Volle zaal stelt zich op achter Gommer

Naar schatting 350 melkveehouders, allen leden van FrieslandCampina in Groningen, hebben zich maandagavond tijdens een districtsvergadering in Zuidhorn geschaard achter Kringloopwijzer-weigeraar Henk Gommer uit Zevenhuizen (GR). „Er was niet één die zich tegen mij keerde. Niemand noemde mij een luis in de pels van FrieslandCampina. Ik voelde me erg gesteund”, aldus Gommer.

Deel dit topic

Reacties

Wasser
Is er ook gestemd in de zaal?
Noordoost
@Wasser die vraag is wel gesteld maar vanuit rfc werd er niets mee gedaan
+1
arie.j
Quote Reactie van @Wasser:
Is er ook gestemd in de zaal?

Stemmen?Dat is iets dat alleen kan en mag als het op de agenda staat.
En dan niet met een paar procent van de leden, maar daar waar alle leden vertegenwoordigd zijn.
Wasser
@arie.j wellicht zou het als peiling kunnen worden gezien. Ter meningsvorming voor de bestuursleden/ledenraadsleden
arie.j
Quote Reactie van @Wasser:
@arie.j wellicht zou het als peiling kunnen worden gezien. Ter meningsvorming voor de bestuursleden/ledenraadsleden

Er zijn toch handtekeningen overhandigd?
Laat ze bij FC gewoon even nadenken wat ze verder doen.
dorpsrandhoeve
@arie.j Inderdaad, er zijn meer leden dan die daarginds!
Porky
@Wasser nee ze "nemen het mee " "en komen er later op terug" zoals met alles op onderwerpen die ze niet aan staan, wat een ongelofelijke stelletje lafbekken ,snappen ze nou nog niet wat er speeld?
+1
arie.j
Quote Reactie van @Porky:
@Wasser nee ze "nemen het mee " "en komen er later op terug" zoals met alles op onderwerpen die ze niet aan staan, wat een ongelofelijke stelletje lafbekken ,snappen ze nou nog niet wat er speeld

Dat ze jou zouden 'meenemen', maar niet 'terugbrengen' zou te begrijpen zijn 😛
Jan S
😀
+1
Porky
@arie.j ja hoor daar is isieweer, onze nationale terpetijnzeiker
@Wasser Waarom was de pers er niet bij TV Noord, vind keurentjes niet leuk zeker, hij moet nog een aantal jaren deze onzin in de benen houden . Wat een aanfluiting voor DE TOP , lachwekkend ben benieuwt waar ze nu mee komen , vorige week ook weer zon kut brief .
Leo,s vriend
@Detukkeroettwente onzin, dit was een Ledenvergadering, daar heeft de pers niets te zoeken.
+6
Hans van Bergen
Allemaal weer opruiing vanuit de pers. Er is helemaal niet gestemd dus wie zal dan zeggen wat die Groningers vinden? Als melkveehouder die door wil heb je alle belang bij de klw. Immers minder rechten nodig en dus lagere kosten bij bijkoop. Als stoppende veehouder echter en daar hangt dit forum vol mee, kun je beter veel minder rechten hebben zodat de geachte pennel leden na eerst jaaaaaaaaren verleasd te hebben toen hun melkquotum verkocht en toen nog snel jongvee houden en nu weer verleasen en verkopen en de hele dag op dit prikbord hangen om te zaniken dat de p rechten zo duur worden.
En de milieu jongens en meiden van Netwerk Grondig alias milieudefensie. Die doen er werkelijk alles aan om de boeren kapot te maken!!
+7
George
Quote Reactie van @Hans van Bergen:
Als stoppende veehouder echter en daar hangt dit forum vol mee, kun je beter veel minder rechten hebben zodat de geachte pennel leden na eerst jaaaaaaaaren verleasd te hebben toen hun melkquotum verkocht en toen nog snel jongvee houden en nu weer verleasen en verkopen en de hele dag op dit prikbord hangen om te zaniken dat de p rechten zo duur worden.

Oei wat een vals figuur ben jij , verschrikkelijk.
+1
Erco
@George je moet je niet aangesproken voelen, lekker laten lullen, pure jaloezie is dit
weurding
Quote Reactie van @Hans van Bergen:
die Groningers v

beetje laagdunkend niet?
Twentsch Land
@Hans van Bergen

Ken er genoeg die gestopt zijn met melken toen melkquotum nog waarde had....meestal door geen opvolging en soms door gezondheid klachten ..... wel gingen ze verder met jongvee opfok........WAT IS DAAR NOU VERKEERD AAN ? Ze hebben groot gelijk...
+2
weurding
Quote Reactie van @Hans van Bergen:
Als melkveehouder die door wil

