Landschapspijn

Onlangs gaf 1 van de prikkers hier een beeld hoe landschapspijn (te weinig biodiversiteit) is ontstaan. Nu staat er in de krant een artikel van zo'n stedeling die dat ook snapt. Helaas helaas in het Fries, maar met wat fantasie kom je er wel uit. Kern: de bebouwing van steden bezorgd het landschapspijn niet de boer.

e-pages.dk/lc/2287/…

De stedeling kent het platteland niet meer, Die rijdt of beter gezegd staat stil op zwarte zaterdag naar het zuiden toe en heeft geen oog voor zijn omgeving. De enige natuur die zij zien is op discovery of in de dierentuin. Ander voorbeeld, Zo moest mijn zoon een biotoop maken voor biologie. 20 planten en kruiden, dikke stress voor hem. Met hulp hebben we die gevonden op een perceeltje van amper 0,5 hac groot. En dit was gewoon een standaard perceel.

Nu hoop ik gewoon dat er meer mensen opstaan , ook bij RFC die nadenken en die zich niet laten leiden door emotie om daarom, bij gebrek aan kennis van de derden maar maatregelen door te drukken om de personen stil te krijgen

Deel dit topic

Reacties

+1
Dat dus.
Ps. Nederlandse link.
fb.me/2hIzHWvJc/
+1
Bioepz
Doorgaan. Vooral doorgaan!
weideboer
@Bioepz zijn ze bijna aan u toe?
Bioepz
@weideboer nee. Ik ben op de vlucht. Vooruit!
Groen1
@weideboer "Heeft die zoon wel goed gezocht".
Zo'n zestig beschermde of bedreigde planten- en diersoorten die onder de Vogelrichtlijn- en Habitatrichtlijn vallen, komen voor in stedelijke gebieden in Nederland.
nieuweoogst.nu/nieuws/2017/…
weideboer
@Groen1 op Google wel . Herkenning daarbuiten hebben ze geen inzicht en geduld voor

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0