Melkveebedrijf te koop

In Lellens (Gr.) staat een melkveebedrijf met NB-vergunning voor 400 melkkoeien en 280 stuks jongvee te koop. De vraagprijs is € 6 miljoen.

havingamakelaardij.nl/Wolddijk-5-LELLENS-201701132…

Deel dit topic

Reacties

rommert14
Die heeft hier al eens eerder opgestaan volgensmij.
Groen1
storm
Is de toko van Prins!
+2
weideboer
Te veel gebouwen, te veel looplijnen. Probleem van velen die iets te koop hebben staan. Zet die maar op 0, Agrarische gebouwen worden sws een groot probleem,
casev
@weideboer gebouwen op 0 zetten? Kijken we hier wel naar het zelfde bedrijf? Ik denk dat de meeste van ons wel een minder efficient erf hebben...... btw, ik zou zelf niet ze snel in die hoek willen wonen, maar dat doet niks onder voor dat spul
cjw73
@casev geloof niet dat iedereen het met die "ideale situatie wat jij zegt eens is" want het staat al jaren te koop.
+2
George
@cjw73
Als de wereld vergaat dan vergaat hij daar het eerst. Met al dat weg gepompt gas.
+2
weurding
@George wat weg is ontploft niet meer wa..
+1
Frans1
Quote Reactie van @cjw73:
geloof niet dat iedereen het met die "ideale situatie wat jij zegt eens is" want het staat al jaren te koop

Zal ook wel een beetje aan de prijs liggen 😁
Porky
@casev zou zeggen ga eens praten met mensen Die daar wat te koop hebben staan,of wat gekocht hebben, dan ben je gelijk wakker
George
Na 4 jaar nog steeds te koop. 6 miljoen is nog steeds veel geld voor 86 ha eigendom en twee huizen in Groningen.
+2
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @George:
twee huizen in Groningen

Ze moeten het ook gaan adverteren als kasteel, er ligt al een gracht rondom. Wat een zooi daar. Dan is 6 miljoen toch belachelijk veel geld, 86 x 40.000 + 500.000 voor gebouwen is kleine 4 miljoen. Dan de negatieve punten, geen weidegang mogelijk, erg intensief, en in dat moeras is waarschijnlijk ook geen akkerbouw mogelijk. Dus...... wat moet je ermee. Er is zoveel te koop. Hopen dat de hypotheek afbetaald kan worden met de grond, anders zie ik het somber in.
weideboer
@jan is hobbyboer vergeet de gebouwen, deel het land in twee kavels en probeer die aan de man te brengen, nog los van de vraagprijs, denk in de geest van de koper , die moet er verder mee.
robbies
@jan is hobbyboer Zulke mensen houden ervan om te pochen met een hoge financiering, dus de grenzen van het toelaatbare zullen wel opgezocht zijn. Wilt hij er met de grond uitspringen, dan mag hij niet meer dan 4 miljoen schuld hebben. Iets meer dan een euro per kg melk; dat zijn niet de hypotheken waar de grote jongens je mee serieus nemen. De gebouwen moet hij maar op 0 zetten. Volledig uit balans met de oppervlakte, dus een deftige referentie is al noodzakelijk.

Ik wens hem succes
storm
@robbies Prins heeft eerst zelf geprobeerd de zaak te redden middels erfpacht lijkt wel!
Maar dat is de strop nog verder aantrekken in veel gevallen!
Zijn ook hier en daar nog wat nieuwe stallen gefinancierd middels erfpacht! Dan ga je naar open dag en dan denk je wat doe ik verkeerd?
+4
weideboer
@storm wen er maar aan dat menig stal betaald is met armoedegeld. natuurlijk ben ik ouderwets, natuurlijk ga ik niet met mijn tijd mee. overweeg ook op mijn boerderij een bord te plakken met de tekst: "lach maar, maar deze stal is tenminste afbetaald"
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @weideboer:
een bord te plakken met de tekst: "lach maar, maar deze stal is tenminste afbetaald"

Wordt dus een blauw bord met zwarte letters 😀
robbies
@storm Erfpacht is van de kerk geloof ik. geloof niet dat dat uit noodzaak was
oldhuus
Quote Reactie van @storm:
te redden middels erfpacht