dat hoor ik nou zo vaak, die door wil, in de trein zit, verder willen........ wie reist loopt tegen tol en versperringen aan, blijft je zitten waar je zit heb je daar geen last van, life is easy 😃
+3
Hans van Bergen
Doet mij denken aan de hele klucht rondom Arjan Pons. Jaaren lang berichten ovefr zijn hoge produkties en rechtzaken. Toen wij er met de studieclub kwamen waren de zaken snel glashelder. Geen liter melk werd er geleverd. Smiddags na ons kwam er weer een journalistenploeg een reportagefilm maken over de fantastische koeien en hoeveel melk ze wel niet gaven. En er stonden alleen een paar vaarzen en afgemeste koeien. En de stieren liepen los rond. Kortom een belachelijke situatie maar de krant verkoopt weer.
+1
matt
@Hans van Bergen heb jij hier ook wel eens geprikt onder de naam zoeiton?
KuikenenKoe
@matt moet wel onder ons blijven matt en is omdat ik je vertrouw
maar heb een tweede account om hier wat leven in de brouwerij te brengen
weideboer
Zou de uiteindelijke vraag nu niet zijn; moet je het accepteren dat derden(niet overheidsmatig) je dwangmatig iets opleggen op straffe van uitsluiting. Onze kinderen maken het dagelijks mee, je draagt die en die Nike's anders hoor je er niet bij. Die principe vindt ik duizend keer belangrijker dan of de kLW wel nuttig en bruikbaar is. Heren denk na, u heeft geen keuze u MOET!!!!! Vieren we daarom 5 mei???? Is dit nu 2017 of hebben we hier met een nieuwe vorm van communisme te maken, ongelofelijk als je er goed over nadenkt
+5
storm
Belachelijke situatie. Zijn die groningers allemaal zo dom dat ze achter een zonderlinge vrijgezel aanlopen of is dit de nieuwe volksmenner zoals Wien van de Brink ooit was?
lijkt me niet maar zoals Hans v Bergen al stelde hier maakt die NetwerkGrondig/Mileudefensieclub handig gebruik van.
Zou er nou niet één nuchtere groninger hebben gezeten of een geemigreerde Brabander of Tukker die wel beter weet?
RFC moet korte metten maken met dit soort lieden en dan maar het lidmaatschap ontnemen dan wordt ie maar gebruikt als voorbeeld voor anderen.
Zijn wel meer boeren waar ze de melk niet meer op wilden halen wegens kwaliteitseisen maar die hoor je niet.
+2
weideboer
@storm of gaat het hier uiteindelijk om heel iets anders, de vrijheid om te kiezen zonder dwang. Let wel , hij is grondgebonden dus qua milieu niks mis mee
+2
kovi
@storm Jij bent natuurlijk ook een intensieve veehouder.
+2
storm
@kovi wat is intensief? Voer mest af ja maar voer genoeg en ruil nog beetje grond met een akkerbouwer!
We hebben als coöperatie iets met elkaar afgesproken en één daarvan was de KLW!
Als jouw buurman melk met een veel te hoog kiem of celgetal blijft leveren dan vindt jij toch ook dat op een gegeven moment RFC moet stoppen met melk ophalen daar!!
+7
robbies
Quote Reactie van @storm:
Als jouw buurman melk met een veel te hoog kiem of celgetal blijft leveren dan vindt jij toch ook dat op een gegeven moment RFC moet stoppen met melk ophalen daar!!

Een hoog kiemgetal is veel bacterien in de melk en dus ongezond. Een hoog celgetal idem dito en maakt de melk ongeschikt tot verwerking van kaas. Beiden zijn dus een gevaar voor de voedselveiligheid. Hoe relateert de KLW tot voedselveiligheid?
+5
pieta
@robbies Daar gaat het helemaal niet om. Ik hoop dat RFC de poot stijf houdt in deze. Hier kun je als coop toch gewoon niet aan beginnen. Het is eenmaal afgesproken. Er zijn een heleboel leden die belang hebben bij een KLW als is het enkel en alleen maar voor de mestplaatsingshoeveelheid op eigen land.
robbies
Quote Reactie van @pieta:
KLW als is het enkel en alleen maar voor de mestplaatsingshoeveelheid op eigen land.

Daar heb je de BEX toch al voor?
+3
pieta
@robbies Nee, bex is mestproductie. Ik dacht dat jij nog iets van de KLW af wist. Blijkbaar niet dus. 😁
+1
robbies
@pieta Correct! ik zat er ff naast. Je hebt de BEX al gebruikt om minder mest af te hoeven voeren en nu wil je de KLW hebben om meer mest op eigen grond te kunnen rijden. goed dat je me corrigeert. Ik leer elke dag hier.

