Natuurpunt wil grasmaaisel opwaarderen tot grondstof

Natuurpunt gaat in samenwerking met verschillende Belgische en Nederlandse bedrijven, gebiedsbeheerders en een hogeschool op zoek naar nuttige toepassingen voor het gemaaide gras uit haar natuurgebieden. Na verwerking is deze biomassastroom mogelijk geschikt als brandstof, bodemverbeteraar, veevoeder of vezels voor verpakkingsmateriaal. Een prototype van een mobiele raffinagemachine wordt momenteel uitgetest en gedemonstreerd in natuurgras, wat een tastbaar resultaat is van de Vlaams-Nederlandse samenwerking in het kader van het Interreg-project ‘GrasGoed – Natuurlijk groen als grondstof’.
 Natuurpunt wil grasmaaisel opwaarderen tot grondstof (vilt.be)

Natuurpunt gaat in samenwerking met verschillende Belgische en Nederlandse bedrijven, gebiedsbeheerders en een hogeschool op zoek naar nuttige toepassingen voor het gemaaide gras uit haar natuurgebieden.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden gras , prototype , groen , natuurgebieden , grondstof , recycling en brandstof geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!