RIVM: „Emissie ammoniak in Brabant behoorlijk omlaag”

Tijdens het veehouderijdebat in Brabant werd door de linkse partijen telkens naar voren gehaald dat de emissie van ammoniak op onder meer natuurgebieden toeneemt. Maar onlangs publiceerde het RIVM een rapport waaruit blijkt dat juist in Brabant de emissie de afgelopen jaren sterk is verminderd.

Deel dit topic

Reacties

weideboer
De leugen regeert, moedeloos van te worden dat het doel alle middelen heiligt. De leugen dus
+2
christo
@weideboer Tiet veur aktie
+2
diezel
Quote Reactie van @weideboer:
moedeloos van te worden dat het doel alle middelen heiligt

Meest frappante van gisteravond vond ik nog dat die SP-er verklaarde dat de Provincie enkel aan de "veehouderij-knop" kan draaien betreffende reductie stikstofneerslag. De sector welke voor 20% verantwoordelijk is.
Als Brabantse grootvervuilers als Rijkswegen en Antwerpen in de toekomst niet reduceren zal er volgens Van den Hout dus nog verder aan de veehouderij-knop gedraaid moeten gaan worden.

Ammoniak-plaatje RIVM

(klik om te vergroten)

Coen
@diezel , aan de knoppen van stalemissies kun je draaien, aan de knoppen van deposities kun je niet draaien dus daarom willen GS en PS in Brabant de (melk)intensieve veehouderij minimaliseren.
+1
pietjepuk
@Coen aan de andere knoppen kun je ook draaien. een vliegtuigen tax van 10 euro per km per persoon. En de wegenbelasting van de heilige koe vertien voudigen.
+1
Coen
@pietjepuk , dat gaat allemaal niet gebeuren, heiligheden worden ontzien 😞
Jaap40
@pietjepuk varkens en koeien geiten etc hebben volgens de politiek de langste tijd gehad in Brabant. Ik vrees dat als je over 20 jaar door Brabant rijdt er veel gesaneerd is.... in de dichtbevolkte gebieden wordt/ is het lastig boeren.
wouter bos
@diezel Wat gebeurt er daar in Drenthe eigelijk ? Dat moet old huus wel weten ?
m uut m
Ik had begrepen dat de metingen van RIVM onbetrouwbaar waren.
Maar dit rapport past de Brabanders wel.
+1
pieta
@m uut m Je kunt er gerust van uit gaan dat je voor de gek gehouden wordt (als boer). Maar dat is altijd nog beter als voor de trein.
+1
dorpsrandhoeve
@m uut m Van de andere kant kun je in dit rapport zien in welke provincie's de boeren kunnen sidderen en beven na wat gisteren in Den Bosch is gebeurt.
hans1980
Nu dit beleid kopieeren naar de andere 11 provincies en we zijn weer 30-40% van de Boeren kwijt .Grote bedrijven zullen investering in luchtwassers e.d. wel recht kunnen rekenen met schaalvergroting kleintjes exit!

What's next verplichte weidegang ?
m uut m
@hans1980
Weidegang geeft minder emissie lijkt mij logisch dan om dat dan ook maar te verplichten om te beginnen in Brabant.
hans1980
@m uut m Huyberts heeft ze toch al buiten $###
melluk
Het gaat niet om feiten helaas

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's brabant , ammoniak , rivm en natuurgebieden geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0