Maar dat kun je toch ook op vrijwillige basis bewerkstelligen>? Als jij dankzij de KLW meer mest op eigen grond kunt rijden, dan vind ik het prima hoor. Maar val er mij niet mee lastig
+1
familie pelle
@robbies hier snap ik je niet. Zeiken op de klw en dan vooral
De borging ervan, maar tegelijkertijd verontwaardigd als de klw voor iedereen verplicht moet zijn, terwijl juist de verplichting voor iedereen de borging moet waarborgen. (Lekkere zin)
robbies
@familie pelle dus als iedereen de KLW invult kan er niet meer gefraudeerd worden? Dat geloof je toch zelf niet?
familie pelle
@robbies ik ben voorstander van een vrijwillige klw maar volgens de "geleerden" is het noodzakelijk voor een goede borging dat iedereen mee doet.
pieta
@robbies Voor de borging schijnt het belangrijk te zijn dat iedereen hem invult. Voor mij hadden ze het niet hoeven te verplichten.
+2
pieta
@robbies Ik moet je nog een keer corrigeren jegens onwetendheid. Ik gebruik de bex(KLW inmiddels) om de juiste hoeveelheid mestproductie van mijn veestapel te berekenen. Nu wil ik ook graag dat ik mag bemesten naar onttrekking zodat mijn grond niet verder verschraalt.
Voor mij staat de benutting van de P-rechten er nog een beetje naast. Ik hoop dat ze een mogelijkheid weten te creëren dat ik de generieke korting mag compenseren met efficiënt produceren.
robbies
@pieta
Quote:
jegens

Nu kan ik je hier heel flauw op corrigeren, want verkeerd gebruikt. Maar wat corrigeer je nu eigenlijk? Je mestproductie wordt gecorrigeerd, dus je hoeft minder mest af te voeren. Volgens mij zei ik dat ook.
pieta
@robbies De mestproductie wordt toch niet gecorrigeerd. De mestproductie wordt berekend zoals hij is. Het gevolg is dat ik de mest die ik niet produceer ook niet af hoef te voeren. Jullie hebben het nog wel eens over het eea aan een burger uit kunnen leggen. Zoals hierboven leg ik het dan snel uit. Ze snappen het dan meteen en hebben er alle begrip voor. 😁
En qua woordkeus was het inderdaad op zijn minst ongelukkig wat ik schreef.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @pieta:
juiste hoeveelheid mestproductie van mijn veestapel te berekenen
Dat is dus met de KLW onmogelijk!
+1
Nick83
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
Dat is dus met de KLW onmogelijk!

De uitkomst bevalt jou niet, dat is misschien betere omschrijving 😂
kanniewaarzijn
@Nick83 Nee, ik zeg dat het onmogelijk is!
+3
Twentsch Land
@pieta

Omdat er wat zijn die belang hebben !! overheersend om dan maar de groep die geen belang heeft toch te verplichten voor de groep die belang heeft !!!!!!

Als nog direct die KLW schrappen of meedoen op vrijwillige basis.

De KLW heeft geen enkele toegevoegde waarde voor de image van Friesland Campina
pietjepuk
Quote Reactie van @pieta:
Er zijn een heleboel leden die belang hebben bij een KLW

gewoon vrij laten. wil je meer mest rijden dan fofatair klw verplicht anders niet.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @pieta:
afgesproken
=Opgelegd
arjanvw
@pieta het gaat erom dat FC een instrument in gebruik neemt dat aan alle kanten rammelt. Dat er nog fouten inzitten gaf de KLW zelf aan bij de beginpagina. Als dit systeem wel waterdicht is, vult Gommer hem ook gewoon in. Is het bovendien nodig om melkweigering die te passen voor een administratieve handeling?? Vind de straf daarvoor veel te zwaar. Had beter in de focus planet gepast met een financiële stimuleringsregeling. Is bovendien de KLW al wettelijk goedgekeurd als instrument om meer mest te kunnen plaatsen?

En even terzijde, dat de mensen die aan het woord waren in de zaal Gommer steunde, betekent niet dat alle 350 aanwezige het met hem eens zijn...
pieta
@arjanvw Dat van dat waterdicht is natuurlijk onzin. Als Gommer alleen meedoet aan iets wat waterdicht is dan had ie allang helemaal nergens meer aan meegedaan.
Leo,s vriend
Quote Reactie van @arjanvw:
Is het bovendien nodig om melkweigering die te passen voor een administratieve handeling??

Los van de discussie of de klw nou wel of niet verplicht moet worden, als je je medicijnregistratie niet op orde hebt volgt ook uiteindelijk melkweigering, is ook een gevalletje administratieve handeling.
cornelissen
@Leo,s vriend Valt wel beter aan de consument uit te leggen,klw hebben ze nog nooit van gehoord
+2
Leo,s vriend
@cornelissen nee, klopt, maar ik als consument heb ook nog nooit van allerlei regeltjes gehoord waar een, noem eens wat, kledingfabrikant aan moet voldoen om überhaupt aan de hema te mogen leveren
pietjepuk
@robbies melk wordt zelfs gewoon opgehaald en verwerkt. Het is dus geen eis van de afnemmers om duurzaam met mineralen om te gaan anders kon de melk helemaal niet verwerkt worden.
+2
Gerron
Quote Reactie van @storm:
Als jouw buurman melk met een veel te hoog kiem of celgetal blijft leveren

Wat heeft dat met de KLW te maken?
+2
Nick83
@Gerron Heel simpel: de afnemer stelt voorwaarden en die moeten worden nagekomen. Ben je het er nie mee eens, dan ga je naar andere afnemer of je gaat je gaat gewoon lekker zelf je melk verwerken.
Rdkl
@Nick83 en als grondgebonden in toekomst de eis is, zijn jullie dan ook allemaal zo handig om te zeggen bevalt het niet dan vertrek je maar...
+1
Jan S
😀
Nick83
Quote Reactie van @Jan S:
Maar ik weet zeker dat er geen afnemer vraagt om een kwl.

