Ben je het met Boer Gommer eens?

Ben je het met Boer Gommer eens? Steun hem dan op Melkweb en geef zijn voorstellen uw stem!

Tot nader oproep: stemmen kan nog niet, FC moet het zelf eerst plaatsen kennelijk, We wachten het even af!

Oproep aan Friesland Campina leden!

Beste mensen, wellicht kennen jullie het verhaal van Boer Gommer, hij weigert de kringloopwijzer in te vullen waardoor hij al 3 weken geen melkgeld krijgt. Vanuit NMV willen we graag proberen de impasse waarin hij zit te doorbreken. In overleg met alle betrokkenen hebben we daarom namens Boer Gommer 2 voorstellen op Melkweb geplaatst.
Het eerste voorstel gaat over de verplichte kringloopwijzer, Boer Gommer ziet graag dat deze vrijwillig wordt.

Het tweede voorstel gaat over het sanctiebeleid: Boer Gommer ziet graag dat melk gewoon wordt opgehaald als er sprake is van een overtreding die geen betrekking heeft op de kwaliteit van de melk. Het is immers niet te verkopen dat zo n mooi product de put in moet!

Bron: facebook.com/permalink.php/…
Grasbaal

Koeien aankopen of verkopen

Kijk dan eens op koemarkt.nl, dagelijks vers aanbod met kalveren, vaarzen, koeien en stieren.

Advertentie
Bezoek website

Laatste  |  

Reacties

+3
hans van toos
Moeten geen koeien,maar regels uit!
+7
robbies
Wiegersma gooit ff de knuppel in het hoenderhok. Goed dat NMV zich hierachter schaart en ben erg benieuwd hoe RFC hierop reageert. Dit verzoek tot ledeninitiatief naast zich neerleggen kunnen ze haast niet, gezien de toezegging van Elfers om 50 medestanders te vinden.

Daarnaast is het natuurlijk vreemd dat een bestreden niet-cooperatief besluit vervolgens wordt afgewenteld op het coöperatief initiatiefrecht ter afhandeling. Het nu via de ledenraad laten lopen en vervolgens alsnog verplichten degradeert de ledenraad tot ja-knikkers.

De KLW vrijwillig maken is weer lastig uit te leggen naar NZO en op EZ. Daar blijkt al een wankel vertrouwen te zijn in de KLW, terwijl NMV en NZO elkaar weer tegenkomen binnen ZuivelNL. Negeren van NMV betekent dat zij zich in de toekomst af kunnen zetten tegen LTO en NZO.

Er gaat hoe dan ook iets getorpedeerd worden binnenkort; de KLW, de geloofwaardigheid van de ledenraad of de bestuurlijke samenwerkingen. U mag inzetten!
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @robbies:
. Daar blijkt al een wankel vertrouwen te zijn in de KLW

Logisch, die hebben hun fikken destijds al flink gebrand aan de MINAS. Nu hetzelfde gaan doen (in een ander jasje) gaat problemen geven!
+3
weideboer
@robbies KLW wordt/is een tweede soort bio-regel om de intensieve boer duurzaam te laten lijken en een draagvlak te houden tegenover de afnemer. Dat het niet uitkomt bij de extensieve boer is voor hun niet relevant.

Grondgebonden bedrijven vrijstellen van dit gedrocht, hoe simpel kan het zijn, sla je twee vliegen in 1 klap, erkenning en verdraagzaamheid
+4
jan is hobbyboer
We zijn er dus. Gronding, NMV en pers scharen zich achter Boer Gommer en tegen de KLW gekte. Kijken hoeveel druk RFC nodig heeft om echt te gaan schuiven, marketing technisch begint dit wel een behoorlijk ramp te worden. Daar zouden zelfs leden die redelijk neutraal staan tegenover de KLW (als dat mogelijk is) zich zorgen over kunnen maken. .
dewittemotor
@jan is hobbyboer die zijn daarboven zo arrogant. Die gaan niet schuiven. Nog niet al gaat heel RFC er aan ten gronde.
+2
arie.j
Quote Reactie van @jan is hobbyboer:
We zijn er dus. Gronding, NMV en pers scharen zich achter Boer Gommer en tegen de KLW gekte. Kijken hoeveel druk RFC nodig heeft om echt te gaan schuiven, marketing technisch begint dit wel een behoorlijk ramp te worden. Daar zouden zelfs leden die redelijk neutraal staan tegenover de KLW (als dat mogelijk is) zich zorgen over kunnen maken. .

