brief RFC

Lag een brief op de mat van RFC. visie 2025. poging gedaan om te lezen maar kan niet met me gedachten bij blijven. 3 kantjes met gezever.

Deel dit topic

Reacties

Noordoost
Hier hetzelfde
+2
vaak
@Noordoost Meteen in de bak gepleurd.
Weer een hoop gezeik.
weideboer
Wat was de strekking van die brief?
puntertje
@weideboer geen ruimte voor Henk Gommer?
bella
@weideboer de rfc trein dendert gewoon door met het slikken of stikken beleid met allerlei onzinnige eisen!!
oldhuus
@weideboer
Iets met duurzaam en energie, kwam er op neer dat foqus planet nog verder uitgebreid word en we dus nog meer formuliertjes krijgen en meer achter de PC kunnen zitten. En er worden meer banen gecreëerd in Amersfoort, toch niet iets positiefs..
Maismeel
@oldhuus meer banen in Amersfoort . Kunnen beter goed personeel hebben in de fabrieken. Ze doen daar de goeien weg ( of rennen weg)en komen veelal ongeïnteresseerde uitzendkrachten voor terug die in de meeste gevallen nog nooit geen kaas hebben gehad.... niks positief wat mij betreft....
+1
KOC1981
boerderij.nl/Rundveehouderij/Achtergrond/…

vind dit interview wel een goede duiding waar de brief voor staat.
Grasbaal
@KOC1981 , de toon is scherp gezet:

Quote:
“Lidmaatschap van de coöperatie FrieslandCampina is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Er wordt wederkerigheid gevraagd. Met andere woorden, wat is uw bijdrage? Als je samen een doel voor ogen hebt, maak je afspraken hoe dit doel succesvol is te bereiken. De coöperatie is dus geen schuilplaats, maar een werkplaats. Het is een mogelijkheid om de markt te bedienen. Daarbij zullen we hulp blijven aanbieden en stimuleren dat leden onderling meer kennis delen. Uiteindelijk is het zo dat wie niet mee wil, geen toekomst heeft bij onze coöperatie”
hoest
@Grasbaal
oftewel "bukken kreng"
arie.j
Quote Reactie van @hoest:
oftewel "bukken kreng"

Je kunt het ook lezen als "een paar kunnen het maken de rest tegen te houden".
Maar het blijft laveren.
+1
oldhuus
@Grasbaal
Ze hebben gewoon te veel melk/te veel boeren, of te weinig capaciteit/vakmanschap om deze tot waarde te brengen. Met de "kwantumtoeslag" hebben ze jaren ingezet op meer melk, ze waren zelfs bang dat er een paar grote leden zouden weglopen, en nu moet alles ineens weer andersom. Het de leden zo moeilijk mogelijk maken, dan lopen er vanzelf een paar weg denken ze.
sorry
2 duppies voor de minder geleverde premium melk
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @oldhuus:
dan lopen er vanzelf een paar weg
Zou eigenlijk iedereen moeten doen. Liefst allemaal tegelijk 😀
kanniewaarzijn
@Grasbaal Als je SAMEN een doel voor ogen hebt.....
sorry
@KOC1981 wat een vervelende boodschap weer, het wordt vast een hoge interimuitkering
cjw73
Percies gelijk als bij lto. Intensief maakt de dienst uit en wij met zijn allen zijn niet eensgezind. Want als alle leden daar gewoon zeggen weg met die bobo's als joosten en dergelijke, dan staan ze op straat. Alleen intensief wil koste wat kost de sjoemelwijzer erdoor duwen want hoe moeten ze anders hun mest problemen weg poetsen. Is net zo als in de andere topic over grondgebondenheid dat willen ze ook oprekken voor belang van de intensieve bedrijven.
pieta
@cjw73 Ik denk dat dat mee willen/moeten ook nog wel enkele vervelende zaken voor intensief gaat brengen.
KOC1981
@cjw73 dan interpreteer jij het artikel toch heel anders dan ik. volgens mij is het vooral intensief dat moet buigen, of ergens anders zijn heil zoeken (of nog minder melkgeld beuren, want dat is het stuur dat RFC in handen heeft, herverdeling melkgeld)
+3
brabo
@KOC1981
als je het eenmaal in je hoofd hebt dat intensief overal de schuld aan heeft, dan valt het niet mee om deze gedachtengang om te buigen
Jan S
😀
+1
Nick83
@Jan S kippen bedoel je. Rot op met die ganzen.
+1
storm
Kom naar de ledenbijeenkomsten zou ik zeggen! Volgens mij is t allemaal niet zo negatief! Als op 1 september de interem-prestatietoeslag wordt overgemaakt zegt niemand dat ie m niet wil ontvangen!!
demelkboer
Komen de jaren minder melk in ned. Maar wel alle fabrieken geïnvesteerd om 14 miljard te verwerken. Tj dan zul je met minder omzet meer geld moeten maken. Dus meerwaarde in de keten creëeren
puntertje
Het 'kom maar op met die melk' van Piet Boer is voorgoed naar fabeltjesland verhuisd.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
20
WEERGAVES
0