Met afnemer bedoel ik de melkfabriek die je melk ophaalt.
Jan S
😀
Leo,s vriend
Quote Reactie van @Jan S:
Maar ik weet zeker dat er geen afnemer vraagt om een kwl

Nou, hoe zeker weet je dat? en waarom?
Voor de goede orde, ik beweer niet dat afnemers het WEL eisen, maar jij kan het tegendeel ook niet bewijzen.
+1
Jan S
😀
+2
George
Quote Reactie van @storm:
We hebben als coöperatie iets met elkaar afgesproken en één daarvan was de KLW!

We ? Wie is we? en met wie afgesproken? Wat een zanik
+1
storm
@George zo werkt een coöperatie maar bij DOC en À-Ware moet je kringloopwijzer volgens mij ook invullen!
+1
George
Quote Reactie van @storm:
zo werkt een coöperatie maar bij DOC en À-Ware moet je kringloopwijzer volgens mij ook invullen!

Wat werkt zo bij een coöperatie? Met wie hebben ze iets afgesproken? Ze hebben gewoon iets onzinnigs ingevoerd waar niemand iets over te zeggen heeft gehad. Dat heeft niks met iets afspreken te maken maar wordt je gewoon opgedrongen , totaal niks coöperatiefs aan trouwens. Zet hem op boer Gommer , laat de kaas niet door een stelletje meelopende idioten van je brood vreten.
+1
Nick83
Quote Reactie van @George:
Wat werkt zo bij een coöperatie

Tis gewoon in stemming gebracht en men heeft voor gestemd...
+1
George
Quote Reactie van @Nick83:
Tis gewoon in stemming gebracht en men heeft voor gestemd...

Hebben de leden mogen stemmen? Of is het door de meelopers in de ledenraad besloten?
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @storm:
afgesproken
=Opgelegd!
Porky
@storm dat is gelul, als je cel of kiem getal, na div waarschuwingen (en kortingen) veel te hoog is komen ze het vanzelf niet meer halen.
+3
robbies
Quote Reactie van @storm:
Belachelijke situatie. Zijn die groningers allemaal zo dom dat ze achter een zonderlinge vrijgezel aanlopen of is dit de nieuwe volksmenner zoals Wien van de Brink ooit was?lijkt me niet maar zoals Hans v Bergen al stelde hier maakt die NetwerkGrondig/Mileudefensieclub handig gebruik van.Zou er nou niet één nuchtere groninger hebben gezeten of een geemigreerde Brabander of Tukker die wel beter weet?RFC moet korte metten maken met dit soort lieden en dan maar het lidmaatschap ontnemen dan wordt ie maar gebruikt als voorbeeld voor anderen.Zijn wel meer boeren waar ze de melk niet meer op wilden halen wegens kwaliteitseisen maar die hoor je niet.

Gast, lees je tekst eens na. In vrijwel elke zin een belediging of een verwijt richting Gommer of de andere kringloopwijzer-critici. Gronigers zijn dom, Brabanders en Tukkers zijn beter. Lidmaatschap ontnemen, sancties gelijk zetten op melkkwaliteits-eisen.

En dan de critici de schuld geven dat ze polariseren. Gaat lekker jongen, jullie komen er wel met zulke argumenten
storm
@robbies gaat heel goed met mij!!🤔😂😎🍻
+1
basbes
@storm Jij bent een grappenmaker. De meeste Groninger boeren zijn al lang gestopt. De plaats verkocht aan Drenten, Brabanders of andere Hollanders. Die boeren hier nu vrij en blij, liefst zonder klw.
+1
weurding
Quote Reactie van @storm:
Zijn wel meer boeren waar ze de melk niet meer op wilden halen

ze halen het juist wel en verwerken het ook, kun je nagaan wat die domme eis als klw voorstelt, maar gezien de brief rfc deze week over komende natuurpunten via focus planet is de klw nog peanuts, geweidt zal er worden 😄 , en anders zoek maar een andere afnemer 😉
robbies
@weurding
Quote:
geweid zal er worden

en dan zul je zien dat er hier weer de andere kant op geschreeuwd wordt.
+2
Jan S
😀
+2
weurding
@Jan S als de wind gaat liggen
dwers
Quote Reactie van @Jan S:
Wanneer mag je weer vrij rondlopen?