Zou simpeler geweest zijn als ze met protest waren begonnen toen het verplicht werd gesteld.
Nu heb ik de indruk dat zonder Boer Gommert die twee organisaties niet eens van zich hadden laten horen, wat toch vreemd is.
Verder is het mij best hoor KLW of geen KLW, als het maar weer geen hakken in zand verhaal wordt van 2 partijen waar melkveehouders als totaal niets mee opschieten.
+1
Wilbert
@arie.j boer gommer heeft al bijna een maand geen melkgeld meer gehad voordat er iets gebeurde. Nu ze doorhebben dat gommer toch doorgaat en niet na 2 weken opgeeft, duiken ze erop om zichzelf te profileren. Ze zakken weer door het ijs....
arie.j
Quote Reactie van @Wilbert:
boer gommer heeft al bijna een maand geen melkgeld meer gehad voordat er iets gebeurde. Nu ze doorhebben dat gommer toch doorgaat en niet na 2 weken opgeeft, duiken ze erop om zichzelf te profileren. Ze zakken weer door het ijs

Zo zie ik het helaas ook, ze moesten zeker eerst van vakantie terug komen 😉
+1
pieta
Quote Reactie van @Wilbert:
heeft al bijna een maand geen melkgeld meer gehad

Dat heb ik ook bijna elke maand. 😁
+2
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @Wilbert:
Ze zakken weer door het ijs

Geen wonder, het wordt 31 graden. Typisch RFC bestuur, beetje naïef bezig.
+3
Detukkeroettwente
O bliksem vandaag alweer een paniek vergadering in Amersfoorrt over Henkie, ja en schuiven gaat men, maar pas op men gaat ALLES uit de kast halen , en desnoods de zaken verdraaien als dat nodig mocht zijn . Alles is geoorloofd vandaag de dag, we zien het fosfaat gezwam , drachtige koeien moeten DOOOOOOOOOOOOD , om het niet bestaande gecreeede probleem op te lossen, zal ROMIJN en alle LTO bestuurders nog rustig slapen ????? Prachtig foto laatst hier op het prikkebord van die half en bijna voldragen kalveren, moeten ze boven hun bed hangen!!! Laat de rechter hier ook maar ff naar kijken, of het gaat om het fosfaat , of om minder melk aangevoerd te krijgen.Kom der maar in heren bestuurders 30% meer mest op de grond , hoeveel gram fosfaat en stikstof is dat per vierkante meter en hoeveel spoelt daar van uit ???
+1
mlkvhoudr
Even wat tegengas: wie laat zichzelf graag chanteren..........

Toegeven is ook niet echt een optie. Nu is het boer gommer. Volgende week is het de tukker oeeeeet twente die de klw niet meer kan invullen door concentatieproblemen door te hoge methaan gehaltes in de lucht 😎
Detukkeroettwente
@mlkvhoudr Welke problemen veroorzaakt methaan dan echt melkveehouder???
mlkvhoudr
@Detukkeroettwente

Hoog uit komt het westen onder water te staan 😉
+1
wotan2
@mlkvhoudr ik kjk er nu al naar uit 😜
Detukkeroettwente
@mlkvhoudr Welk probleem veroorzaakt methaan dan echt melkveehouder ???
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
Hoog uit komt het westen onder water te staan

Arie heeft hulp van boven, dus dat zal allemaal wel meevallen. Petrus vindt dat Arie nog wel tijdje hier kan blijven, ik denk niet dat hij op dat gebetweter zit te wachten.
arie.j
Quote Reactie van @jan is hobbyboer:
gebetweter zit te wachten.

Jan weet het nóóit beter en is het met ieder eens, ha, ha.
't Wordt bedtijd voor je Jan.
+10
Pluto
Ik heb diep respect voor deze man , je als eenling verzetten tegen een opschuure organisatie laat zien dat je ballen hebt !!. iets wat lto ook wel had mogen laten zien.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden kringloopwijzer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!