Nederland boert bedrijfseconomisch achteruit

Originele beschrijving

Nederland is het enige land in Europa waar in vier jaar tijd het break-evenpoint op melkveebedrijven niet is verbeterd. Dit bleek afgelopen week tijdens het congres van European Dairy Farmers (EDF) in Praag.

Deel dit topic

Reacties

George
Ik zeg het toch al een hele poos , Knmeg.
Coen
@George , met name het aandeel vaste kosten schijnt in NL extreem hoog te zijn, en dat is de oorzaak van de toename van de kostprijs in de laatste jaren.
+1
Piet1960
@Coen Inderdaad, veel te luxe gebouwen, veel te luxe machineparken, en vaak veel te luxe voeren. En dan zijn deze Nederlandse EDF boeren niet doorsnee in Nederland. Kennelijk doen ze Europees niet mee.
groeier
@Piet1960
Niets is goedkoper dan gras en mais voeren.
groeier
@Coen
En dat wisten we 30 jaar geleden nog niet?
oldhuus
@George
Filmpje van 3 jaar geleden:
+1
Porky
Ja vind je het gek, de regels, (voor welke bedrijfstak ook) ,kosten en belastingdruk rijzen de pan uit, en die gek van een Rutte blijft maar lachen.
+1
Jan S
😀
+1
klompen
@Jan S en dan komen er die idiote rechten ook nog bij
arie.j
Quote Reactie van @Jan S:
Komt door de idioot hoge grondprijzen. Er wordt ook rente over grond gerekend. De investeringen in maatlatstallen en de hoge hypotheken helpen natuurlijk ook om de kostprijs op te drijven. De boeren doen al die investeringen zich zelf aan. Geld verdienen is niet aan ze besteed.

Och de helft van de boeren heeft al tientallen jaren geen opvolger , daar zijn stijgende hoge grondprijzen een machtig voordeel voor .
En voor de rest geeft het de vakmanschap van de Nederlandse boer aan, hier blijven ze boer en kopen ze grond met prijzen waar boeren het elders niet mee zouden kunnen.
+1
Metal ap
Achteruit boeren is ook boeren
oldhuus
Alle stagelopers maar naar Ierland sturen!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's europa , melkveebedrijven , dairy en edf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0