Lelystad - Nu al ruim 2000 vogelnesten op Marker Wadden

Op de Marker Wadden hebben al meer dan tweeduizend broedparen een nestje gebouwd. Het gaat om meer dan vijftig verschillende soorten. Dat laat Natuurmonumenten weten. Vooral onder visdieven zijn de Marker Wadden populair. Er broeden zo'n 1700 paartjes. Verder komen er kokmeeuwen, plevieren en kluten voor, en bijzondere vogels als de dwergstern en strandplezier. Voor vogels hebben de Marker Wadden als voordeel dat er weinig vijanden zijn. Er vliegt hooguit af en toe een slechtvalk over. De...
 Lelystad - Nu al ruim 2000 vogelnesten op Marker Wadden (omroepflevoland.nl)

Op de Marker Wadden hebben al meer dan tweeduizend broedparen een nestje gebouwd. Het gaat om meer dan vijftig verschillende soorten. Dat laat Natuurmonumenten weten.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden natura 2000 , vogels , natuurmonumenten en dieren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!