Kringloopwijzer Friesland-Campina is niet duurzaam

Foppe Nijboer (voorzitter van Netwerk Grondig), kan zich 'behoorlijk kwaad' maken over het gebruik van de naam kringloopwijzer door de verenigde Nederlandse zuivelindustrie NZO. "Ik ben zelf al jaren bezig met de kringloopgedachte, maar de kringloopwijzer staat daar echt heel ver af." Netwerk Grondig bepleit een 'grondgebonden' landbouw, met boeren die alle stront kwijt kunnen op eigen land. Vooral die categorie boeren heeft volgens Nijboer grote problemen met de kringloopwijzer. Het probleem kan zo worden opgelost door deze boeren niet langer te verplichten om de kringloopwijzer in te vullen, maar het is maar de vraag oft de NZO dat wel wil.

Melk in gierkelder

Het verzet tegen de kringloopwijzer is tot nu toe het felst in Groningen. Boer Henk Gommer uit Zevenhuizen liet begin deze maand zijn melk zelfs weglopen in de gierkelder, omdat Friesland Campina zijn melk niet meer wilde ophalen. Gommer weigert uit principe de kringloopwijzer in te vullen. Hij vindt de kringloopwijzer overbodig. Medestanders en sympathisanten van Gommer hebben intussen bij Friesland Campina afgedwongen dat er binnenkort een extra districtsvergadering komt om over de zin en onzin van de verplichte kringloopwijzer te praten.

Deel dit topic

Reacties

+1
dwers
Foppe heeft groot gelijk, je moet als NZO juist uit blijk van waardering de G****gebonden boer vrij stellen van KLW.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij en kringloopwijzer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0