Boternotering stijgt naar 630 euro

Boter noteert deze week opnieuw hoger. De boterprijs stijgt met 11 euro naar 630 euro per 100 kilo. Dat blijkt uit de officiële Nederlandse zuivelnoteringen gepubliceerd door ZuivelNl.

Deel dit topic

Reacties

+2
hans1980
Nog even en fosfaat reductie is niet interessant meer
#gasdrop
Frans1
@hans1980
Succes
groeier
@Frans1
Ga je nog vaarzen verkopen 😄
mlkvhoudr
@Frans1 app mij dan ff frans als je paar mooie vaarzen kwijt wil...
Frans1
@mlkvhoudr voor de juiste prijs heb ik er wel een paar😁😁maar dat bedoel je niet denk ik
mlkvhoudr
@Frans1 niet die dingen uit de vensterbank in ieder geval 😎
Wasser
En ik maar denken dat FC het zo goed doet met toegevoegde waarde. Een goede melkprijs ligt gewoon aan een positieve markt
+1
buorman
@Wasser
In tijden van krapte is alles gewild, maar in een ruime markt moet je je onderscheiden; ''honger maakt rauwe bonen................''
hookwood
@Wasser De toegevoegde waarde komt tot uiting in de prestatietoeslag. De garantieprijssystematiek is jou bekend neem ik aan?
Grensboertje
@hookwood Is het garantieprijs systeem misschien niet meer van deze tijd? Naar welke fabrieken kijkt rfc naast arla en dmk nog meer naar? Enkel buitenland of ook binnenlandse fabrieken zoals doc en aware?
hookwood
@Grensboertje Aware zit er (nog) niet in. Voor de rest kun je het gewoon op melkweb vinden: melkweb.frieslandcampina.com/nl-nl/cooperatie/…
puddingbroodje
@Grensboertje De garantieprijs systematiek is niet heel gek nooit de hoogste prijs maar ook nooit de laagste en duidelijkheid! wel zou ik willen pleiten voor garantieprijs +1 cent door alle investeringen die we alle jaren doen in fabrieken, merken, babyvoeding en toegevoegde waarde is een +1 cent of +2,5 cent prima te verantwoorden en gezien de prestatietoeslag van de afgelopen jaren ook zeer realistisch!
hookwood
@puddingbroodje Vergeet niet dat de garantieprijs de gemiddelde prijs van de fabrieken die in het mandje zitten incl. hun nabetaling etc.

Aanpassen van de systematiek is trouwens niet zomaar gedaan trouwens want het wordt ook gebruikt voor de contracten die gebruikt worden mbt tot het DMF. Dus daar kijkt Brussel ook nog mee.
puddingbroodje
@hookwood ik klaag ook niet over de garantieprijs, vind alleen een plus realistisch! We vergelijken ons met een groot deel melkvolume dat alleen bulk maakt en niet of nauwelijks geld reserveerd.
storm
@puddingbroodje lees goed wat er staat! Gemiddelde melkprijs + nabetaling van fabrieken die in de vergelijking zitten!
Ik ben wel tevreden met de systematiek en zie op 1 september wel wat er nog bijgeschreven wordt op onze rekening! Zal wellicht meer zijn als vorig jaar👍
puddingbroodje
@storm ja ik lees dat wel en ben er ook tevreden over! maar nogmaals +1 cent lijkt mij gezien de investeringen erg redelijk!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's boter , zuivelnoteringen en zuivelnl geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0