Ook de geitenhouderij loopt tegen grenzen van de groei aan

De geitenhouderij is de snelst groeiende tak binnen de Nederlandse veehouderij. Jaar op jaar bevestigen de CBS-cijfers dat. Het lijkt er echter op dat de groei zijn grenzen bereikt heeft.

Meer: rd.nl/vandaag/economie/… (maar niet op zondag)

Deel dit topic

Reacties

storm
Niks nieuws, dat weten de geitenhouders allang daarom breiden ze ook allemaal sterk uit!
Porky
Ja ,ook aan hun eigen ondergang bezig, zijn de tijd zeker vergeten dat ze nog geen duppie voor de melk kregen.Ga je gang jongens, maar niet janken als er straks overproductie is .
diezel
Quote Reactie van @Porky:
Ga je gang jongens

Maak je over die jonge en innovatieve sector maar niet druk.
Steuntrekker
@diezel idd, de meeste zijn selfmade en er is geen coöperatieve macht.
Porky
@Steuntrekker hahaha nou ik ken er die heeele slechte tijden hebben gekend, en niet even hoor, de bank bepaalde zelfs wat er privé werd uitgegeven, en denk nou niet dat dat verleden tijden zijn en nooit meer terug komt, genoeg is toch eens een keer genoeg, dat is toch met koeie boeren hetzelfde, als je bv 200 koeien hebt, waarom dan verdubbelen? Als je er ook de grond niet voor hebt,dat noem ik geen ondernemerschap, dat is grootheids waanzin
Porky
@diezel " jonge sector "? Ik ken er die al 24 jaar geiten melken,die zou je eens moeten horen wat ze allemaal meegemaakt hebben, RKC vertelde op januari vergadering 2015 ook tegen leden ,ga maar melken na 1 april , (einde quota ) geef maar gas,want we kunnen het hebben, nou je hebt het gezien en beleefd, Nee tekort en teveel ligt heeel kort bij elkaar, en nu de sector ivm die koorts onder vuur ligt moet je dit groter grootst niet willen, verstand gebruiken
diezel
Quote Reactie van @Porky:
" jonge sector "? Ik ken er die al 24 jaar geiten melken,die zou je eens moeten horen wat ze allemaal meegemaakt hebben

Weet ik. In 15 jaar tijd twee echte melkprijsdips en die ellendige Q-koortstijd.
Zie hier om me heen enkel een sector die "jeugdige kracht" uitstraalt.
Een selfmade-verwerker die de wereld over reist om prijzen af te halen voor zijn innovatieve producten en een geitenboer waar jaarlijks meer melk uit zijn tank gezogen wordt dan bij de allergrootste koeboer in Nederland.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's geitenhouderij en platteland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0