Drenthe wil 1.000 hectare boerenland voor nieuwe natuur

Ter afronding van het Natuurnetwerk Drenthe maakt de provincie Drenthe 38 miljoen euro vrij om de komende jaren 1.000 hectare nieuwe natuur te ontwikkelen. In opdracht van de provincie gaat het projectbureau Prolander hiervoor land werven bij agrariërs. “De aankoop van grond gebeurt op basis van vrijwilligheid”, benadrukt provinciaal bestuursadviseur Kim de Vries.

Deel dit topic

Reacties

+4
Frans1
Op basis van vrijwilligheid? Die hebben we vaker gehoord.Eindigd voor sommigen in uitroken of onteigenen
+1
j h p
@Frans1 Ze planten even een WILG, zoals hier, en je bent de bok.
weurding
@Frans1 onteigenen doen ze niet. Men zoekt compensatie grond voor die gronden die ze op het oog hebben. Gaat hier om 68 ha die men wil " beheren " . Alleen is hier gewoon geen compensatiegrond voor handen
casemxu
Het onderhoud is nu al een drama en er is nooit geen geld voor als je ze op de man af vraagt waarom dan nog meer? Zorg eerst eens dat wat je hebt fatsoenlijk kunt houden en begaanbaar daar heeft iedereen wat aan. En inderdaad voor dit geld kunnen ze echt geen grond kopen.
RFCer
Dat is 38.000 per ha. Vervolgens moet je de bende nog aanplanten wat geld kost en onderhouden wat geld kost. Terwijl er nu een landbouwer zit die netjes jaarlijks wat geld afdraagt aan het rijk, en het ook nog eens onderhoud, gratis.
Waar gaat het toch mis in dit land?
+2
Jannus
Quote Reactie van @RFCer:
Waar gaat het toch mis in dit land?

Niets, kennen maar 1 woord en dat is subsidie hiervoor,subsidie daarvoor en dus kom je tot de conclusie dat ze net als vroeger met de opbouw van de landbouw met subsidies, ze het nu weer met subsidies weer afbreken
George
Bied weer kansen @Weurding.
weurding
@George heb je er al over verteld..... wordt hem niet
+5
oubi
Het gaat weer goed met de economie en dan krijgen bestuurders weer wilde plannen. Het zuurverdiende belastinggeld van de burger weer gaan verkwanselen. Laten ze een privaat fonds oprichten waar burgers vrijwillig geld in kunnen stoppen gericht op de aanleg van natuur. Eens kijken hoeveel natuur ze dan nog kunnen maken.
George
Quote Reactie van @oubi:
Laten ze een privaat fonds oprichten waar burgers vrijwillig geld in kunnen stoppen gericht op de aanleg van natuur. Eens kijken hoeveel natuur ze dan nog kunnen maken.

Als je dat voor andere dingen zou doen komt er ook niet veel geld in. Vrijwillig belastinggeld afstaan doet bijna niemand graag. Van mij mogen ze best natuur maken als ze de boeren genoeg voor de grond betalen zodat het ook interessant is om de grond te verkopen voor natuur.
wotan2
@George Tot ze dat met de grond van je buurman doen 😉 En jou in de troep zetten.
+1
Jan S
😀
+2
weurding
@Jan S stiekum zijn we allemaal wel liefhebber van "puur natuur" jan 😁
George
Quote Reactie van @Jan S:
Het heeft allemaal niets met natuur te maken.

Vroeger hebben de boeren ook natuur ontgonnen wat niks met landbouwgrond te maken had. 😄
weideboer
Na de B (Brabant)komt de D van Drenthe. De F van Friesland weten de maatregelen ook al dus nu Flevoland , zou je bijna denken🤔
+3
brabo
@weideboer
hebben die Zeeuwen weer effen geluk 😄

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's natuur , grond , aankoop , drenthe en de vries geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0