Prijsvorming zomerfruit even grillig als het weer

Het is Het Belang van Limburg opgevallen dat de prijs van zomers fruit zoals aardbeien en kersen flink aangetrokken is op de veilingen. Het schaarse aanbod zorgt voor een prijspiek. In mei was het nog andersom, toen werden alle aardbeien gelijktijdig rijp door een extreem warme periode en kelderde de prijs. Nu halen aardbeien tot 9 euro voor één kilo en kersen tot 6 euro per kilo. De Belgische Fruitveiling nuanceert de hoge prijzen. “Enkel de allerbeste kersen halen die hoge prijzen”, zegt Karel Belmans. “Het overgrote deel van de aanvoer wordt aan de helft daarvan geveild.”
 Prijsvorming zomerfruit even grillig als het weer (vilt.be)

Het is Het Belang van Limburg opgevallen dat de prijs van zomers fruit zoals aardbeien en kersen flink aangetrokken is op de veilingen.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden fruit , aanvoer , limburg , kersen en aardbeien geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!