Hier nog een voorbeeld, let wel, bedrijf is een paar jaar terug ook al verkocht..
a-otten.nl/nl/onroerend-goed/…
robbies
@oldhuus in Brabant is zo'n bedrijf waarbinnen 3 jaar 4 luchtwassers geplaatst moeten onverkoopbaar
pieta
@robbies In Gilze staat toch ook een bedrijf met dergelijke omvang te koop. Ik denk dat het wel verkoopbaar is maar ze vragen gewoon te veel. Dat van Prins zou ik niet weten, ik hoef het ook niet te zien want ik ga zeker niet in Groningen boeren. Dat is mij te ver van Brabant.
robbies
@pieta ik had het over dat bedrijf van Oldhuus. 5 stallen waar nog een luchtwasser op moet komen.

Dat bedrijf in Gilze heb ik hier ook weleens voorbij zien komen. In die regio zijn de grondprijzen wel flink gestegen
+1
oldhuus
@pieta
Hebben ze in Brabant weer een nieuwe referentiedatum, gebouwen na 2001 moeten allemaal een luchtwasser toch, bedrijf van na 2001 is zo een (paar) ton minder waard.
storm
@oldhuus he zie ik dat bedrijfje van Kloosterman ook eer te koop staan?!
Coen
@oldhuus , binnen 3 jaar voor de 2-de keer in de verkoop, de makelaardij is er weer goed mee
hans1980
@oldhuus 35 ha. erfpacht denk ook teveel willen ...
verder best aardig bedrijf
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @hans1980:
verder best aardig bedrijf

Gratis lieslaarzen erbij. Grootste beperking vind ik toch wel die modderzooi. Weidegang wordt binnen paar jaar verplicht of tegen onrendabele bulk wereldmarktprijs, wat moet je dan met een intensief bedrijf in die modder daar. Dat vind ik veruit het grootste obstakel, plus aantal koeien, grond en prijs, dat heeft natuurlijk ook allemaal wel wat megalomane trekjes.
Metal ap
@jan is hobbyboer volgens mij is het wel wat voor je,je mag daar nog uitbreiden naar 380 koeien
+1
sjoerd de melker
@jan is hobbyboer je bent de aardbevingen vergeten.
Porky
@George gebouwen zijn daar niks waard. Die moet je op nul zetten.
George
Quote Reactie van @Porky:
gebouwen zijn daar niks waard. Die moet je op nul zetten.

Vertel mij wat , die zijn nergens iets waard.
fendtjuh
@George Overdrijven is ook een vak.
DutchDairyFarmer
@fendtjuh ben het met @George eens gebouwen zijn al niks waard en als dat nog wel het geval is binnnen enkele jaren niks Meer!! Komen echt niet meer boeren bij wat gebeurt er met al die stallen dan?? Ipv Brabant daar worden ze gesloopt voor andere stallen straks..
fendtjuh
@DutchDairyFarmer

Brabant misschien, maar hier gaat beetje fatsoenlijk spul toch echt wel weg...Dit spul is groot zat maar anders zijn er ook zat andere bestemmingen voor mits de gemeente mee wil werken.
+1
paul1
@George alleen voor de ozb hebben ze opeens wel waarde
+1
robbies
@paul1 ozb is hele andere orde. Toen ik belast werd voor de OZB heb ik overwogen naar het gemeentehuis te gaan met een voorlopig koopcontract. Voor dat geld mochten ze het boeltje wel kopen
Coen
@Porky , welke waarde bedoel je? liquidatiewaarde of bedrijfswaarde?
+3
oldhuus
Ondanks dit soort voorbeelden, dromen ze bij FrieslandCampina nog over mestvergisting, ze zouden daar eens op excursie moeten gaan, helaas dat ding al weg, maar toch.
fd.nl/ondernemen/1164960/…
weideboer
@oldhuus @hookwood , graag een reactie op deze artikel, jullie zijn nogal bezig geweest met jumpstart. Hoe ver staat het met jullie project? Kun je het nog naar de boeren rendabel uitleggen?
+1
Huppel
@weideboer

issuu.com/langs-de-melkweg/docs/…

Zie pagina 8; artikel "soms denk ik waar ben ik aan begonnen"
dewittemotor
@weideboer ik heb er ook naar gekeken. Het is niks en het wordt niks naar mijn mening. Veel ellende, risico's en arbeid op je bedrijf erbij zonder ook maar enige vergoeding.
hookwood
@weideboerJumpstart ben ik niet bij betrokken. Wel zijn we heel druk geweest met het opzetten van de mestafzetcoöperatie Mestkring Noord. Hiervoor was in eerste instantie best veel belangstelling maar het aantal melkveehouders dat daadwerkelijk lid wilde worden van de op te zetten coöperatie was gewoon te weinig om daar nu mee door te gaan.

