Boer Bart levert melk voor kaasmerk Tjonger

De Jersey's van het biologische melkveebedrijf Boer Bart van Bartele en Rianne Holtrop leveren de melk voor een nieuw kaasmerk van Rouveen kaasspecialiteiten: Tjonger.

De jonge ondernemers Bartele en Rianne Holtrop runnen een biologisch melkveebedrijf met Jerseys in Rotstergaast. De kaas is genoemd naar het riviertje Tjonger dat bij hun dorp stroomt. De koeien van het echtpaar weiden 's zomers dag en nacht en worden in een mobiele melkstal gemolken. Daarnaast lopen vleeskippen en leghennen op het weiland achter de koeien aan om de mest te verdelen en de zode aan te harken.

Deel dit topic

Reacties

weideboer
Hier in fryslan maakt het nogal wat uit aan welke kant je van de Tjonger woont. Niettemin veel succes!! Woordgrapje kan er wel af: tjongggg....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , rouveen , nacht , harken , koeien , melk , leghennen , kaas , melkstal , biologisch , weiland , jerseys , boer en melkveebedrijf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0