Protestboer levert weer melk, maar krijgt geen geld

Boer Henk Gommer uit Zevenhuizen is weer 'on speaking terms' met FrieslandCampina. Dat wil zeggen: het zuivelconcern neemt zijn melk weer af, maar Gommer krijgt er geen geld voor.
 Protestboer levert weer melk, maar krijgt geen geld (rtvnoord.nl)

Boer Henk Gommer uit Zevenhuizen is weer 'on speaking terms' met FrieslandCampina. Dat wil zeggen: het zuivelconcern neemt zijn melk weer af, maar Gommer krijgt er geen geld voor.

Nieuwsgrazer

Vochtmeters voor brandhout

Hou die grappen maar voor je, deze vochtmeters zijn echt alleen voor brandhout.

Advertentie
Bezoek website

Reacties

+2
cs-agrar
De melkkwaliteit is dus niet minder zonder klw... Dus fc de winst, boer niks
+5
Grasbaal
Frieslandcampina zet dus melk zonder Kringloopwijzer "keurmerk" gewoon op de markt..
+3
George
@Grasbaal
Ik snap Henk niet dat hij zijn melk weer meegeeft voor niks.
+1
bella
@George misschien dat er iets geregeld is met fc dat niet gekend mag worden???
weurding
@Grasbaal vast wel co, ze halen het echt niet apart op
Cvroegejr@online.nl
@Grasbaal die melk mankeert niets aan,ga eens kijken in zuid afrika waar ze de boeren ook weggepest en vermoord hebben,resultaat honger!!! Dus keurmerk is dan niet belangrijk meer,denk daar maar is over na! Voedsel weg gooien is gewoon belachelijk!
+1
George
Quote Reactie van Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl:
Voedsel weg gooien is gewoon belachelijk

Er is nog voedsel zat in de wereld , anders waren de prijzen wel hoger.
+1
puntertje
''Als Gommer vijftig medestanders vindt, staat FrieslandCampina weer open voor een nieuw gesprek.''

Hoe moet je dit nu weer interpreteren?
- het is een principekwestie voor Gommer, hoe kun je dan eisen dat er eerst 'medestanders' moeten zijn voordat je verder wilt praten?
- Als ze bij RFC doelen op het initiatiefrecht is het helemaal te zot voor woorden. Een besluit er sneaky doorheen drukken, en om als bestuur het gezicht niet te verliezen en toe te geven dat het bijzonder dom was om het zo te doen de indruk wekken dat er via een bypass wat te regelen valt zodat het bestuur trots kan wijzen op de 'democratische' werkwijze van de coöp.
Het initiatiefrecht is om initiatieven in te dienen, niet om er voor te zorgen dat het bestuur met opgeheven hoofd kan blijven fuctioneren als hun dwalingen gecorrigeerd worden. Bovendien is dat een ellenlange procedure, dan blijft het in de tussentijd door etteren.
Bij andere fabrieken worden nog geen sancties doorgevoerd voor het niet invullen van de KLW, die gaan er eens goed voor zitten om te kijken hoe RFC hier uit komt. En er is vast ook leedvermaak, het was immers RFC die middels de NZO de verplichting heeft doorgedrukt.
Als de bestuursleden verstandig zijn schuivelen ze voorzichtig het kantoor van Roelof Joosten binnen en vragen heel voorzichtig of hij, als baas van NZO de regeltjes niet alsjeblief een beetje aan kan passen.
Leo,s vriend
@puntertje Hoeveel boeren bij andere fabrieken weigeren de klw in te vullen ? is dat bij iemand bekend ?
+1
Jan S
Quote Reactie van @puntertje:
Als de bestuursleden verstandig zijn schuivelen ze voorzichtig het kantoor van Roelof Joosten binnen en vragen heel voorzichtig of hij, als baas van NZO de regeltjes niet alsjeblief een beetje aan kan passen.

Voorzichtig vragen??? Gewoon eisen. Roelof jij zorgt er voor dat dit gedrogt zo snel mogelijk verdwijnt en anders is daar het gat van de deur, dan verdwijn je zelf.
+1
Wilbert
@puntertje reken maar dat het hoofdbestuur echt wel in zijn maag zit met Henk.. en wat te zeggen tegen iedereen die wel de klw heeft ingevuld (en mssn wel kosten heeft gemaakt via adviseur?).
Wat mij betreft zand erover, Henk heeft zijn punt gemaakt en genoeg gestraft / melkgeld verloren.
+1
puntertje
@Wilbert Wat heb je er aan als je je punt hebt gemaakt en men zeg: 'we nemen het mee in de evaluatie' en je er vervolgens nooit weer wat van hoort? Men denkt bij RFC, het is er maar ééntje als we hem nou over de streep trekken dan kunnen we ons daarna weer lovend uitlaten in ons blaadje met een interview met 'de ijverigste jongetjes uit de klas' die de geweldige voordelen bejubelen etc etc., einde discussie.
Als Henk zowel de vz als een directielid op de koffie heeft gehad, reken maar dat ze hem bijna hebben gesmeekt om mee te werken. Terwijl, als het voordeel voor iedereen zo enorm moet zijn, dan moet het toch simpel zijn om iemand te overtuigen? Niet dus.
Wilbert
@puntertjetijd dat je in de ledenraad gaat, kun je je commentaar uiten binnen de groep die het beslist... deze hebben suffen. Allereerst verplichten (ipv stimuleren / belonen) en melkweigering als sanctie ipv een boete.
Jan S
Quote Reactie van @Wilbert:
Wat mij betreft zand erover, Henk heeft zijn punt gemaakt en genoeg gestraft / melkgeld verloren.