Nee storm heeft een taakstraf gekregen van RFC, hij moet een maand de koeien van Gommers melken, wegens belediging, en opruien van collega lid.
+3
zoeiton3
@storm Zet die man ff op Tinder. Der loopt daar toch wel ergens een vrijgezelle doos die efkes den klw van Henk in kan vullen. Kan zijn bloed beter ergens anders voor gebruiken.
+3
Wilbert
@zoeiton3 Hoeveel brieven zou hij krijgen bij boer zoekt vrouw? Zo'n vrouw zorgt er ook voor dat je leert samenwerken 😄
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @storm:
kwaliteitseisen

word melk beter door een klw invullen dan?
+5
storm
RFC mag nu geen slappe knieën tonen! Als die Gommer z'n zin krijgt dan komt er van andere maatregelen helemaal niks terecht!
Dit typ mensen was ook tegen invoering van de melktank geweest en dan hadden er hier en daar nog steeds bussen aan de weg gestaan😂 Wel leuk voor het plaatje en dan zeker wel dezelfde melkprijs beuren!
Bij invoering van de I en R registratie met de beruchte gele oormerken was er ook zo'n club die dacht hun podiummomentje te halen! Verloren energie, kost de betrokken veehouder veel energie en geld en ons als coöperatie leden nog veel meer.
cornelissen
Quote Reactie van @storm:
coöperatie leden nog veel meer.

Kopersboycot op komst ?? Immers alle melk is niet geproduceerd met ingevulde kringloopwijzer.
+3
storm
@cornelissen jij begrijpt het niet denk ik
De consument eiste destijds ook niet dat de melktank werd ingevoerd en toch heeft men dat destijds met elkaar afgesproken!
Gele oormerken idem dito!
Gommer voelt zich nu koning maar wordt door Grondig gewoon als NAR gebruikt die z'n collega's mag vermaken!
cornelissen
Quote Reactie van @storm:
melktank werd ingevoerd en toch heeft men dat destijds met elkaar afgesproken!

Hier niet hoor,men bracht wel de ophaalkosten voor busmelk en tankmelk bij de desbetreffende leden in rekening. Door de afname van bussenmelk werden deze kosten op het laatst 6 a 7 gulden centen per liter , waardoor geen rendabele bedrijfsvoering meer mogelijk was en het uitdoofde.
Wel vindt ik,wanneer de melk van Dhr Gommer niet geschikt is voor menselijke consumptie door het ontbreken van een ingevulde klw en dus als kalvermelkpoeder moet worden verwerkt hem deze extra kosten in rekening moet worden gebracht.
We zijn echter nog niet zover dat deze melk van Dhr Gommer ongeschikt is voor menselijke consumptie.
George
Quote Reactie van @cornelissen:
melk van Dhr Gommer niet geschikt is voor menselijke consumptie door het ontbreken van een ingevulde klw en dus als kalvermelkpoeder moet worden verwerkt hem deze extra kosten in rekening moet worden gebracht.

Man man man wat een slappe onzin. Die melk voldoet aan de kwaliteitsnorm. Wat heeft die totaal nutteloze KLW fuckzooi daar nu in godsnaam mee te maken? Omdat een stelletje imbecielen die zichzelf lekker belangrijk vinden tot zo´n besluit zijn gekomen om zulk onnozel gedrocht wat niet eens geborgd is verplicht te stellen.
+1
huub
@George
Quote:
Man man man wat een slappe onzin. Die melk voldoet aan de kwaliteitsnorm. Wat heeft die totaal nutteloze KLW fuckzooi daar nu in godsnaam mee te maken?

Snap je het niet of wil je het niet snappen? Qua technische kwaliteit zijn we aan de grens bij melk, nu komt de overtreffende trap, namelijk hoe melk geproduceerd wordt, de klw is één klein onderdeel in dat hele verhaal.

We mogen blij zijn dat we bij een coöperatie zitten die dat in ziet. Veel goedkope kaas maken is de laatste jaren niet echt een succes gebleken.
Jan S
😀
arie.j
Quote Reactie van @Jan S:
Probeer jij in de winkel maar eens een kaas geproduceerd door een boer die de kwl heeft ingevuld te verkopen voor 50% meer. En dan wil je ook nog ieder een verplichten zodat het geen enkele onderscheidende waarde meer heeft, maar gewoon de nieuwe standaard in bulk is. Succes

Jij wilt boeren gaan wijsmaken dat de KLW de bedoeling had een hogere prijs voor de zuivel?
Jan S
😀
+3
arie.j
Quote Reactie van @Jan S:
Je begint oud te worden arie. Volg je het allemaal nog wel goed.Ik heb een tip voor je: Goed op de context blijven letten.Welterusten.

