CONO Kaasmakers bereikt hoogste percentage weidegang ooit

CONO Kaasmakers, de coperatie achter Beemster kaas was in 2002 de eerste die haar melkveehouders extra ging belonen voor weidegang. Via het duurzaamheidsprogramma Caring Dairy werd sinds die tijd veel kennis over weidegang verkregen en gedeeld.

Deel dit topic

Reacties

+1
sorry
Tering die hebben lef......Melkveebedrijf.nl zal vandaag ook wel een opzegging krijgen.....
robbies
@sorry is gewoon een persbericht van Cono
+1
dwers
Daar kan FC alleen maar van dromen, deelweidegang meetellen, 120/6 is toch ook al deelweide.
78% van bedrijven die weidt is misschien 60% van aantal koeien dat weidt, en misschien 50% van hoeveelheid melk van weidende koeien.
oldhuus
En dan klagen we bij Frl Campina wel eens, die doet ook al weidegang-gesprekken maar die mag je gewoon van het erf af sturen.
+1
cs-agrar
@oldhuus Cono-buitendienst zijn wel gezellige gasten, dat scheelt al
pietjepuk
@cs-agrar ja het maakt veel uit of ze met je mee denken om tot een oplossing tekomen. Of dat het gewoon door je strot geduwd wordt.
Porky
@cs-agrar Ja die hebben nog een directeur die met kazen onder de arm in het buitenland "de boer "opgaat ,en handel gaat doen, volgens velen "past dat niet meer " in deze tijd, maar het werkt wel, als je handel wil doen moet je je kop laten zien, laten zien met wie ze te maken hebben, een band opbouwen, zie je het gebeuren bij FC ? Ik niet.
jan is hobbyboer
Deze mooie marketing praat van Cono opent de weg naar een verdubbeling van de weidepremie voor RFC melkveehouders. Er is blijkbaar veel nodig om de verstokte RFC industriemelker weer aan het weiden te krijgen.

Wat ik verder niet begrepen heb is dat er een premie per liter melk gegeven wordt en niet per bedrijf, het aantal koeien dat buiten loopt wordt niet geregistreerd, maar 80% van de boeren moet hun koeien weiden. Daarom lijkt mij een premie per bedrijf ook veel logischer 😄
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @jan is hobbyboer:
. Daarom lijkt mij een premie per bedrijf ook veel logischer

? en die premie dan weer met staffels conform de hoeveelheid geleverde melk, dus uiteindelijk toch per liter?
Jack Konijn
Cono Kaasmakers? Cono Praatjesmakers!
Erco
@Jack Konijn vertel, verklaar je nader. Je kan zelf wel een conoboer zijn want praatjes heb je zelf nog meer πŸ˜‰
jack-konijn
@Erco want praatjes heb je zelf nog meer πŸ˜‰. Verklaar je nader zou ik ook zeggenπŸ˜‰πŸ˜‰
+1
robbies
@jack-konijn naam veranderen in Jack PapegaaiπŸ˜‚πŸ˜‚
Jack Konijn
@robbies Haha nee hoor niet nodig!! Ik geef een sneer naar de Cono. Dat mag want ik ben ook lid (misschien halen ze nu mn melk niet meer op!)
Ik beticht een cooperatieve vorm van praatjes, dat weten ze zelf ook. Ik beticht niemand persoonlijk van praatjes, wat @Erco wel doet. Dus verklaar je nader zou ik zeggen.
Porky
@Jack Konijn Als je een "sneer" geeft moet je ook verklaren waarom, je kan wel wat blèren maar dan moet je ook zeggen waarom.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kaas , weidegang , cono , melkveehouders , dairy , melkveebedrijf , cono kaasmakers , caring dairy , beemster kaas , kennis en 2002 geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nΓ©t dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0