Melkveehouders hebben geen oog wat er op de achtergrond gebeurt

Waar zijn #melkveehouders in hun belangenbehartiging mee bezig?, de buitenwacht ziet vooral een tweedeling in belangen. De belangenbehartigers voor de varkenshouderij doen dat nu stukken beter.


Caroline van der Plas gaf tijdens de zomerbijeenkomst van de NMV bij het WK Schapendrijven in Hoogwoud een presentatie over het gebruik van social media, de werkwijze van de maatschappij en Wakker Dier ten opzichte van de agrarische sector. Vragen als: Hoe werkt social media? Hoe kan ik als boer het verschil maken? En hoe kan ik ermee aan de slag? kwamen aan bod tijdens deze presentatie.

Deel dit topic

Reacties

janv
Voor al die genen die denken de (eigen zaak boven alles te dienen).Tis als een boemerang,vroeg of laat komt hij terug.Nog nooit heb ik zo,n grote verdeeldheid gezien in de melkveehouderij,altijd makkelijk om de eigen standsorganisatie,s de schuld in de schoenen te schuiven,maar ook daar kunnen inschattingsfouten gemaakt worden.
Gezien de grote belangen in de sector,(derogatie) en de grote offers die het gros vd boeren (die niet rechten)op moeten brengen is het te hopen dat een rechter de staat aanklaagt wegens grove nalatigheid.
+2
sorry
Quote Reactie van @janv:
is het te hopen dat een rechter de staat aanklaagt wegens grove nalatigheid.

?
+1
Pluto
Als je als melkveehouder het algemeen belang boven het individueel belang stelt ,en dan bedoel ik de huidige fosfaat verhalen staat er binnenkort een bord in je tuin !!.
+1
Jannus
Quote Reactie van @Pluto:
Als je als melkveehouder het algemeen belang boven het individueel belang stelt ,en dan bedoel ik de huidige fosfaat verhalen staat er binnenkort een bord in je tuin !!.

Klopt helemaal,maar verlies niet politieke krachten die achter het spel schuil gaan,men zal zodanige wetgeving maken dat er in DH ook de nodige knikkers gaan rollen,we noemen het hier kapitaal verbrassen uit de landbouw,en dat was met de Q-tijd en gaat nu ook met het P-tijdperk geschieden.

Degenen die niet van het verleden geleerd hebben zullen het opnieuw beleven
janv
Quote Reactie van @Pluto:
Als je als melkveehouder het algemeen belang boven het individueel belang stelt ,en dan bedoel ik de huidige fosfaat verhalen staat er binnenkort een bord in je tuin !!.

Zal wel meevallen,erger is dat er een 1000 boeren achter saarman aanlopen van grondig,die kunnen je van alles beloven natuurlijk .. omdat ze verder geen belangen hebben behalve het decimeren van de veehouderij in nl.
Er is een knelgevallen regeling en daar moet het mee kunnen,de rest wordt aangevochten door van Dam of diens opvolger.
Jan S
😀
+1
jorisdriepinter
@Jan S Hoe zie jij die dan? Heb het vermoeden dat we als sector best uit een definitie komen waar de meerderheid mee wil werken?
groeier
@jorisdriepinter
Geloof dat nog niet zogauw.
+1
jorisdriepinter
@groeier Voor een echte groeier geloof ik dat best. Daar zit namenlijk ook vaakhet probleem. Groeien met koeien lukt vaak wel, grond is een stuk lastiger. Maar het zal wel moeten als je mee wilt blijven doen in de toekomst.
Jan S
😀
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Jan S:
Het enige wat ik daarbij kan bedenken is grondgebondenheid. Maar zowel de milieuorganisaties als Big Agro en de Lto zullen daar tegen zijn.

Gek genoeg had @JanCees al een principeakkoord met Milieudefensie (als woordvoerder van een hele lijst milieuorganisaties) om in vlot tempo naar een norm van 2,3 GVE/ha te gaan, het zogenaamde plan B: milieudefensie.nl/publicaties/bestanden/…
Lijkt me nog steeds geen rare optie wanneer we af kunnen kaarten dat er overmorgen niet opeens een aanscherping voor de deur staat.
robbies
@Jack Rijlaarsdam alleen al de handtekening van Milieudefensie zet bij veel boeren kwaad bloed. Laatst werd op Melkweb Netwerk GRONdig zelfs her boerenbureau van Milieudefensie genoemd.
KuikenenKoe
@buorman tja
ben 1 van degene die daar wel wat moeite mee heeft omdat in mijn achterhoofd wel eens denk
ter wereld is geen groter venijn , dan vriend te schijnen en vijand te zijn

richting een club als wakker dier en milieudefensie ben ik toch wel enigzins wantrouwend maar ben ook maar een mens die zich kan vergissen
+1
robbies
@KuikenenKoe privé helemaal mee eens. Zakelijk boeit het me niets. Als Milieudefensie ervoor zorgt dat mijn stal volkomt obv grondgebondenheid, dan ga ik met hen in zee. Uit principe nee zeggen en uit collegialiteit aansluiten bij LTO had me ook niets gebracht.
buorman
@KuikenenKoe

