Komt er een megastal met 18.000 varkens in Nijnsel? Het besluit valt vanavond

Komt er een megastal met bijna 18.000 varkens in Nijnsel? De gemeenteraad van Meierijstad, waar Nijnsel onder valt, neemt daar donderdagavond een beslissing over.

omroepbrabant.nl/…

Deel dit topic

Reacties

matt
Of laten bouwen of schadeclaim
weideboer
Dus in de varkenshouderij gaat het dus best wel goed. Is dat ook even recht gezet. Gemiddelde bouwkosten van 500 - 600 euro per varken, 9 - 10,8 miljoen euri
matt
@weideboer minstens 10 jaar mee bezig al
Groen1
Groen licht voor megastal met 18.000 varkens in Nijnsel
Er komt een megastal met bijna 18.000 varkens in Nijnsel. Een meerderheid van de gemeenteraad van Meierijstad ging donderdagavond akkoord met het plan voor een megastal aan de Lieshoutseweg.
omroepbrabant.nl/…
+3
vaak
@Groen1 Door dit soort cowboys zitten we nu met de ellende.
+1
weideboer
@vaak aantallen zeggen me niks behalve de burger, die denken niet verder. Je mag een trabantje rijden of een Ferrari , zolang je maar binnen de wettelijke kaders blijft, democratische wetgeving dus niet zeuren.

Of het wenselijk is..... daar geef ik je wel gelijk in, maar dat zou toegeven zijn aan emotie boven de feiten
+1
Twentsch Land
@weideboer

Aantallen zeggen niks ..... het is maar net waar het om gaat .... bij deze hoeveelheid heeft een dergelijk bedrijf niet meer echt een boeren uitstraling...het krijgt meer een fabriek look.....dit moeten we op het platteland niet hebben.
vaak
@weideboer Ik ga hier helemaal met je mee maar de feiten liggen momenteel niet op helaas anders en daar moeten we de ogen ook niet voor sluiten.
Mbt die emoties, je hebt gezien wat er vrijdag in het Brabants provinciehuis gebeurt Is.
joske1980
Niet vergeten dat de gemeente al 10 jaar ligt te kloten om ze vanuit de rand van veghel weg te krijgen maar ze krijgen nergens de kans van de gemeent. Nu hier eigenlijk wel. Als dit niet wenselijk is mag de gemeente de gemaakte afspraken natuurlijk ook afkopen. Kijken of de burgers dat wel pikken. Die stallen hadden er al 8 jaar moeten staan. Afspraak is afspraak maar dit geld schijnbaar niet voor de overheid.
Wilbert
@joske1980 inderdaad, ipv van dat politici uitleggen wat de rechtsregels zijn aan burgers, draaien ze jaren, maar nu hebben ze geen keus...
er komen meer van dit soort stallen, mede dankzij de SP in Brabant... iedere nieuwe verzwaring van de eisen leidt tot een groeisprong.
achterhoeker2
Ze mogen van mij er nog wel meer gaan houden maar er is geen enkele reden om dat in het buitengebied te doen .
Er staat genoeg industrieterrein leeg.
joske1980
@achterhoeker2
Als je de prijs van de industriegrond dan genoeg verlaagd zou je meteen van een hoop gezeik af zijn
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @joske1980:
zou je meteen van een hoop gezeik af zijn

Reken daar maar niet op. De veemarkt in Purmerend staat op het industrieterrein, slechts twee ochtendjes per week in gebruik, maar regelmatig gezeik.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0