Beetje meer rust zou je goed doen, dan zie je niet misschien achter elke boom een vijand en complot
Porky
@Jan S die Arie heeft een heeel dik boek thuis, en daar haalt ie alles uit, want dat is zijn waarheid, alle argumenten die hier genoemd worden kloppen niet , zijn gelogen, gefantaseerd, kortom hij weet het, als hij er nooit niets over ge hoort heeft of hij weet daar niks van,dan is het niet waar of het bestaat niet, wat een vreeeeeeeselijk figuur
+1
storm
@George jij bent hier op dit forum de NAR, levert geen melk meer anders had je Side-kick geweest van Henk Gommer! Jan de Hobbyboer heeft er geen zin meer in😂
ejb
Quote Reactie van @George:
Man man man wat een slappe onzin. Die melk voldoet aan de kwaliteitsnorm.

Ook stalmelk voldoet aan alle kwaliteitseisen en toch word er minder voor betaald dan melk van koeien die 12,5% van hun tijd de wei in kunnen maar dat met slechte weersomstandigheden niet hoeven..
ejb
@ejb En als voorwaarde voor de weidepremie kan men maar zo als extra eis stellen:een goed ingevulde klw.
+1
George
Quote Reactie van @ejb:
Ook stalmelk voldoet aan alle kwaliteitseisen en toch word er minder voor betaald dan melk van koeien die 12,5% van hun tijd de wei in kunnen maar dat met slechte weersomstandigheden niet hoeven..

Dat weidemelk verhaal begrijp ik in ieder geval beter dan de KLW . Burgers de consumenten dus zien graag koeien in de wei en dus kan ik dat nog wel begrijpen , is goed voor de dieren , goed voor imago maar wat voegt een niet te borgen KLW eigenlijk toe? Bovendien schijnt boer Gommer grondgebonden te zijn dus laat die mensen gewoon met rust met allerlei nare onzin.
Halen en betalen die melk!
+2
Wilbert
@George George, gast! Wat een beledigingen! Lees je eigen reactie wel eens na??

(Kon het niet laten, de tegenstanders van de klw doen niet onder voor...)
achterhoeker2
@Wilbert kan de bijdragen van George altijd wel waarderen.
Jan S
😀
Porky
@storm ja en hoeveel regels ga jij nog slikken dan? Het ene nog niet gehad of het andere staat al weer op de rol . Nog ff en er komt weer een zweef teef die zegt dat als je de koeien voor 5 uur s morgens melkt er meer smaak aan zit, gabje dan ook om 4 uur je nest uit, joh de mensen worden al die regels en bemoeienis kots zat, snap dat eens
J.v.G
@Porky Lto heeft al zo'n zweef teef, (Calon) Die vind dat je mest uit moet rijden als de burger slaapt! Hoop niet dat rfc daar in mee gaat en het een eis wordt!
Jan S
😀
Gerron
@Jan S Mooi met de ketsplaat en op het eind van het land als de tank leeg is een tankje water uit de sloot en gelijk er overheen.
J.v.G
@Jan S beviel het?
Porky
@J.v.G hahaha , zou me niks verbazen als ze er wel in meegaan,van die communistische partij kan je onderhand alles verwachten,bemoeien zich overal mee
+2
achterhoeker2
Het is mooi dat gommer een fijne avond heeft gehad en hij heeft zijn punt gemaakt.
Dus vul nu die klw in en iedereen is weer tevreden , wat heeft het voor een zin om die gommer net zo lang op te jutten tot aan het faillissement?
+1
weurding
Quote Reactie van @achterhoeker2:
net zo lang op te jutten tot aan het faillissement?

nou onderschat je een groninger wel heel erg
+1
George
@weurding
Juist die gaat daar echt niet aan failliet. Het zijn niet allemaal van die zwakke broeders die na enkele maanden zonder melkgeld al omvallen. Ik doe het al meer dan 10 jaar zonder melkgeld en ben nog steeds niet failliet. Sommige houden het akelig lang vol 😀 en denk dat deze taaie Groninger ook vol houdt.
PIONIER
@George Onkruid vergaat ook niet
storm
@achterhoeker2 zou ie echt z'n avond hebben gehad🤔?
Wil het nie weten😂😂😂
+2
weurding
Quote Reactie van @storm:
Wil het nie weten

waarom vraag je het dan?
+1
achterhoeker2
De klw is kansloos in de strijd om derogatie, veel te fraude gevoelig en daarom ongeschikt.
Klw is alleen nuttig voor eigen gebruik maar zal een papieren tijger blijven.
Ben het dus eens met gommer , maar ik ben ook realist en rfc zal niet toegeven.
George
Quote Reactie van @achterhoeker2:
Ben het dus eens met gommer , maar ik ben ook realist en rfc zal niet toegeven.

