Melkveehouderijvoorzitter Meulenbroeks vraagt respect voor elkaar

Wil Meulenbroeks is na de zomer de nieuwe voorzitter van LTO-vakgroep Melkveehouderij. Hij wil zich vooral inzetten voor meer maatschappelijk draagvlak voor de sector en solidariteit onder melkveehouders. 'Ik verwacht dat melkveehouders rekening met elkaar houden. Respect voor elkaars bedrijfstypen, daar wil ik voor gaan.'

nieuweoogst.nu/nieuws/2017/…

Deel dit topic

Reacties

+1
kanniewaarzijn
Als ik het goed begrijp is het eerste dat deze man gaat doen, de KLW afschaffen!
dorpsrandhoeve
Ja ja, Wil wil respect. Dat weten we dan ook weer. Maar respect moet je verdienen, en laat daar de mensheid niet zo goed in zijn.
+7
jan is hobbyboer
Mooi dat respect voor elkaar, onder z'n leden zal dat geen probleem zijn, wat over gebleven is zijn intensieve industriemelkers en bejaarden, die zijn het vaak wel eens over visie en bbq. En laat ie verder aub ophouden zich te bemoeien met het steeds groter wordende deel van de nederlandse melkveehouders die nix meer met LTO te maken willen hebben.
Jannus
Quote Reactie van @jan is hobbyboer:
bejaarden, die zijn het vaak wel eens over visie en bbq

Mmm..overweeg opnieuw lid te worden na dik 25 jaar,BBQ en vissie trekken me wel .... 😋
+7
mlkvhoudr
Worden jullie nou niet doodmoe van jullie eigen gemekker...........
+3
George
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
Worden jullie nou niet doodmoe van jullie eigen gemekker...........

Nee eigenlijk niet , mooi man.....
+4
mlkvhoudr
@George

Was er al bang voor .....😁
+7
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
Worden jullie nou niet doodmoe van jullie eigen gemekker.

Ik wordt doodmoe van de onzin algemeenheden van die LTO bestuurders en hun aanhanger. Eerst massaal de kluit bedonderen, zie het interview van onze kroongetuige Wieberen, en vervolgens maar zeuren over samen optrekken en ander geleuter. Don't kill the messenger, zorg eerst dat jouw bestuurders fatsoenlijk gedrag vertonen, dat is de basis voor samenwerking. Niet een graaicultuur en als de buit binnen is gaan zeveren over samenwerking.
+1
mlkvhoudr
@jan is hobbyboer

Je overschreeuwt jezelf totaal jan de laatste tijd......bijna elke reactie is negatief.
+1
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
bijna elke reactie is negatief

Dat valt reuze mee, ik ben zeer positief over de aktie van Henkie, het einde van LTO en hun KLW. De melkprijs bevalt me ook prima, incl. afschaffing kwantumkorting en seizoensheffing. Het weer bevalt me ook prima, was wat droog maar is nu prachtig groeizaam weer. Koeien bevallen me nog beter, heb nog nooit zo'n leuk koppeltje koeien gehad. Dus eigenlijk zie ik alleen maar positieve dingen. Prikkebord is mooi medium om over al dit soort blije zaken de discussiëren/discuzeuren.

Dat jij dat anders interpreteert komt waarschijnlijk alleen omdat jij wat anders over een aantal punten denkt. Het is tijd voor verandering, en dat zijn altijd leuke tijden, bestaande vastgeroeste structuren gaan onderuit, en er komen nieuwe dingen voor in de plaats. Vermaak me prima en verwacht dat ook nog wel tijdje te doen.
+1
mlkvhoudr
@jan is hobbyboer goed zo jan en nu volhouden he 😃
+1
arie.j
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
goed zo jan en nu volhouden he

Ja, en ons niet meer in verwarring brengen
Doodmoe er van worden, en toch alleen maar positief blij zijn.
Jan zal toch geen gespeten persoonlijkheid ontwikkelen? 😉
+1
achterhoeker2
Meulenbroeks doet wat alle beginnende voorzitters doen een inhoudsloos praatje houden.
Maar wat de beste man niet begrijpt is dat hij kapitein is op een zinkend schip.
Een heel groot deel van de boeren voelt zich niet vertegenwoordigd door de lto.
Dus meulenbroeks de eerste taak is grondig reorganiseren.
+4
pieta
Quote Reactie van @achterhoeker2:
Dus meulenbroeks de eerste taak is grondig reorganiseren.

