Gommer en Veenstra overhandigen handtekeningen aan Keurentjes

Henk Gommer uit Zevenhuizen en Jan Veenstra uit Doezum bieden bestuursvoorzitter Frans Keurentjes van FrieslandCampina komende maandag de handtekeningen aan, die Netwerk Grondig de afgelopen tijd heeft verzameld in een actie tegen de verplichte Kringloopwijzer.

Deel dit topic

Reacties

hans1980
Als je de BEX al hebt is de KLW met een paar muisklikken in te vullen (of laat het doen)
zielige vertoning
+16
@hans1980 Tis niet alleen de kringloopwijzer , maar alle onzin die door RFC en LTO bedacht word, en nergens over gaat , ja en Henk Gommer had ook een doorgezakte voet en dan word de melk niet opgehaald, KNETTERGEK dat bintze . En RFC /LTO hoe gaan we dat doen met alle bomen die dood zijn gegaan door zure regen/amoniak/lachgas/methaan ??? Neemt RFC /LTO ook hierin het voortouw bij het her inplanten, want dit kunnen we als sector niet over onze kant laten gaan of wel, want in heel oost nederland staat geen boom meer alles is dood !!!Wanneer komen jullie als bestuurders EINDELIJK eens bij zinnen, en gaan eens inzien dat je jezelf COMPLEET BELACHELIJK MAAKT.
+2
achterhoeker2
@hans1980 Het gaat niet om de klw alleen, maar over alle regels en bedenksels die top down over de boeren wordt uitgestort en een lto bestuur die deels ook in de rfc en andere coöperaties zitten .
Een belangrijk deel van de boeren heeft het gevoel dat er over hen beslist wordt door een select groepje boeren die elkaar de bal toespeelt .
Als er dan boeren als gommer en grondig enerzijds en die procederende boeren anderzijds een andere kant op gaan , wordt er een beroep gedaan op het collectieve belang door romijn en consorten.
arie.j
Quote Reactie van @hans1980:
Als je de BEX al hebt is de KLW met een paar muisklikken in te vullen (of laat het doen)zielige vertoning

Laten ze er geen prestige kwestie van maken, daar schiet niemand wat mee op.
Wordt de onvrede over de fosfaatregels eigenlijk echt minder als die KLW niet verplicht hoeft worden ingevuld ?
+3
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @arie.j:
Wordt de onvrede over de fosfaatregels eigenlijk echt minder als die KLW niet verplicht hoeft worden ingevuld ?

Natuurlijk niet. De onvrede komt pas echt naar boven wanneer een deel van de melkveehouders in moet leveren om een ander deel hun KLW-voordeel te kunnen geven. Kwestie van gunnen schijnt dat te zijn. We zullen zien hoe hoog de gunfactor is.
+1
pieta
@Jack Rijlaarsdam Net als dat de intensieve de grondgebonden boeren moeten gunnen dat ze niet gekort worden.
+2
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @pieta:
Net als dat de intensieve de grondgebonden boeren moeten gunnen dat ze niet gekort worden.

Hoeft helemaal niet, hoor. Dat heeft de politiek nu net wel geregeld. Net zoals dat intensief ondanks lagere fosfaatexcreties in de Bex toch forfaitair rechten krijgt.
pieta
@Jack Rijlaarsdam Zolang we niets mogen met bex/klw hebben we natuurlijk niets aan toewijzing obv forfait. 😁 Het kan natuurlijk best zo zijn dat dit het haalbare "evenwicht" blijkt te zijn.
+1
hoest
@hans1980
Als je niet aan bex doet is het al aanzienlijk meer werk.
oldhuus
"Grondgebonden word niet gekort"
Alsof iedereen altijd op 2 juli alles precies vol heeft staan, je zult eind juni net een vracht vaarzen verkocht hebben, dan is 2 juli toch ver onder het gemiddelde. In 2015 sprak men nog over een referentie over het eerste half jaar, daar hoorde je later niks meer over, er moest maar flink gekort worden, Grondig heeft nog net voorkomen dat de extensieve ook koeien inleveren moesten.
+1
arie.j
Quote Reactie van @oldhuus:
"Grondgebonden word niet gekort"Alsof iedereen altijd op 2 juli alles precies vol heeft staan, je zult eind juni net een vracht vaarzen verkocht hebben, dan is 2 juli toch ver onder het gemiddelde. In 2015 sprak men nog over een referentie over het eerste half jaar, daar hoorde je later niks meer over, er moest maar flink gekort worden, Grondig heeft nog net voorkomen dat de extensieve ook koeien inleveren moesten

En datum i.p.v. een periode als referentie is een noodsprong neem ik aan, anders kan ik het niet volgen.
En dat heeft altijd rare gevolgen wat aan willekeur grenst.
Verder vind ik het nog steeds een hocus-pocus verhaal
Ook is alles nu op dat fosfaatplafonds gefocust maar er is ook nog een Stikstofplafond, benieuwd wanneer dat in zicht komt.
+2
puntertje
Frans K weet ook wel dat de KLW niet door Den Haag en Brussel zal worden geaccepteerd. Blijft wat zielige windowdressing over mbt broeikasgassen etc. ,maar de onderbouwing daarvan in de KLW is dusdanig slecht dat het lachwekkend is. Ook komen ze er achter dat de KLW en biodiversiteit omgekeerd evenredig zijn. Vervolgens verschijnen verhalen dat RFC leden naar intensief met turbogewassen en dito koeien drijft, gesloten bedrijfsvoering afstraft en stimuleert dat vee van heinde en verre naar Nederland wordt gesleept.
Over 10 jaar wordt een rapport gemaakt om te onderzoeken hoe we onze potentieel goede uitgangspositie hebben laten ontglippen. Ik kan het rapport zelf ook wel samenstellen, ik pak één van de vele rapporten uit de varkenshouderij, zoek 'varken' vervang door 'melkkoe', print, klaar.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's frieslandcampina en kringloopwijzer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0