Honderden melkveehouders eisen terugdraaien fosfaatplan

Ongeveer vierhonderd melkveehouders eisen in twee kort gedingen dat het ministerie van Economische Zaken het fosfaatreductieplan terugdraait. Het plan is in maart dit jaar ingevoerd, omdat Nederlandse koeien meer fosfaat produceren dan de EU toestaat. De boeren moeten daardoor investeringen van vóór de invoering van het plan terugdraaien en stellen dat ze onevenredige schade lijden. De kort gedingen dienen op 26 juli en 2 augustus bij de rechtbank in Den Haag.

Roel Oostra uit het Friese Jellum is een van de boeren die naar de rechter zijn gestapt. Nadat de Europese Unie de melkquota op 1 april 2015 had afgeschaft, investeerde de biologische melkveehouder net als veel andere boeren in nieuw land. Daarop liet hij 35 nieuwe koeien lopen. Nu moet hij zijn kudde van 134 volwassen koeien weer terugbrengen naar honderd. 'Dat kost me de helft van de winst. Het is heel wrang', zegt hij.

Meer: fd.nl/economie-politiek/1210645/…

Deel dit topic

Reacties

+1
hans1980
Dezelfde boeren die hun (te)grote nieuwe stal vol willen hebben met gratis rechten!

Rechten die de niet of gematigde groeier straks voor veel geld weer terug kan kopen!

Hoop dat de rechter hun geen gelijk geeft, omdat uitspraak voor fosfaat reductie een blauwdruk geeft voor fosfaat rechten
+1
hans1980
@hans1980 sorry collega's heb deze onzin ook niet verzonnen maar wens hierover niet de sjaak te worden..
+1
boertje009
Juist als je je nu niet laat horen, kan je in 2018 ook je mond wel houden. Of je nu groeier bent of niet

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , fosfaat , schade , melkveehouders , melkveehouder , den haag , fosfaatreductieplan en europese unie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0