Bons Holsteins Dikkie 183 wint middenklasse

Lauthoritydochter Bons Holsteins Dikkie 183 bezorgde de familie Bons de tweede titel bij zwartbont door de middenklasse te winnen.

Deel dit topic

Reacties

paul1
Mooi, maar toch ook wel beetje ribbe telle met die grote holsteiners.
KuikenenKoe
Quote Reactie van @paul1:
ribbe telle

dat viel mij vandaag op dat sommigen die ribben er heel vreemd uitscheren/toileterren, vond dat een vreemd gezicht zelfs lelijk
is iets van de laatste jaren
dus even gevraagd waarom sommige dat zo doen ,schijnt om de ruimte tussen de ribben beter uit te laten komen

noordhollander
@KuikenenKoe dit zijn de algemene kampioenes en niet de koe waarover dit item gaat enfin als je er zelf niet bent en maar wat kopieert is dit het resultaat............
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @noordhollander:
de algemene kampioenes

Wat vond je er eigenlijk zelf van. Ik denk dat de gemiddelde showliefhebber uit het buitenland met grote verwondering naar de vaders van veel keuringskoeien gekeken heeft. Heb net uitslag gezien en naast veel genomics stieren stond ook een stier die foeilelijke commerciële koeien fokt als Mogul vrij hoog in aantal rubrieken. Dan is het ook niet zo heel verwonderlijk dat Bons met alle prijzen gaat lopen, hij is zo bijna de enige in Nederland die alleen maar op exterieur fokt (ik ben die andere, maar doe niet mee aan keuringen omdat mijn koeien veel te dik zijn).

Dus graag de mening van de enige echte fokkerijkenner in ons midden?
noordhollander
@jan is hobbyboer ik onthoud me van verdere kritiek hier jan prikkebord is niet geinteresseerd in nrm enzo plakt en knipt een beetje en dat is t en wordt boos als ik zeg co gaat niet naar de nrm" dat zal hij beslissen"......heb daarover nog geen blogje gezien.....
+1
KuikenenKoe
Quote Reactie van @noordhollander:
ik onthoud me van verdere kritiek hier

hou je daar dan alstublieft ook aan !
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @noordhollander:
ik onthoud me van verdere kritiek hier

Ik vroeg ook niet om kritiek, gewoon een objectieve mening wat je er van vond. Ik heb de filmpjes bekeken en ben eigenlijk steeds blijer aan het worden met mijn 2 beste koeien, de rode Hvezda en m'n zwarte RF Camden. Ze zijn niet geschikt voor de keuring omdat er teveel bot aan zit, maar ik heb ze wel liever dan veel van die keuringskoeien.
+2
MARTIJN G
@KuikenenKoe Schande dat zo'n anorexia type koe wint.
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @KuikenenKoe:
dat viel mij vandaag op dat sommigen die ribben er heel vreemd uitscheren/toileterren, vond dat een vreemd gezicht zelfs lelijkis iets van de laatste jar

Tis gewoon vreselijk, bij zwartbonte denk je die word na de keuring door rendac opgehaald en bij roodbonte dat ze aangevallen zijn door een of ander prehistorisch beest met gigantische klauwen.
jan is hobbyboer
Ik zal er ook maar niet veel meer over zeggen, vond de koeien van Albring maar gewoontjes, hebben ze 2 rubriekszeges 😄. Weer een onderwerp waar ik blijkbaar geen enkel verstand van heb
paul1
@jan is hobbyboer valt ook niet mee om een koe in aantallen punten te vertalen, en hoeveel punten geef je ergens voor.
noordhollander
Mooi afscheidskado voor hoofdinspekteur Arie Hamoen zo'n defile met kampioenes
en topprestatie van Bons en zn team drie kampioenes op rij; was persoonlijk wat gecharmeerder van de Jaspers, maar dat doet er nu niet toe; er werd goed gekeurd en hulde voor t liveblog twee dagen van NRM/Veeteelt, waarop alles goed te volgen was op de computer thuis...........met vooral bij de dochtergroepen redelijke commentaren... kars fielmich
noordhollander
Begrijp dat niet iedereen gecharmeerd is van de moderne manier van toiletteren
sommigen kunnen zo te lezen daar maar moeilijk aan wennen nergens lees ik de echte kommentaren over de holland mastersale welnu die is op papier redelijk verlopen; echte gokkers waren ontevreden over het verloop,maar komende zaterdag is somewhere de volgende alweer and the show must go on; zou het willen omschrijven als het verkopen van gebakken lucht op basis t liefst van de verwachtingswaarde ik zie meer heil in t aankopen van een koe als plattery de roodbonte algemeen kampioene daaruit kun je ook direct producten verkopen.....
cs-agrar
Quote Reactie van @noordhollander:
moderne manier van toiletteren

