'Melkoorlog' tussen België en Frankrijk

België vraagt Europa maatregelen tegen het té eng 'nationalistisch' landbouwbeleid in Frankrijk.

De Belgische regering is bezorgd over de sterke daling van de export van melk en melkpoeder naar Frankrijk sinds de lente van vorig jaar. Ze wijt de daling aan nieuwe Franse oorsprongsregels voor landbouwproducten, die nationalistisch gebruik van voedingsproducten van eigen bodem aanmoedigt.
 'Melkoorlog' tussen België en Frankrijk (tijd.be)

België vraagt Europa maatregelen tegen het té eng 'nationalistisch' landbouwbeleid in Frankrijk.

Grasbaal

Reacties

adriaan33
Dacht dat dit al veel langer speelde. Het was de reden dat Walhorn met Arla gefuseerd is.
+1
jvt
@adriaan33 wat kort door de bocht. Hoofdreden was dat Lactalis ondanks eerdere afspraken weigerde te investeren in vestiging Walhorn, iets wat nu het een 100% lactalis vestiging is ineens wel kan.
jan is hobbyboer
De loopgraven liggen er nog. Kunnen zo weer beginnen. Wat een gezeur weer, melk kun je op het moment toch overal kwijt voor een goede prijs.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden melkveehouderij geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!