Derde Britse vaarzen binnen 100 dagen weg

Een op de drie Britse vaarzen wordt al binnen de eerste honderd lactatiedagen afgevoerd. Dat meldt het Britse vakblad Farmers' Weekly.

Deel dit topic

Reacties

J.v.G
Wat is dat nou weer voor onzin nieuws geloof er niks van! Volgens eerder onderzoek veel vaarzen afvoer ivm vruchtbaarheid, afvoer binnen 100 dagen zal geen verband hebben met vruchtbaarheid.
+1
rebabs
Ik dacht dat die Britten super goed zijn wat betreft kost prijs. Met 30% insteek van vaarzen valt 't niet mee om kostprijs laag te houden.
+1
oldhuus
@J.v.G
Ik geloof dit bericht wel, ga zelf maar eens in Engeland kijken, en dan ook even bij de voerkuilen, en hoe het erf er bij ligt, en het land.

@rebabs
TBC is daar een groot probleem, maar ze krijgen iets van 1000 euro vergoeding voor een koe/vaars als die positief is, dus waarom zou men zich druk maken, en daarom hebben wij zoveel export vaarzen naar G.B.
cs-agrar
Verkoop naar Holland 😄
pietjepuk
Ze moeten wel even onderscheid maken waar die vaarzen blijven. Dood, slachthuis, bij collega melkveehouder.
groeier
@pietjepuk
Dat zal op zich wel meevallen, gaat daar vaak een beetje met de franse slag, uitval is goed voor de handel in exportvaarzen.
oldhuus
@groeier
Ook 2/3 is pachtbedrijf, waar dus nauwelijks in geïnvesteerd word. Dierziekten hebben ze daar overal, en anders nemen dassen, ongedierte en erfbetreders die wel mee. Wel allemaal een nieuwe leasetrekker en verreiker.
boerderij.nl/Rundveehouderij/Achtergrond/…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0