Tarieven maïs hakselen 2017

Kop zegt genoeg; gooi 'm erin

Deel dit topic

Reacties

weideboer
Met alle respect:

kop zeg genoeg, skippen !!! wat heb ik aan een tarief uit Limburg als ik in Groningen woon. En als ik met dit "goedkopere" tarief naar mijn loonwerker zou stappen zegt hij: Succes, bel hem nu maar kan hij alvast beginnen met rijden.

en wil je dit:

of dit


zal vast wel een bruto prijsverschil inzitten
Rondhus
@weideboer mooie filmpjes; zeker als dat bij de buurman is
+1
weideboer
@Rondhus als het bij mijn buurman regent, regent het bij mij in de regel ook🤔
cjw73
@weideboer ja maar jij hebt geld genoeg volgens een andere topic om het te draineren.
weideboer
@cjw73 hahaha, spreken is zilver, zwijgen is goud.

Is drainage een garantie tot droge voeten? 🤔

Je had die topic beter moeten lezen, heb namelijk geen cash en juist wilde bufferen
cjw73
@weideboer drainage is bij goed door latende grond super. Waar ik meestal mais heb staan was vroeger een vijver na een bak regen en nu kun je na 2 dagen wel weer op sokken door het land ongeveer.
weideboer
@cjw73 koester die grond, nooit afstoten die type grond
JappieJo
Zal wel hetzelfde zijn als vorig jaar 445 per uur. Met 2 aangedreven silage wagens
+1
harke
Hier ga je toch niet serieus op reageren
huub
Ik ga er vanuit dat het bij ons €80 duurder per uur is dan bij de rest, dat is zo ongeveer wat een tweede shovel of trekker op de kuil kost.
George
Quote Reactie van @huub:
tweede shovel of trekker op de kuil kost.

Heb je zoveel hectares en grote silo dan?
+1
huub
@George alles boven de 10ha kan je met twee man vastrijden. Of de silo is groot genoeg of het gaat in/op twee silo's of platen.
+2
weurding
Leven en laten leven
George
@weurding
Hoe ist Weurding ? Heb je ze al leeg? Beetje nuchter weer. 😀
+1
weurding
@George geweldig genoten vanmiddag in dld, schnaps en bier is op dit moment goede pijnbestrijder, morgen zal het kloten zijn... 😉
cjw73
Geen idee zal wel ongeveer gelijk zijn aan vorig jaar. Maar weet pas wat het kost als de rekening er is, en die komt pas een maand na het hakselen ongeveer.
+1
de jonge
Ligt toch ook aan de boer zelf hoe duur het per hectare wordt,loonbedrijf hier werkt gewoon per uur,neemt niet meer aan omdat zijn klanten dan superlaks worden zegt hij en dan kijken ze er niet meer naar om want het is aangenomen en hij redt zich er maar mee,tsja.... Dat filmpje waar die loonbedrijf oosterveld op staat is ook wel lekker reclame rijden zo, als je ook de droge stukken met rupsen hakselt spoort het inderdaad niet. bij ons in de buurt was ook zo,n hakselaar met rupsen die wel in een nat stuk zijn kunstje mocht vertonen en ook dat kan vast....en als dat vastkomt kan de dikke kraan er wel bij dan ben je niet zo vrolijk met die rupsonderbouw. Als ik de greppels goed los houdt in de zomer en het najaar levert volgens mij meer op dan een week voor hakselen kijken of de mais er al af kan en daarvoor er nooit inkijken. die paar uurtjes dat je er met een schep door heen loopt kan niet op tegen de extra kosten en structuurschade.Als je de greppels ed goed bij houd en je moet dan alsnog met rupsen,heb je volgens mij het verkeerde stuk uitgekozen om mais in te zetten
weideboer
@de jonge je verhaal klopt, extreme waterval van boven moet je ook vanboven afvoeren. Probleem zit hem in de grondsoort, op een gegeven moment is alles verzadigd en dan is elke drup te veel.
de jonge
@weideboer ja dat klopt,maar als je in de basis al te laks bent is iedere bui teveel
weideboer
@de jonge hahaha, daar kan ik niet tegenop, waarheid als een koe

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0