Nog 2,3 miljoen kilo te veel fosfaat in 2016

De Nederlandse veehouderij produceerde in 2016 nog 2,3 miljoen kilo fosfaat per jaar meer dan van Europa mag. Dat blijkt uit berekeningen van het CBS.

De fosfaatproductie door de landbouw kwam in 2016 uit op 175,2 miljoen kg. De melkveestapel groeide vorig jaar wel, maar dit leidde niet tot een hogere fosfaatproductie. Vooral een lager fosforgehalte in zowel ruw- als krachtvoer zorgde ten opzichte van 2015 voor een afname van de fosfaatproductie met 4,9 miljoen kg. De productie ligt echter nog steeds boven de EU-norm. Dit meldt het CBS op basis van de definitieve fosfaatcijfers.

In 2016 waren er minder vleesvarkens en minder zeugen dan het jaar daarvoor. Het aantal vleesvarkens was met ongeveer 80 duizend (-1,3 procent) gedaald tot ongeveer 5,7 miljoen.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , veehouderij , krachtvoer , europa , vleesvarkens , fosfaat , cbs , melkveestapel , fosfaatproductie en pluimveehouderij geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0