Was da now? Je bent het eens met boer Gommer , maar legt je gewoon neer ondanks het feit dat je er geen geloof in hebt. En zo zit de wereld vol met brave volgers en meelopers en veranderd er helemaal niks. Erg jammer , als leden massaal achter Gommer gaan staan gaat de verplichting van tafel , dat weet ik zeker.
christo
@George De intensieve meute blijft hoop houden op een te gebruiken klw. Tis een boze droom. Grond verschralen, minder koetjes, dat is de opzet van de landbouwinclusive-natuurvisie die de heer Keurentjes voor ogen heeft. Eigenbelang?
Todi
@christo Hoe denkt zijn bedrijfsopvolger over zijn uit spraken dus plannen?
christo
@Todi Dat lossen ze intern maar op.
+1
arjanvw
@George voor iemand die al 10 jaar niet meer melkt, is het makkelijk te zeggen dat als je achter Gommer staat hem moet steunen door eigenlijk ook maar te kiezen voor melkweigering. De meeste moeten hun gezin én de bank te vriend houden Dus kunnen niet zonder melkgeld.
+1
weurding
@arjanvw onzin, de steunbetuigingen komen echt niet van alleen diegene die gestopt zijn
arjanvw
@weurding dat is ook niet wat ik zeg, de kop van het artikel doet geloven dat alle aanwezige van de vergadering, 350 man, Gommer steunt. Dat is namelijk niet zo, aantal mensen die hun zegje deden wel.
George
Quote Reactie van @arjanvw:
én de bank

Fijn he
+5
Hans van Bergen
@George Is toch wel diep triest hoe jij hier de boel loopt op te naaien met maar 1 belang voor ogen namelijk je eigen belang!! Dat zon Henk Gommer vermalen wordt bij al deze, totaal zinlose onzin, deert jouw kennelijk totaal niet. Iedereen heeft tegen Henk Gommer lopen kreisen dat hij moest springen en nou is hij hij gesprongen en nou ligt hij in de sloot. En wie helpt hem eruit? Helemaal niemand. En durft er ook te springen. Ook weer helemaal niemand.
+4
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Hans van Bergen:
namelijk je eigen belang!!
En daar heb jij gelukkig helemaal geen last van......
+2
dorpsrandhoeve
@kanniewaarzijn Iedereen lult in zijn eigen belang, Hans van bergen, ik en jij en de rest ook.
Hans van Bergen
@kanniewaarzijn Nee zeer zeker niet!!!Ik had hier ook een pakkende column over kunnen schrijven met veel lezers en veel reacties en dus de snelle winst. Maar ik doe dat niet over de rug van Henk Gommer. Die we ondertussen steeds beter leren kennen. Het is in het allergrootste belang van Henk Gommer dat hij ZO SNEL mogelijk weer in zijn oude routine terugkomt EN dat hij gewoon door kan melken net zolang als hij dat wil. En daar hoort iedere maand melkgeld bij.
+2
puntertje
@Hans van Bergen Hou jij je met je columns nou maar lekker bij wat fokkerij issues, de rest wat je schrijft is o.h.a. bagger.
Hans van Bergen
@puntertje Als je het maar leest daar ben ik al heel blij mee.
dwers
Quote Reactie van @Hans van Bergen:
Het is in het allergrootste belang van Henk Gommer dat hij ZO SNEL mogelijk weer in zijn oude routine terugkomt EN dat hij gewoon door kan melken net zolang als hij dat wil. En daar hoort iedere maand melkgeld bij.

Waarom Grondgebonden boeren niet vrij laten van KLW, is toch aan de afnemer prima uit te leggen dat extensieve boeren geen mestprobleem hebben, of veroorzaakt.
Frans1
Quote Reactie van @dwers:
Waarom Grondgebonden boeren niet vrij laten van KLW, is toch aan de afnemer prima uit te leggen dat extensieve boeren geen mestprobleem hebben, of veroorzaakt

Het voordeel uit de KLW moet wel ergens gehaald worden.
Nick83
@dwers De gegevens van de klw worden ook gebruikt om de forfaitaire excretie normen nauwkeuriger te berekenen. Daarvoor moet wel iedereen meedoen.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @dwers:
is toch aan de afnemer prima uit te leggen dat extensieve boeren geen mestprobleem hebben, of veroorzaakt.
Nou, dat zou je denken. Maar men heeft het onder de bezielende leiding van de Wageningse "wetenschap" voor elkaar gekregen dat het vermeende probleem juist bij de extensieve bedrijven (inclusief akkerbouw) ligt!
+1
George
Quote Reactie van @Hans van Bergen:
toch wel diep triest hoe jij hier de boel loopt op te naaien met maar 1 belang voor ogen namelijk je eigen belang!!

Ik heb totaal geen belang en ook niks te maken met KLW en ben volledig grondgebonden veehouder-akkerbouwer /hobbyboer. Alleen vind ik het totaal onrechtvaardig dat bij een boer zoals Gommer om zulke onzin de melk wordt geweigerd. Daar kan ik me gewoon boos om maken omdat ik gewoon geen begrip heb voor dergelijke flauwekul.
George
Quote Reactie van @Hans van Bergen:
Dat zon Henk Gommer vermalen wordt bij al deze, totaal zinlose onzin, deert jouw kennelijk totaal niet. Iedereen heeft tegen Henk Gommer lopen kreisen dat hij moest springen en nou is hij hij gesprongen en nou ligt hij in de sloot. En wie helpt hem eruit? Helemaal niemand. En durft er ook te springen. Ook weer helemaal niemand.