Je bedoelt die actiegroep? 😁
+1
dorpsrandhoeve
Hé Wil, POV heeft een leuke brief voor de Brabantsche varkenshouders online gezet.

Daar kan de vakgroep Rundveehouderij en ZLTO nog eens een voorbeeld aan nemen, in plaats van navelstaren en praten over respect dat de laatste tijd in elk geval niet verdiend is.
Groen1
Juridische procedure tegen Brabant gestart: dien schadeclaim in!
Varkenshouders in Noord-Brabant kunnen vanaf vandaag schadeclaims indienen tegen de Provincie Noord-Brabant. Hiermee zet de POV - een week nadat Provinciale Staten akkoord ging met het maatregelenpakket zorgvuldige veehouderij - de eerst stap in de juridische procedures die de POV vorige week al aankondigde.
pov.nl/index.php/…
+1
puntertje
'respect voor elkaars bedrijfstype', en dan zal de volgende opmerking net als ErdoHansje wel zijn 'ieder dier scheidt mest uit, zowel bij een intensieve- als extensieve boer, dus iedereen draagt bij aan het mestoverschot.
dwers
Quote Reactie van @puntertje:
'ieder dier scheidt mest uit, zowel bij een intensieve- als extensieve boer, dus iedereen draagt bij aan het mestoverschot.

Ieder dier scheidt mest uit, dat is niet het probleem maar waar moet het heen, mestoverschot het woord overschot zegt al genoeg, dat kun je niet alle boeren aanrekenen, ik mag nog 400 m3 mest aanvoeren maar mag zelf die koeien niet houden, dat is toch belachelijk.
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @dwers:
dat is toch belachelijk

De gemiddelde LTO-er vindt dit niet meer dan normaal.
+1
familie pelle
@dwers mag wel, alleen net als de afgelopen 32 jaar moet je gewoon productierechten kopen.
Net als iedereen.
dwers
Quote Reactie van @familie pelle:
mag wel, alleen net als de afgelopen 32 jaar moet je gewoon productierechten kopen.Net als iedereen.

Heb ik nog nooit gedaan.
robbies
@familie pelle het enige verschil is dat je eerst rechten moest kopen om melk te mogen produceren. Nu moet je rechten kopen om je eigen grond te mogen mesten
+1
pieta
Quote Reactie van @robbies:
Nu moet je rechten kopen om je eigen grond te mogen mesten

