Illustratie van: JohnDeerenr1

Poll: Meerderheid stemmers vindt Kringloopwijzer zinloos

Meer dan de helft van de stemmers op een poll van melkvee.nl geeft aan respect te hebben voor de actie van Kringloopwijzer-weigeraar Henk Gommers. Ook zij vinden de Kringloopwijzer zinloos.

Deel dit topic

Reacties

+6
puntertje
Het is zinloos een enquête te houden zolang een coöpbestuur tegen de mensen die het zinloos vinden zegt: 'ho ho, het is wel zinvol voor jullie, kijk eens naar alle inzichten die jullie vergaren. Dat jullie er vervolgens helemaal niets mee kunnen omdat alleen de veroorzakers van de mestoverschotten dat kunnen, och futiliteit, het kost jullie alleen maar tijd, geld. en ergernis. Maar denk eens aan al die intensieve collega's die dan mooi op de zelfde weg verder kunnen gaan.'
Het bestuur zal als er een initiatiefvoorstel komt dit overigens (na vanzelfsprekend ruim beraad) weer afwijzen immers zij hebben de NZO misbruikt om het door te drukken en moeten dit vervolgen ook weer bij de NZO zien te veranderen. En bestuurders staan niet graag in het hemd.
Dat staan ze overigen al lang alleen hebben ze dat zelf niet door.
+5
spotmelker
Gewoon de verplichting er af halen, intensieve, extensieve én vooral de bestuurders blij. 😃
weideboer
Wordt tijd dat de regioraadsleden van RFC unaniem en als front naar buiten treden met een duidelijke mening. Dat declaratiegedrag en zich schuil houden heb ik langzamerhand mijn buik wel vol van. JULLIE HEBBEN TOCH EEN GEWETEN, JULLIE ZIJN IN DIENST VOOR JULLIE LEDEN, DOE DAN IETS, ZEG IETS!!!!!!
+1
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @weideboer:
en zich schuil houden

Als je niet schuilt ben je je baantje kwijt, er zijn genoeg loyale kapers op de kust. Dat wil natuurlijk geen bestuurder, bepaalde karaktertrekken komen wel erg veel voor bij deze beroeps-ouwehoerders.
+1
bella
Het is gewoon een zinloos gedrocht dat ons door de zuivelindustrie door de strot is gedrukt.
arjankok
Vind het ook weinig zinvol is vooral leuk voor de advies bureaus en hun cijfers minnende klanten ,
verder is het vooral weinig zinvol om er veel woorden aan vuil te maken , meeste gaat automatisch dus kost eigenlijk nauwelijks tijd
+3
sil
En wat als we de KLW toch goedgekeurd krijgen in het fosfaatrechtenstelsel, en eenieder dit kan gebruiken om zijn generieke korting te verminderen.......kon de uitslag wel eens verrassend andersom zijn!! Liever een KLW invullen en borgen als voor tienduizenden euro rechten kopen die volgens mij over een vijftal jaar een sterk verminderde waarde hebben tov van komend jaar.
+1
hoest
@sil
Droom lekker verder
puntertje
@sil Het is opmerkelijk hoe mensen ergens overtuigd in kunnen gaan geloven als je hun een wortel voorhoudt.
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @puntertje:
ergens overtuigd in kunnen gaan geloven

ga maar eens keertje met arie.j praten. Je valt van de ene verbazing in de andere denk ik. Zelfs het scheppingsverhaal schijnt nog waar te zijn in die kringen. Dan is de KLW qua onzingehalte maar peanuts
vette piet
@sil Grond gebonden bedrijven worden niet gekort op fosfaatrechten, die bedrijven hebben totaal geen belang bij de sjoemelwijzer.
+3
arie.j
Quote Reactie van @vette piet:
l Grond gebonden bedrijven worden niet gekort op fosfaatrechten, die bedrijven hebben totaal geen belang bij de sjoemelwijzer.

En willen in de toekomst ook nooit 1 koe meer gaan houden?
+1
vette piet
@arie.j Sil heeft het over terugverdienen van de korting dmv sjoemelwijzer, als je niet gekort wordt dan kun je hem toch niet terug verdienen?
Pluto
De KLW is de sjoemelsoftware van de veehouderij geworden . We worden verplicht tot het invullen van leugens vervolgens mogen we tekenen voor,, aldus naar waarheid ingevuld,, en de LTO en de melk organisaties gaan er met de poet vandoor !!. De prijsafspraken liggen in het verschiet. Het gevaar komt uit onze eigen zuivel organisatie en niet van buitenaf !!!.
+1
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @Pluto:
aldus naar waarheid ingevuld

zonder dat er een sanctie bij hoort zover ik weet. Dus naar waarheid is ook nogal ruim begrip volgens mij. Een volgende Henk Gommer die eruit gegooid wordt omdat ie een zwaluw in z'n tanklokaal heeft of de KLW niet helemaal goed (of helemaal niet goed) ingevuld heeft zitten ze volgens mij bij RFC op het moment niet op te wachten. Zomaar een zwaluw gezin vermoorden voordat ze door de lokale uil opgevroten worden kan natuurlijk echt niet.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkvee , poll en kringloopwijzer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0