Hans van Bergen je bent toch wel een beetje het spoor bijster jongen.
+1
weideboer
Het geld wint..... dus klw, grondgebonden, weiden, bex, vwa, aid, CO2 reductie, ecologische voetprint, kalf bij de koe, enz.... alles mag zolang "we hebben besloten" en het een hoge melkprijs oplevert.

Nu dezelfde scenario bij 25 cent melkprijs,.... nog steeds welkom al die kostenverhogende maatregelen?

Ik zou per prikker eens al zijn reacties (op inhoud) op een rij moeten zetten met daarachter bij welke melkprijs dat toen was, Ik heb een zwaar vermoeden dat er dan een duidelijk verband ontstaat
+1
Grasbaal
Als FrieslandCampina het melkgeld over de maand juli niet uitbetaalt aan Kringloopwijzer-weigeraar Henk Gommer uit Zevenhuizen, komt er een grote inzamelingsactie voor de boer.

dvhn.nl/economie/…
+3
storm
Ach, in feite zit George gewoon z'n tijd hier te vullen!! Voor z'n 40e al totaal ambitieloos en dan moet je wat tot je dood! Hij zal z'n financiële zaakjes wel redelijk geregeld hebben maar het is toch wel een beetje triest als je dat vergelijkt met bijv die van Grinsven die nou op boerenbusiness de tegenstanders van de KLW de vraag stelt wat ze er eigenlijk op tegen hebben!
George en hij hadden dezelfde kansen en dan vind ik die George een beetje zielig!
Ok het is zijn keus maar om nou hier een beetje die Henk Gommer op lopen te naaien!
Beetje zielig, ga op vakantie!🍻😎
+1
robbies
@storm die van Grunsven lult ook gewoon zijn eigen doodlopende straat goed. Hopen dat er veel stoppers zijn, want dan gaan de fosfaatrechten niet te duur worden. Neerbuigend praten over de extensieve boer, en dan vervolgens verbaasd zijn dat er tegenstand is op de KLW
+1
storm
@robbies ik heb er in elk geval meer respect voor als voor onze George! Met zulke tegenstanders van een maatregel die coöperatie leden met elkaar hebben afgesproken hadden onze voorouders geen coöperatie van de grond gekregen!
Gommer kan z'n energie beter ergens anders in steken!
Dat ie het financieel allemaal wel red dat geloof ik wel! Maar dat is meer het gevolg van zijn gezinssituatie en niet iets om trots op te zijn!
jg
@storm Gommer is Gommer , respecteer dat nou maar.
George
Quote Reactie van @storm:
ik heb er in elk geval meer respect voor als voor onze George! Met zulke tegenstanders van een maatregel die coöperatie leden met elkaar hebben afgesproken hadden onze voorouders geen coöperatie van de grond gekregen!Gommer kan z'n energie beter ergens anders in steken!Dat ie het financieel allemaal wel red dat geloof ik wel! Maar dat is meer het gevolg van zijn gezinssituatie en niet iets om trots op te zijn!

Jeetje wat ben jij een drammer zeg , ongelooflijk. Tijd dat de storm eens gaat liggen.
+2
cs-agrar
Quote Reactie van @storm:
maatregel die coöperatie leden met elkaar hebben afgesproken hadden onze voorouders geen coöperatie van de grond gekregen

met zulke onzin was een cooperatie idd nooit van de grond gekomen
+1
Frans1
Quote Reactie van @storm:
als je dat vergelijkt met bijv die van Grinsven die nou op boerenbusiness de tegenstanders van de KLW de vraag stelt wat ze er eigenlijk op tegen hebben!

Dergelijke bedrijven kosten jou je 8,3% korting,en je staat erbij te kwijlen.Ongelofelijk vind ik dat.
En George die lekker boert zonder enige sores maak je uit voor zielig.Heel apart,zielig eigenlijk
+1
pieta
@Frans1 Voor elk bedrijf wat gegroeid is moeten niet grondgebonden bedrijven inleveren. Ook voor grondgebonden groeiers.
cornelissen
@pieta Dat verhaal kennen we,K. Romijn had er 2 miljoen kg fosfaat voor gereserveerd, is waarschijnlijk niet eens vol gekomen, de rest 6 a 7 miljoen kg was voor de niet grondgebonden groeiers.
pieta
@cornelissen Ik heb met heel die Romijn niets van doen. Ik ben geen lid van LTO. Dus met wat die vinden en menen te kunnen reserveren veeg ik ...........
+1
weurding
@storm staat er nou in jou profiel dat je van fatsoensnormen houdt? 😉
George
@weurding
Dat schrijft hij dus over zichzelf. Weet waarschijnlijk niet goed wat dat inhoudt.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's frieslandcampina , groningen en melkveehouders geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
142
DEELNEMERS
44
WEERGAVES
0