Wat een onzin. Je kunt gewoon mest aanvoeren om je grond te bemesten. 😁 En ook ten tijde van het melkquotum kon het zo zijn dat je melkquotum moest kopen om zeg maar je grond met mest van je eigen vee te mogen bemesten. En je weet natuurlijk wel dat het je nog steeds vrij staat om bijv vleeskalveren te gaan houden.
robbies
@pieta niet helemaal onzin hoor. Quotum was beperkend op melk. Dat was voor iedereen gelijk en had dezelfde impact op bedrijfsniveau. Nu worden we beperkt op mestproductie, omdat er anders milieuproblemen verondersteld worden. De impact ervan is op bedrijfsniveau wisselend.
pieta
@robbies Dat het niet helemaal hetzelfde is klopt. Toen werd iedereen gekort. 😁
familie pelle
@robbies dat slaat natuurlijk nergens op en dat weet je zelf ook wel. De huidige situatie en de oude situatie zijn hetzelfde met dat verschil dat intensieve boeren eerst grond moeten kopen/ huren ivm AmvB.
robbies
@familie pelle en extensieve boeren een minder rendabele bedrijfsvoering op na houden. Grond is altijd een onrendabele factor geweest.
m uut m
@familie pelle
Voer-mest contract ook weer opgelost.
cornelissen
Jullie mening ken ik onderhand wel @pieta en @pelle ,het gaat jullie gewoon om gratis of voor weinig je overtollige mest kwijt te raken en dan moet je anderen ,die de ruimte hebben beperken met melkvee houden en dat kan door fosfaatrechten en dan melkveehouders met latente ruimte geen extra rechten te geven.
Het smerige van dit alles is,dat we misleid zijn door LTO en dan bij monde van K.Romijn.
zie Nieuwe oogst van 25 mei 2013. Zijn uitspraak toen: heb je voldoende grond ,dan heb je nergens mee te maken ( bij uitbreidingen)
Als je een beetje een kerel en organisatie bent dan sta je voor deze uitspraak en dan vecht je daarvoor.
Overigens weet iemand het e-mail adres rechtstreeks van K.Romijn ,kan ik hem er nog even aan herinneren
+1
pieta
@cornelissen Jouw mening kennen we onderhand ook wel. 😁 Maar even serieus, jij denkt echt dat de niet grondgebonden boeren blij zijn omdat ze in moeten leveren of zo?
Mijn mening is en blijft dat ze hierin met beleid hadden moeten voorzien. En dat had op verschillende manieren gekund mits je er op tijd mee begonnen was. Ik vind het bepaald niet netjes om zo ongeveer telkens mij en wat meer intensievere melkveehouders de schuld te geven. Ik heb niet om rechten gevraagd, niet om afschaffing vd quotering gevraagd en ook niet om een visie van grondgebonden melkveehouderij. Van mij hadden ze er tegelijkertijd met het definitieve besluit tot afschaffing van melkquotering direct een nieuw slot op de deur mogen doen. Welk slot hadden ze dan zelf moeten weten. Dan hadden ze je ook nog 15 jaar kunnen geven om er op aan te werken.
robbies
@pieta ga je nu echt een korting van 8% vergelijken met een bedrijfsvoering waar nog 20% groei mogelijk is.

Stel je voor dat een baas aan zijn personeel zegt: jantje krijgt 20% niet uitbetaald en keesje moet 8,3% van zijn uitgekeerde loon inleveren. Wie is dan het hardst getroffen??
pieta
@robbies Je wordt allebei getroffen.
robbies
@pieta maar niet evenredig
+1
pieta
@robbies Klopt, Die met 8% korting kan goed veel harder getroffen worden als degene met plaatsingsruimte waarvan hij het pachtcontract maar op hoeft te zeggen.
robbies
@pieta klopt, want pacht is een rondreizend circus. Een pachter is eigenlijk een geluksvogel. Hij krijgt grond in zijn schoot geworpen en hoeft daar ook nog eens nauwelijks iets voor te betalen.

Omdat het allemaal zo makkelijk is, zou je je haast afvragen hoe het komt dat die pachtgrond niet door intensievere collega's wordt opgepikt, nietwaar?
+1
pieta
Quote Reactie van @robbies:
klopt, want pacht is een rondreizend circus

Het is heel simpel. Ik heb ruwvoer genoeg. Ik voer niet extreem veel krachtvoer/bijproducten. Ik heb nooit de behoefte gehad om alles te pachten/kopen wat ik eventueel pachten/kopen kon.
Maar ik ken wel boeren die geregeld andere pachtgronden hebben, een stuk pacht verliezen etc. Wat dat betreft is de losse pacht niet echt een gefundeerde peiler om je bedrijf op te bouwen. Reguliere pacht is op de meeste plaatsen niet meer aan te komen. Dus zou je alles moeten kopen/erfpacht. Dat is voor velen een brug te ver in de intensievere gebieden.
robbies
@pieta alleen mest is dus je probleem?
pieta
@robbies Zetten we af bij akkerbouwers en die krijgen een goede vergoeding neem ik aan. 😁
robbies
@pieta nee, dat is je oplossing
+1
pieta
@robbies Het is pas een oplossing als je een probleem hebt. Ik vind wat mest af zetten helemaal geen probleem. Hooguit jammer dat ik het niet op mijn eigen grond mag brengen vanwege de bemestende waarde. 😁
robbies
@pieta jij vindt een beetje mest afzetten geen probleem en een ander vindt heel veel mest afzetten geen probleem.
+1
brabo
Quote Reactie van @robbies:
mest afzetten geen probleem

is ook helemaal geen probleem.
het zou pas een probleem worden als al die akkerbouwers zelf vee moesten gaan houden om hun land te kunnen bemesten
+3
Frans1
Quote Reactie van @pieta:
Mijn mening is en blijft dat ze hierin met beleid hadden moeten voorzien