Snap ik/begrijp ik maar toch
Wil je als extensieve nog een kans hebben, moet je bij de gevestigde orde niet meer zijn.
Klw en dat soort zaken, prima een goed verhaal op papier, maar de afnemers willen een mooi verhaal.
Kijk naar de varkens, de legkippen en de vleeskuikens, super efficiënt maar de afnemer pruimt het steeds minder
Als het geen beter leven ster krijgt, ga je al naar het onderste winkelschap.
En dat alleen maar meer worden, tenzij er oorlog uitbreekt en de consument honger krijgt
JanCees
@Jack Rijlaarsdam Jack die 2,3 16.750 kg is gebaseerd op toenmalige kennis.
Er is nieuwe kennis onderweg nog een maandje of 2 a 3 en dan kan voor die nieuwe kennis een meer en stevigere onderbouwing worden gegeven.
jorisdriepinter
@Jan S Sjonge jonge, wat een epistel. Nou was het mijn bedoeling om een punt te bepalen waarop wij vonden dat iets grondgebonden was.
Met al die complottheorien kan ik niet zo veel.
Ik constateer eindelijk dat RFC er achter komt dat ze zelf de kaders moet bepalen en dat je dat niet aan LTO kunt overlaten, ten minste als je je aan de opdracht van je leden wilt houden, nl. de melk zo goed mogelijk verwaarden.
Het fosfaatreductieplan is een eensmaarnooitmeer ervaring voor de zuivel geweest. Jou reactie geeft treffend aan waarom!
Daarom gaat het nu voortaan over een andere boeg. Bij de aankondiging zegt Keurentjes al bij voorbaat te verwachten dat niet iedereen mee zal gaan in de verandering. Dat is een unicum t.o.v. het verleden. Hetpappen en nathouden is over. Ik hoop tenminste dat ze dat volhouden. We moeten vooruit!
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @jorisdriepinter:
complottheorien
Waarom complottheoriën? Kwestie van ogen en oren openhouden.
+1
Jan S
😀
+1
KuikenenKoe
Dat snap ik niet en klopt volgens mij ook niet
schreeuw me werkelijk de longen uit mijn lijf , ben ook constant hees
maar toch het gevoel heb dat niemand na me luistert en voel me dan ook als een roepende in de woestijn
+2
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @KuikenenKoe:
voel me dan ook als een roepende in de woestijn

Nog zo droog bij jullie? Hier een paar malse buitjes gehad.
KuikenenKoe
@Jack Rijlaarsdam nee is enorm groeizaam hier denk dan ook dat ik goede bex en klw resultaat ga draaien
weideboer
@KuikenenKoe -1 go home 😉
weideboer
Kern is gewoon , dat er alleen maar aan de voorkant regels en voorwaarden bij komen maar aan de achterkant verdwijnt er niets.Met als gevolg dat de melkveehouder denkt, waarom praten ze nog , ze doen toch geen kl@ten. Een terechte gedachte, we zijn in een communistische cultuur belandt. Wij controleren u, wij bepalen, maar u bent wel verantwoordelijk wat de uitkomst ook mag zijn. Vrijheid zoals mijn vader bedoeld heeft bestaat al niet meer. Diegenen die het systeem kunnen veranderen veranderen het niet omdat zij baat hebben dat het zo blijft . Hetzelfde gebeurt ook in de zorg, onderwijs en bv waterschappen. Ultieme ontslagbescherming , en geen echte prestatieverplichting. We overleggen, overleggen en overleggen en over de te nemen besluit gaan we de volgende keer in overleg.
+5
spotmelker
Quote Reactie van @weideboer:
We overleggen, overleggen en overleggen en over de te nemen besluit gaan we de volgende keer in overleg.
EN.....we geven daarbij altijd weer een stukje weg om de volgende keer aan te mogen schuiven bij 'onze' ketenpartners die feitelijk niets anders doen dan ons aan de ketting leggen.
+1
Pluto
@weideboer Bij publicatie van weer een onderzoek komt steevast altijd de opmerking dat er AANVULLEND onderzoek nodig is . Ik zou zeggen bij zo,n opmerking ,, ga terug en maak je werk af alvorens je hier te laten zien of laat het aan iemand anders over die wel de capaciteiten heeft!!!.
cs-agrar
Voortaan in hoofdletters prikken

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
28
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0