Zonder dat je het door hebt vertolk je hier een communistisch gedachtengoed.
Straffen voor iemand die niet doet wat van bovenaf wordt opgelegd. Ik denk dat mensen die met mooie praatjes zich dictatoriaal gedragen aan jou een fijne volgeling hebben.
+2
mlkvhoudr
Nou is t wel weer mooi geweest. Man heeft zn aandacht gehad en nu maar weer gewoon door.
+1
robbies
@mlkvhoudr ik ken Henk niet, maar het lijkt me niet het type dat het voor de aandacht doet. Dan had hij wel het Heerenveenstadion afgehuurd 😉

De man is gewoon terecht principieel. Jij stelt dat hij zijn aandacht gehad heeft. Je kunt ook andersom redeneren en stellen dat RFC dit belachelijke regeltje terug intrekt. Kunnen we ook door
+3
mlkvhoudr
@robbies

Zinloze regeltjes is de toekomst. Daar kun je a of b van vinden. Maar t zal alleen maar meer worden. Om 7000 euro aan melkgeld in de sloot te gooien voor iets waar de snelsten tussen de 10 minuten en een uur voor nodig hebben vind ik eerder vreselijk decadent dan nuttig.
robbies
@mlkvhoudr Ik vind dat er niet zo heel veel nutteloze regeltjes zijn en de regeltjes die er zijn dienen een doel, namelijk melkkwaliteit en imago bij RFC of wetgeving vanuit de overheid(Dit is discutabel of het nuttig is, maar daar hebben we geen invloed op. Binnen een coöperatie zou dat wel zo zijn). De KLW dient niet ter verbetering van de melkkwaliteit, zeker niet ter verbetering van het imago en wordt niet door de wetgever opgelegd.

Het dient geen enkel nut en is dus nutteloos. In dezelfde categorie schaar ik het destijds dreigende verplichte kalveren nummeren binnen 3 dagen. Ook al zoiets stompzinnigs waar RFC zich niet mee hoeft te bemoeien. Daar zijn ze wel ten halve gekeerd
+1
vedder
@mlkvhoudr ik denk dat het om meer gaat dan alleen de klw, klw is waarschijnlijk de druppel na qlip koekompas en allerlei andere onzin die niks met melkkwaliteit, miljui en dierwelzijn te maken hebben
mlkvhoudr
@vedder

Daar heb je wel punt denk ik. Mij liep in t verleden ook wel eens de kop om om al die bullshitregeltjes.

Maar sluit me er nu gewoon zo veel mogelijk voor af.
vedder
@vedder Dom dom dom, vergeet ik ook nog de salmonellazwendel erbij te noemen
George
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
Nou is t wel weer mooi geweest. Man heeft zn aandacht gehad en nu maar weer gewoon door.

Wat is dat nou weer voor LTO gelul mlkvhoudr?
mlkvhoudr
+1
Jan S
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
Nou is t wel weer mooi geweest. Man heeft zn aandacht gehad en nu maar weer gewoon door.

Juist niet, zolang dat gedrocht niet verdwijnt blijft Henk volop in de schijnwerpers. En terecht. Wie is hier nu belachelijk bezig? En wie staan er normaal volop in de schijnwerpers. De heren die het leven van boeren zuur maken door hun belachelijke regelgeving.
+1
mlkvhoudr
@Jan S

Voorop gesteld dat ik niets weet van cooperatieve structuren maar wij als leveranciers van bel horen al jaren uit het sprookjesbos..........

Nzo dit

Nzo dat

Nzo zus

Op een gegeven moment ben ik het ergeren gewoon zat geworden.

Ik ga mijn werkplezier er niet meer onder laten leiden.

Het op een werkbare manier invullen op ons bedrijf is alles wat ik er nog op uit doe
+9
Jan S
@mlkvhoudr Ik kan me goed voorstellen dat je het zat bent. Dat ben ik ook. En werkplezier levert het invullen en al de verplichtingen die aan de regelgeving vastzitten in ieder geval niet op.

Als iedereen zou handelen als jij doet, dan wordt de regelgeving alleen meer, betuttelender en vervelender. Wij mogen Henk wel dankbaar zijn, dat hij voor bijna alle boeren de kastanjes uit het vuur haalt. Het zou in de toekomst wel eens een hoop betutteling kunnen schelen. Vanuit de besturen hebben we wat dat betreft ook weinig te verwachten. Die Joosten gedraagt zich als een dictator. Blij dat iemand hem trotseert.

Dus mlkvhoudr gauw een handtekening zetten. Laat al die melk die is weg gelopen niet voor niets zijn geweest.
+3
KuikenenKoe
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
Nzo

nzo is gewoon rfc ,maar dat was je wel duidelijk toch ondertussen ?
+1
weurding
@mlkvhoudr agramatic, neemt je het werk graag uit handen, klw, gec. opgave, mestboekhouding, 1000 per jaar waarvan de heus 250 (als je daar voer van betrekt ) voor haar rekening neemt, ga me er niet eens in verdiepen/ergeren 😄
pietjepuk
@weurding Dan is het maar te hopen dat je alles goed aanleverd ander ga je alsnog nat. En reken maar dat agramtic geen verantwoording neemt voor de geleden schade.
weurding
@pietjepuk dacht het wel, gaat al 2 jaar goed, en ze zijn er voor verzekerd, beetje vertrouwen jonge
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden melk , frieslandcampina , boer , zuivelconcern , geld en weer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!