Grondprijs zuidwesten naar polderniveau

De hoogste grondprijzen worden traditiegetrouw in Flevoland gerealiseerd. Echter, ook op de Zuid-Hollandse eilanden worden fikse bedragen neergelegd voor goede grond die geschikt is voor een breed palet aan gewassen. Vooral op Goeree-Overflakkee is dit zichtbaar. De limiet lijkt nog niet bereikt.

Johan van der Slikke, van Van der Slikke Rentmeesters uit Ellemeet, is bekend met de hoge prijzen die op Flakkee betaald worden. Hij spreekt echter over een prijsniveau van €110.000 tot €115.000 per hectare. Ook hij noemt de teelt van tulpenbollen en de beschikbaarheid van zoet water als belangrijke argumenten voor de prijsvorming.

Deel dit topic

Reacties

DutchDairyFarmer
Absurd
+2
George
Mooi
weideboer
Tis relatief mooi dat het met de akkerbouwers goed gaat, maar snap de zorgen als je melkveehouder ernaast ligt. Ofschoon als het dezelfde soort grond is.... switchen ?
Noorderling
@weideboer mooie kans toch om grond te ruilen 1:2 of 1:3 als ze erg graag willen.

Kopen is moeilijk, als ze elkaar maar gek genoeg maken stijgt het vermogen wel door de ha prijs ipv de massa vergroten.
weideboer
@Noorderling als de fosfaatrevhten er komen en de grond is zo duur daar, mag je je eens afvragen. Zal ik mijn kinderen en mezelf een leuke hypotheek vrije huis schenken en vanuit daar elders werken of niet. Vanuit gaande dat je geen opvolging hebt
spotmelker
@weideboer Waarom nog werken in dat geval, als je verder een beetje normaal doet krijg je dat geld vast niet voor je dood op.
+4
weurding
@spotmelker je gaat je idd dood vervelen dus komt niet op.....
weideboer
@spotmelker ik laat liever ook iets na voor mijn nazaten

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouwgrond en akkerbouw geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN