‘Overheid borduurt voort op denklijn dat kunstmest beter is’

Begin deze maand presenteerde staatssecretaris Van Dam enkele maatregelen met betrekking tot het zesde Actieprogramma Nitraatrichtlijn voor de periode 2018 tot en met 2021. Volgens vakgroepvoorzitter Jos van Straten van ZLTO borduurt de overheid met deze maatregelen voort op de denkrichting dat kunstmest beter is dan dierlijke mest en wordt de toegevoegde waarde van organische stof in de bodem hiermee onderschat.

Deel dit topic

Reacties

dorpsrandhoeve
Mooi verhaal Jos, in melkvee.
+9
Pluto
Aan kunstmest heeft de overheid een veel groter verdien model voor zichzelf .De staatssecretaris heeft al vaker laten zien dat zijn visie vertroebelt wordt door dollar tekens in zijn netvlies!!!!. Het milieu is bij de PVDA op zulke momenten niet meer van belang.
dwers
Heb op mijn bedrijf nog gescheiden mest(stromest, gier), heb als proef dit voorjaar een stuk bemest met 40m3 gier (10m3 regenwater) dus 30m3 effectief + 40 kg zuivere N uit kunstmest.
11 mei ingekuild (balen) opbrengst 3500 ds 966 vem 197 ruw eiwit 211 ruw eiwit totaal, zou dunne gier dus eigenlijk zo wel kunnen gebruiken als minerale concentraat.(kunstmest)
spotmelker
@dwers Daarom mix is pas als de put ruim half leeg is. De werking van de gier is veel sneller dan van gemixte drijfmest. Maar de kunstmest werkt hier ook altijd goed en het gebruiksgemak is nogal wat groter.
groeier
@spotmelker
Zit je zo krap in de drijfmest dan.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , stof , bodem , kunstmest , overheid , zlto , toegevoegde waarde , nitraatrichtlijn en dam geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0