Protesterende veehouder gaat niet in op aanbod FrieslandCampina

Melkveehouder Henk Gommer uit het Groningse Zevenhuizen blijft doorgaan met het weg laten lopen van de melk. Hij gaat niet in op een aanbod van FrieslandCampina om samen met hem de Kringloopwijzer in te vullen.

Deel dit topic

Reacties

+11
Twentsch Land
Ik ben geen jurist maar vraag me wel af of fc het kan en mag eisen om de klw in te vullen......het geeft geen toevoeging aan de kwaliteit van de melk en vindt bepaalde dingen ook best wel privé ..... omdat fc onze belangen moeten behartigen vindt ik ook wel dat elk lid op melkweb kan zien hoeveel loon en gouden handdrukken ze krijgen en dan duidelijk het bedrag met naam. Dat fc zijn eisen omtrent hygiene en kwaliteit heeft is logisch en goed te begrijpen maar de klw voelt wel een beetje uit gekleed aan.
Hans van Bergen
@Twentsch Land Men borgt op die manier dat er milieu effectief gewerkt wordt. Boeren met hele slechte grond of die altijd inkuilen als het regent of die geen goede ranstsoenen hebben etc komen nu boven water en daarmee voorkomt een zuivelbedrijf imago schade.
+1
Wilbert
@Hans van Bergen er wordt helemaal niets geborgd, het gaat om het invullen en niet om de inhoud.
Nick83
@Wilbert Nog niet nee. Ga dr maar vanuit dat je met een paar jaar punten (en dus extra melkgeld) kan verdienen met een goed KLW resultaat. En de 5% slechte boeren mogen op gesprek komen ...
Wilbert
@Nick83 ik ga daar eigenlijk niet van uit. Rfc wil een duurzamer en innovatiever imago opbouwen. Daar gaan ze de klw niet voor gebruiken.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Hans van Bergen:
Men borgt op die manier dat er milieu effectief gewerkt wordt. Boeren met hele slechte grond of die altijd inkuilen als het regent of die geen goede ranstsoenen hebben etc komen nu boven water en daarmee voorkomt een zuivelbedrijf imago schade.
Ik zie dat je al begonnen bent met het schrijven van de "Hans en Arieshow".
+1
Hans van Bergen
@kanniewaarzijn Durf het allemaal eens aan de orde te stellen op je Campina vergadering
+1
Porky
@Hans van Bergen haha ,ja ze hebben het er ff over, laten zich inpakken door de kontenlikkers achter de tafel, ze krijgen een glas,doen een plas, en alles blijft zoals het was, die hele FC bemoeit zich onderhand overal mee, laten toe dat er 379 miljoen verdwijnt, word niet over gepraat, laat staan dat ze zeggen hoe de stand v zaken is ivm die "verdwijning" , en dat durft zich een coöperatie te noemen. Belachelijk.
Frans1
@Hans van Bergen daar zou de vrije markt toch voor zorgen dat de zwakkere broeders af zouden vallen, ben je daar nu de klw al voor nodig
+5
spotmelker
Dit gaat helemaal 'goedkomen' vooral als het flink in de publiciteit komt voor zover dat al niet het geval is en dan komt het vanzelf bij EZ onder ogen waar men zich geheid gaat afvragen of de KLW wel te handhaven en te borgen is. En mocht er een streep door gaan dan is dat de 'mannetjes' van de NZO volledig aan te rekenen met hun domme verplichtingen.
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @spotmelker:
komt het vanzelf bij EZ onder ogen
Waarom denk je dat EZ het heeft afgeschoven op de sector? Ze willen hun fikken er zelf niet meer aan branden!
lkool
De aanhouder wint... wie heeft de langste adem?
+2
Ik ben het helemaal eens met henk,t,is v/d zotte dat je die kringloopwijzer in moet vullen als je fosfaat referenctie 0 is,en campina doet helemaal niets met die kringloopwijzer,laat staan de veehouders,dit is dus gewoon ambtenarij wat ons als coop veel geld kost..
+1
cs-agrar
Quote Reactie van Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl:
campina doet helemaal niets met die kringloopwijzer

Dat komt nog wel, wees daar maar niet bang voor.
Noorderling
@cs-agrar
Het leuke is dat de vers grasopname berekend wordt door:
VEM behoefte-aankoop krachtvoer-voerverbruik ruwvoer= versgrasopname

Voor elk uur weidegang staat ca 1kg ds grasopname. Vis je er zo uit of er serieus geweid wordt of er een paar koeien buiten komen die even de premie binnen slepen.
pieta
@Noorderling Is dat dan ook die 20 % waar @ jg op doelt?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , frieslandcampina , melkveehouder en kringloopwijzer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0