Willy Wouters, die een boekenwinkel runt naast het pluimveebedrijf van haar man.

Tegen week 80 gaan ze naar de slacht en belanden ze in de kippensoep. Wouters ziet op tegen morgen. Lees ook: Boeren waren blij met ‘wondermiddel’ tegen bloedluis bij kippen De levenscyclus van een legkip verloopt ongeveer zo: de kuikentjes worden in een opfokbedrijf grootgebracht tot legkip. „Een boer wil dat z’n kippen leven. Het is kiezen tussen twee kwaden, zegt Johan van Diepen van branchevereniging LTO.
 Boer kan kiezen: ruimen of ruien (pitreport.nl)

Grasbaal

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden lto , stal , kippen , boer , slacht en fipronil geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!