Precies! En volgens @Wiebren hadden ze de vinger aan de pols met het early warning systeem,maar de uitwerking hiervan hebben we gezien
pieta
@Frans1 Dat early warning is van 2014 of zo. Beleid hadden ze in 2005 al klaar moeten hebben.
Wiebren
@Frans1 maak het niet ingewikkelder dan het was Frans. De cijfers waren er wel, maar daarmee nog niet automatisch de keuzes. De weging van belangen is nu op dit punt in evenwicht gekomen. In plaats van opwinden over wat het had moeten zijn kun je je beter leren van dit soort processen als je wilt dat het de volgende keer (en die komt geheid) anders afloopt
+1
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @Wiebren:
maak het niet ingewikkelder dan het was Frans.

Dat doet jouw vorige werkgever ook altijd. Jouw collega Sean Spicer heeft er vandaag ook de brui aan gegeven trouwens.
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Wiebren:
daarmee nog niet automatisch de keuzes. De weging van belangen is nu op dit punt in evenwicht gekomen.

Misschien zoek ik er te veel achter, maar vind dit een heel cryptische zin. Wat bedoel je nu precies?
Wiebren
@Jack Rijlaarsdam zie het als een soort armpjedrukken, plankgasboeren versus grondgebonden. Halverwege blijven we hangen en de uitkomst is heel onbevredigend. Maar blijkbaar zat er ook niet iets anders in. Als je ziet dat er continu naar elkaar gewezen wordt, machtspelletjes gespeeld worden en er zowel in politiek als bedrijfsleven twee opvattingen zijn over een toekomstbeeld voor de (melk)veehouderij dan blijft het dus armpjedrukken. Kost erg veel kracht en energie maar er is geen duidelijke winnaar.
De ene groep moet teveel inleveren en blijft tegenstribbelen, de andere groep blijft terugverwijzen naar een goede visie die geen beleid werd.
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Wiebren:
soort armpjedrukken,

Ach so. Dat armpje drukken binnen de sector lijkt me weinig meer dan een achterhoedegevecht.Iedereen kan zien hoe de hazen gaan lopen. Het bijzondere vind ik dan weer dat de politiek redelijk uitgesproken richting kiest, maar wanneer het op kaders stellen aan komt weer heel soepeltjes is bij het verlenen van vrijstellingen en ontkrachten van de regelgeving.
familie pelle
@Wiebren
Bedoel je niet gewoon dat er een punt van evenwicht is gekomen doordat grondgebonden bedrijven niet gekort worden.
+1
koetje 33
@familie pelle
Veel intensieve bedrijven zijn dan nog veel beter af, de extensieve melkveehouder gaat daar amper een streep mee vooruit.
familie pelle
@koetje 33 hoezo? De intensieve wordt 8,3 procent gekort. De extensieve niets. De intensieve niet-groeier wordt denk ik het meest genaaid. Deze heeft niet bijgedragen aan het volkomen van het fosfaatplafond. Dit is toch waar de grondgebonden boeren voor gestreden hebben?
m uut m
@familie pelle
Er is ons telkens voorgehouden dat zolang je grondgebonden bent je geen zorgen hoefde te maken.
Dus dat we tegemoet worden gekomen door niet te korten is al een korting.
Intensief wordt niet verder gekort dan tot grondgebondenheid dus dat is ook een redelijke groep met een beperkte korting.
+1
puntertje
Quote Reactie van @Wiebren:
armpjedrukken