Als die zaken nodig zijn om een keurmeester te overtuigen, kan je je misschien beter afvragen of die keurmeester wel de juiste persoon op die plaats is.
Het is allemaal wel leuk op dat "hoge niveau", maar het zou meer over de koe ( en boer) zeggen as deze koeien gewoon sochtends uit de stal gehaald worden zonder enige poespas, een perceel mooi gras in jagen en dan met zn allen eens kijken, via een ouderwets puntensysteem?, welke koe er als beste/mooiste uit rolt.
In principe heb je nu een geregiseerde keuring. Dmv voorselectie word het aanwezige type koe ook bepaald.Er moeten van heinde en verre cowfitters vandaan komen en zelf voorbrengen is er bij sommigen zelfs al niet meer bij. Als dit dan allemaal nodig is, waarom dan niet gewoon een goede koe meegenomen ipv een gemaakt.
noordhollander
@cs-agrar jij wilt net als arie hieronder weer naar t heet water en groene zeep systeem toe wellicht en aan welke wedstrijd je ook meedoet van diegene die de wedstrijd wint valt vaak wat te leren ook bij het prepareren van koeien
+1
arie.j
Quote Reactie van @noordhollander:
@cs-agrar jij wilt weer naat t heet water en groene zeep systeem toe wellicht
Reageer @noordhollander KuikenenKoe 19min geleden --> Rapporteer aan admin Stuur persoonlijk bericht Kopieer link Quote Reactie van @cs-agrar:Als die zaken nodig zijn om een keurmeester te overtuigen, kan je je misschien beter afvragen of die keurmeester wel de juiste persoon op die plaats is.

Gewoon een koe zoals die werkelijk is, en niet gemaakt.
In feite schande voor heel de fokkerij wanneer je met een koe zoals die normaal is (en wat schoongemaakt en bijgeknipt) niet meer naar een keuring kunt omdat die dan veel lager komt te staan.
Wilbert
@arie.j inderdaad, die mallote keuringen op uiterlijk hebben er in het verleden al voor gezorgd dat de oude Nederlandse melkkoe niet meer kon meekomen in de wereld en de Amerikaanse koeien de wereld hebben overgenomen.
Gewoon selecteren op zaken die voor de gemiddelde boer economische waarde hebben, daarmee houd je het als fokkerij organisatie het langste vol.
noordhollander
@Wilbert je haalt wel zaken door elkaar naar eigen behoeven elevation,triple threat, durham en andere stieren hebben ook in europa een positieve invloed gehad............
+1
arie.j
Quote Reactie van @noordhollander:
@Wilbert je haalt wel zaken door elkaar naar eigen behoeven elevation,triple threat, durham en andere stieren hebben ook in europa een positieve invloed gehad.

Nico Bons heeft talloze toppers en kampioenen op keuringen en fokveedagen gehad.
Kun jij aangeven in welk opzicht hij de fokkerij met die dieren positief heeft beinvloed door hun nageslacht?
In welk opzicht is het dan een fokker of zelfs een topfokker?
Dan ben je toch geen fokker maar een keuringsresultaats jager?
noordhollander
@arie.j zo is het en daarin is niet alleen bons maar ook zn koeien kampioen......
terzijde hij was er met een rode en negen zwartbonten hebben jullie enige voorstelling van het kostenplaatje van zo'n ekskursie?
cs-agrar
Quote Reactie van @noordhollander:
zo is het en daarin is niet alleen bons maar ook zn koeien kampioen......terzijde hij was er met een rode en negen zwartbonten hebben jullie enige voorstelling van het kostenplaatje van zo'n ekskursie?

Dat is niet echt een antwoord op een best goede vraag van Arie J. Ik weet antwoord ook niet maar jij volgt de handel en wandel van die stieren wat beter.
Van sommige andere NRM-deelnemers weet ik dat er ook wat stieren beschikbaar zijn bij de ki's.

Wat Bons aan kosten er voor over heeft moet hij zelf weten, denk dat meeste boeren voor die centen liever wat fosfaatrecht kochten 😂
Overigens Nico Bons (en ook de andere deelnemers) van harte met het behaalde resultaat. Je kan er van zeggen wat je wil maar deze man heeft een doel voor ogen en lijkt deze wel aardig waar te maken, kan je ook wel weer respect voor hebben.
KuikenenKoe
Quote Reactie van @cs-agrar:
Als die zaken nodig zijn om een keurmeester te overtuigen, kan je je misschien beter afvragen of die keurmeester wel de juiste persoon op die plaats is.

idd dat dacht ik ook ,iemand die er verstand van heeft kan zonder die gekkigheid de ruimte tussen de ribben ook wel beoordelen
noordhollander
@KuikenenKoe het getuigt niet van veel fatsoen om achteraf de juryleden te verwijten over de plaatsingen zou je niet beter een beter voorbeeld kunnen stellen dan alleen dit soort stemmingmakerij?
KuikenenKoe
@noordhollander neem aub de moeite om eerst te lezen voor je reageert
heb daar geen kritiek op beschik niet over die kennis om over de plaatsing te oordelen
en wens je een goede dag verder
KuikenenKoe
Quote Reactie van @cs-agrar:
waarom dan niet gewoon een goede koe meegenomen ipv een gemaakt.

dat is wel ietsjes overdreven, want zou je bij mij een koe van stal trekken en daar bij wijze van spreken voor 50 k aan uitgeven aan cowfitters en voorbrengers ed dan nog liep die onderaan
denk wel dat in de basis de koe gewoon goed moet zijn
jg
@noordhollander eurogenes.nl
+1
huub
Dergelijke shows is voor melkveehouders wat tractor pulling is voor de loonwerkers, een hoop rook en lawaai maar voor een opraapwagen kom je niet ver. Leuk voor de liefhebbers, niets meer en niets minder.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's familie , zwartbont en holsteins geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
27
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0