Brabant akkoord met strengere milieueisen voor veeboeren

Provinciale Staten van Noord-Brabant hebben vrijdagnacht tegen 1 uur na een lange vergadering ingestemd met verscherpte maatregelen tegen de intensieve veehouderij. Een meerderheid van het Brabantse parlement steunt de ingrijpende plannen van het provinciebestuur om onder meer versneld de ammoniakuitstoot van veestallen te verminderen en een halt toe te roepen aan de uitbreiding van de veestapel.

Boeren in Noord-Brabant zijn woedend over de plannen van de provincie om de veehouderij extra milieueisen op te leggen. Ze zijn bang dat honderden bedrijven de deuren zullen moeten sluiten. Ook de Rabobank, bedrijven in de agribusiness en tientallen Brabantse gemeenten zijn kritisch.

Deel dit topic

Reacties

Woodside
Brabant wil verduurzamen en laat de boeren ervoor betalen! Walgelijk!!
Coen
@Woodside , met dank aan ZLTO en CDA die jarenlang met de rug naar de samenleving hebben gestaan, dit is de grote afrekening door de linkse rakkers.
en ja nog een aavulling: ook de Rabobank moet nog in het rijtje staan 😞
+1
de hoef
Quote Reactie van @Coen:
dit is de grote afrekening door de linkse rakkers.

de ergste is de vvd
+2
puntertje
@Coen
Volgens mij is mr. Bean ook Brabander, hanteert de zelfde werkwijze met de zelfde gevolgen.


+4
KuikenenKoe
Wat eigenlijk hier wel grappig aan is dat van uit de linkse hoek men niet zo gecharmeerd is van schaalvergrotng
terwijl men wel een proces in werking heeft gezet wat de schaalvergroting in brabant een enorme boost gaat geven

en over enkele jaren wss beweren dat ze dat niet verwacht hadden
+2
diezel
Quote Reactie van @KuikenenKoe:
Wat eigenlijk hier wel grappig aan is dat van uit de linkse hoek men niet zo gecharmeerd is van schaalvergrotng

Gisteravond tijdens het debat werd die vraag ook aan SP/D66 gesteld. Beide partijen kozen voor schaalvergroting, zelfs echte megastallen, als daar dan maar N-reductie tegenover stond.
Je ziet het hier gewoon al in de praktijk. De echt grote jongens lijken tegenwoordig wel de lievelingetjes van de Brabantse politiek qua vergunning-uitgiftes. Die hebben hun kast nog vol liggen met "< 7 juli 2017"-vergunningen. Volgens mij hadden burgers net zo'n afkeer van dit soort vee-fabrieken. 😞
matt
@diezel dat is onder druk van de vvd Johan kan zichzelf wel als winnaar presenteren.
Voorlopig zal de burger nog volop nieuwe megastallen zien verschijnen
paul1
@diezel de sp ziet het liefst sovchozen in nederland
diezel
Quote Reactie van @paul1:

Daar hadden ze niet zolang over hoeven vergaderen.
Die tendens was er toch al. 😞

De eigen bouwploeg bestaat geheel uit..... Polen.
De geiten worden 23/24 uur gemolken door....Polen.
De varkens worden voor 90% verzorgd door......Polen.
In de bedrijfsgebouwen wonen enkel.....Polen.
Coen
@paul1 , als banken noodzakelijke bedrijfsaanpassingen niet willen financieren komt dat uit het brabantse investeringsfonds, dus dat worden dan echte staatsbedrijven 😞
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @KuikenenKoe:
terwijl men wel een proces in werking heeft gezet wat de schaalvergroting in brabant een enorme boost gaat geven
20 jaar geleden al van iemand (die uit hoofde van zijn functie regelmatig in het rovershol bivakkeerde) gehoord: men stuurt op ontwikkeling van een aantal (5000) melkveebedrijven die voldoende robuust zijn om in de vrije markt te opereren (lees: zonder subsidies). Varkens en kippen worden geconcentreerd op enkele plekken in het land, met mestverwerking, slachterijen en de hele mikmak erbij. Akkerbouw kan ook nog op een paar plekken in het land (Flevopolder o.a). De rest dient natuur en recreatie te worden. Het middel om dit te bewerkstelligen is: zorg dat er dierziektes komen en een milieuprobleem, zo rookt men alle kleinere bedrijven uit. Een tweede rovershol werd uit de grond gestampt: een afdeling bij de WUR die zich bezighoudt met "de herinrichting van Nederland".

Kijk naar het beleid van de afgelopen jaren (EZ, RFC, LTO en RABO) en je weet genoeg.
Twentsch Land
Natrappen is altijd knap eenvoudig ...... Wie en hoeveel procent van de boeren had 5 of 10 jaar het eens geweest met CDA of VVD of LTO enz enz om vanaf toen uitbreiding of dergelijk een stop toe te roepen !!!

Mijn vader zei 30 jaar geleden al dat men de Nederlandse boer op de eerste plaats moest zien als iemand die de natuur onderhoud en op de tweede plaats als voedsel producent ..... maar zolang voor natuur onderhoud geen flinke vergoeding wordt gegeven zal men gaan voor de voedsel productie......nu 30 jaar later lees en hoor je van alles over natuurbelangen maar nog steeds niks over een bijpassende vergoeding.....het moet anders, eerst weten welke en hoeveel vergoeding en dan pas ( vrijblijvende ) maatregelen......wij boeren inperken voor auto's en vliegtuigen.....beide een belangrijke inkomsten bron voor de overheid......daar kan dan toch wel geld vanaf om veebeperking ( bv veel fosfaat opkoop ) of natuur onderhoud ( bepaalde teelten of dergelijk ) ruim te vergoeden !!!!!! MAAR NEE ..... liever een koude sanering
-Jan-
@Twentsch Land Dit is de voorloper in dat denken

melkvee.nl/nieuws/10969/…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's nacht , veehouderij , platteland , brabant , foodlog , rabobank , schade , ammoniakuitstoot en bosch geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0