Mestverwerkers overpeinzen nieuwe technologie en beleid

Het Vlaams Coördinatiecentrum Mestverwerking (VCM) lanceerde deze maand zijn visie op de verduurzaming van de sector, waarbij de nadruk lag op mestverwerking als onderdeel van de circulaire economie. Ook De Mestverwerkers, de vzw die mestverwerkingsinstallaties verenigt en hun belangen verdedigt, blikt vooruit. Tijdens het debat naar aanleiding van de tiende verjaardag van de vzw kwamen mogelijke oplossingen ter sprake voor de afwijkende forfaitaire inhoud van dierlijke mest en voor de jaarlijks weerkerende capaciteitsproblemen bij mestverwerkers in de eindejaarsperiode. Op vraag van VILT licht voorzitter Luc Vansteelant deze en andere actualiteiten in de mestverwerking toe, en schat hij in welke impact een gewijzigd mestbeleid kan hebben op de operationele installaties.
 Mestverwerkers overpeinzen nieuwe technologie en beleid (vilt.be)

Het Vlaams Coördinatiecentrum Mestverwerking (VCM) lanceerde deze maand zijn visie op de verduurzaming van de sector, waarbij de nadruk lag op mestverwerking als onderdeel van de circulaire economie.

MelkveeNL

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden mest , onderdeel , mestbeleid , economie , mestverwerking en technologie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!