Vissers eten beter geen zelf gevangen paling

In De Standaard waarschuwt bioloog Claude Belpaire van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) voor het consumeren van riviervissen zoals paling. Samen met collega’s van Universiteit Antwerpen ging Belpaire op zoek naar twaalf schadelijke stoffen in het spierweefsel van baars en paling. Uit de metingen blijkt dat er een aantal in te hoge concentraties voorkomen omdat de Vlaamse rivieren te veel pesticiden, kwik en vlamvertragende stoffen bevatten. Volgens Belpaire is de norm voor sommige van de onderzochte stoffen te streng en zullen een groot deel van de meetplaatsen in Europa de norm overschrijden, “maar er is wel degelijk een probleem met de kwaliteit van het water”.
 Vissers eten beter geen zelf gevangen paling (vilt.be)

In De Standaard waarschuwt bioloog Claude Belpaire van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) voor het consumeren van riviervissen zoals paling. Samen met collega’s van Universiteit Antwerpen ging Belpaire op zoek naar twaalf schadelijke stoffen in het spierweefsel van baars en paling. Uit de metingen blijkt dat er een aantal in te hoge concentraties voorkomen omdat de Vlaamse rivieren te veel pesticiden, kwik en vlamvertragende stoffen bevatten. Volgens Belpaire is de norm voor sommige van de onderzochte stoffen te streng en zullen een groot deel van de meetplaatsen in Europa de norm overschrijden, “maar er is wel degelijk een probleem met de kwaliteit van het water”.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden europa , eten , antwerpen en visserij geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!