Nou, de ene partij heeft daarbij de arm van de ander afgehakt. Dus die partij is onthand terwijl de andere partij door politiek en maatschappij op termijn na een slepend proces een zware sanctie zal worden opgelegd. Dus geen evenwicht, maar een onthande en (voorlopig) ontkennende verdachte.
En een oud beleidsmedewerker die stelt: 'kom op, niet omkijken maar omarm elkaar en ga lekker samen verder.' En zich verbaast dat dat omarmen slecht gaat met afgehakte arm.
+1
Wiebren
@puntertje dat zeg ik helemaal niet punter, de uitkomst is een soort compromis, en tot op de dag van vandaag gaat dat vitten op elkaar gewoon door. Dat wordt dan bestuurders aangewreven alleen zonder dat mensen zich realiseren dat ze zelf evengoed dit armpjedrukken in stand houden. Het is een keuze om hier elke dag opnieuw je gal te spuwen op een kwestie waar je niet bijdraagt aan oplossen ervan.
Er komt vast een tijd dat het onderlinge geruzie over is maar tot die tijd draaien we rondjes en gebeurt er niks. En intussen komen er nieuwe kwesties.
Het geruzie is reden nummer 1 dat het uit de hand gelopen is. Alles erna is gevolg van. Dat begon inderdaad intern in bestuurlijke kring maar je kunt nu op iedere willekeurige plek waar melkveehouders elkaar treffen binnen 5 minuten de sfeer verpesten door hier over te beginnen.
Jan S
😀
Frans1
Quote Reactie van @Wiebren:
Het geruzie is reden nummer 1 dat het uit de hand gelopen is

Wat een gel.l Wiebren
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Wiebren:
Dat wordt dan bestuurders aangewreven
Logisch toch? Het ondeugdelijke mestbeleid komt uit de koker van de (Z)LTO. Het tot op de dag van vandaag in stand houden ook.
Druk
@Wiebren
Nog steeds in de ontkenningsfase? Verdeeldheid in de sector zorgt er voor dat anderen beslissen, in dit geval de politiek en die gaat voor de melkveehouderij naar grondgebondenheid.

Voor de intensieve veehouderij gaat het naar meer regelmatige aanpassingen van de Omgevingsvergunning, daarna frustratie bij de eigenaar en daarna de politiek die blij is dat er weer een bedrijf afvalt cq dat er minder dieren komen.
Wiebren
@Druk dat is nu inderdaad het geval en ontken ik zeker niet.
+1
Frans1
Quote Reactie van @Wiebren:
In plaats van opwinden over wat het had moeten zijn

Ik windt me nergens meer over op hoor,ik stip het alleen wel steeds weer aan als het ter sprake komt.
Frans1
Quote Reactie van @Wiebren:
kun je je beter leren van dit soort processen als je wilt dat het de volgende keer (en die komt geheid) anders afloopt

Ik kan op mijn eigen bedrijf niks aan dat soort processen veranderen.Ik ben hier bezig om een paar centjes te verdienen,niet meer en niet minder. processen die de hele sector betreffen moeten van bovenaf aangestuurd worden
janv
Quote Reactie van @Wiebren:
maak het niet ingewikkelder dan het was Frans. De cijfers waren er wel, maar daarmee nog niet automatisch de keuzes. De weging van belangen is nu op dit punt in evenwicht gekomen. In plaats van opwinden over wat het had moeten zijn kun je je beter leren van dit soort processen als je wilt dat het de volgende keer (en die komt geheid) anders afloopt

Welke belangen zijn in even wicht?op dit moment moet elke niet grond gebonden boer p inleveren (ook al ben je nu grond gebonden)
Het lijkt nergens op,de insteek was allemaal inleveren ,dat waren ook jou woorden...
+1
robbies
@janv gelukkig stak de politiek daar een stokje voor
Wiebren
@janv dat is nu juist het punt, bij zulke tegengestelde belangen kont er alleen nog een compromis uit, een geforceerd besluit. Wachten tot iedereen het eens is gaat immers niet meer
puntertje
@Wiebren Maar iedereen weet tegenwoordig dat als je hard gaat schreeuwen je op korte termijn de discussie in je voordeel kunt beslissen. En dus volgt nu iedereen het voorbeeld van Hans Huibers. Dat is destructief, maar niet verwonderlijk dat het nu gebeurt. Mensen die hun bedrijf in evenwicht wilden houden zijn nu ook allemaal omgevormd tot anticipeer-wannabe's.
Frans1
Quote Reactie van @puntertje:
Mensen die hun bedrijf in evenwicht wilden houden zijn nu ook allemaal omgevormd tot anticipeer-wannabe's.

😁
jg
@Wiebren Koeien legaliseren via PAS ?
jg
@Wiebren Procederen ipv leren.
+1
Quote Reactie van @pieta:
Maar even serieus, jij denkt echt dat de niet grondgebonden boeren blij zijn omdat ze in moeten leveren of zo?