Dit kwam onder andere doordat de mestmarkt al behoorlijk was gezakt door minder aanbod waardoor de prijs die wij in de verwerking moesten betalen gewoon te hoog was om daarmee te kunnen concurreren. Door het fosfaatreductieplan is op veel bedrijven het mestoverschot ook gewoon kleiner geworden wat het lagere aanbod dan ook mede veroorzaakt.
weideboer
@hookwood oké, dus plannen gaan niet door?, misschien beter ook ivm persoonlijke aansprakelijkheid in de ruimste zins der woord, toch? Kwam bijna over als een soort pyramideconstructie, waar de bedenkers sws geen enkele verantwoording hadden behalve hun commissie dan, een mestbel dus. Sorry maar zo kwam het over
hookwood
@weideboer bedoel je nu Mestkring of Jumpstart? Zijn twee verschillende dingen namelijk. Jumpstart loopt gewoon door.
weideboer
@hookwood mestkring de financier loopt met de winst/marge weg, was dat niet 30%?
hookwood
@weideboer Welke financier?
Coen
Quote Reactie van @hookwood:
opzetten van de mestafzetcoöperatie Mestkring Noord

snel afhaken want dan zijn de productiebedrijven failliet, zo'n technisch gedrocht kan alleen maar renderen als de mestafzetprijzen > 40 euro per m3 liggen 😞
hookwood
@CoenBij lagere afzetprijzen ook wel Coen. Verwerkers stellen echter wel bijvoorbeeld als eis dat ze gedecanteerde mest willen hebben. Probleem is dan dat je veel te veel fosfaat moet afvoeren om aan de stikstof te komen. Op basis van fosfaat ben je voor rond de 11 euro klaar, op basis van het stikstof kom je op rond de 17 euro alleen voer je dan veel te veel fosfaat af.
+3
jan is hobbyboer
Failliet gaan is op zich ook best nog wel knap. Eerst de waarde van je melkquotum door je handen laten glippen en vervolgens de tent sluiten net voordat er fosfaatrechten zijn. Gaat toch om een miljoen of 10 die je door je handen laat glippen. Ben blij dat ik maar een simpele prutser ben.
George
@jan is hobbyboer
Echt ongelooflijk ja.
+1
Tobber
@jan is hobbyboer maar dan heb je wel een column in De Boerderij!😂
Valtrapowerr
@Tobber Over wie praten we nu dan?
+2
George
Quote Reactie van @Valtrapowerr:
Over wie praten we nu dan?

Bram Chocoprins.
weideboer
@jan is hobbyboer kijk Jan, niemand neemt je hier serieus. Hard gelach? Nee hoor, als je normaal doet in dit SBS6 land wordt je al snel niet interessant genomen, krijg je geen platform, geen aandacht en vooral niemand neemt je serieus. Kortom, je kunt trots op jezelf zijn!!!!!
+1
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @weideboer:
niemand neemt je hier serieus

Dat is ook helemaal niet nodig, dat doe ik mezelf ook niet. Probleem is nu juist dat veel mensen zichzelf veel te serieus nemen en denken dat de wereld maakbaar is. Droom verder.
weideboer
@jan is hobbyboer ach sommige mensen hebben gewoon sturing nodig, anders snappen ze zichzelf niet.
Tis wel een groot spul , iets voor Tamminga die krijgt het we rendabel, vrij smalle opritten op de foto s of zie ik het verkeerd, hoe komt men aan zoveel bunders ?
oldhuus
Quote Reactie van @Detukkeroettwente:
hoe komt men aan zoveel bunders ?

Ik denk 126 perceeltjes van 100x100 meter, zal ook nog wel beschermd landschap zijn, leuk voor een weidegang bedrijf met 60 koeien, maar nee ik wou niet graag ruilen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
58
DEELNEMERS
28
WEERGAVES
0