Nee, de niet-grondgebonden boeren hadden natuurlijk graag gezien dat iedereen gekort werd met een kleinere korting zodat ze nog meer mest voor weinig of voor niets konden afzetten. Het eerlijke verhaal zou zijn om de grondgebonden boeren, zolang ze geen mestoverschot hebben, vrij te laten in hun bedrijfsvoering. De niet-grondgebonden boeren moeten dan bij uitbreiding van de grondgebonden boeren verder inkorten of land kopen/huren/pachten. Dit geheel volgens het principe: "de vervuiler betaalt."
pieta
@Ян де веехоудер Zoiets had prima gekund maar je moet er niet achteraf mee komen. Dit hadden ze gewoon in 2005 tot beleid moeten verheffen en op 1 april 2015 in laten gaan. Ik kan je zelfs vertellen dat als ik al de grond die ik op een gecombineerde opgave opgeef mee zou tellen voor de grondgebondenheid mee zou tellen ik grondgebonden was in 2015.
m uut m
@pieta
Moet je jouw kalfjes ook meenemen.
pieta
@m uut m Neem jij die van jou ook mee? Of smijt jij ze over het hek bij een intensieve kalverhouder?
m uut m
@pieta
Ik ben verantwoordelijk voor de veestapel die ik bezit.
pieta
@m uut m Gewoon de schijn op houden dus. Mijn melkveebedrijf is ook verantwoordelijk voor de veestapel die daar aanwezig is. Vleeskalveren staan op het vleeskalverenbedrijf. Dus daar hoef je niet meer over te beginnen. 😁
m uut m
@pieta
Onzin jouw bedrijf heeft naast melkvee ook vleeskalveren.
Dat maakt jouw bedrijf alleen maar intensiever.
pieta
@m uut m Nee jongen. Dan zou ik in 2015 ook grondgebonden zijn. Juridisch ligt dat toch wat anders.
+2
pieta
Quote Reactie van @Ян де веехоудер:
Dit geheel volgens het principe: "de vervuiler betaalt."

Dan moet je toch eerst vervuilen. Dat doen we dus niet want we zetten het netjes af bij een akkerbouwer.
+1
Quote Reactie van @cornelissen:
Jullie mening ken ik onderhand wel @pieta en @pelle ,het gaat jullie gewoon om gratis of voor weinig je overtollige mest kwijt te raken en dan moet je anderen ,die de ruimte hebben beperken met melkvee houden en dat kan door fosfaatrechten en dan melkveehouders met latente ruimte geen extra rechten te geven.

Kijk! Dat is de spijker op zijn kop!
jg
De overheid heeft door de keuze voor 2 juli rechtmatige claims voorkomen. Sector partijen zijn accoord gegaan omdat de meeste bestuurders zich kwa eigen bedrijf konden vinden in deze keuze. De generieke korting gaat nivo's bereiken die een onevenredige last leggen bij bedrijven die na 2014/2015 niet gegroeid zijn. Tevens is ieder jaar de derogatie in gevaar door variabelen kwa fosfaatproductie. Onbegrijpelijk dat de sector partijen nog door willen met dit ondeugdelijke beleid. Waarom ....?
groeier
@meulenbroeks
Ok'' Ja maar dan wel een stuk meer fosfaatrechten naar de extensieve bedrijven, en knelgevallen waar ze thuis horen.
brabo
@groeier
gratis groeien heeft nog nooit gekund, dus nu ook niet.
alleen tussen 1-4 en 2-7 2015 had je die mogelijkheid
groeier
@brabo
Ja dan nogmaals, jaren lang is door de overheid en LTO geroepen dat we naar een grondgebonden melkveehouderij zouden gaan. Dat de melkveehouderij hiermee enorm voor de gek gehouden is, mag wel duidelijk zijn. En oprechte Knelgevallen bestaan volgens jou zeker ook niet?
brabo
Quote Reactie van @groeier:
En oprechte Knelgevallen bestaan volgens jou zeker ook niet

zoiets heb ik toch nooit beweerd ?
maar waarom zouden knelgevallen alleen maar bij de extensieve voor komen volgens jou?
Jan S
😀

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
85
DEELNEMERS
27
WEERGAVES
0