Primeur: oppompbare flextank (video)

Speciaal voor de Duitse markt heeft machinefabrikant Vredo een speciale tank ontwikkeld voor haar zelfrijdende bemester. Deze tank bestaat deel uit een polyester tank en deels uit een oppompbare flexibele kunststof mestzak. De polyestertank heeft een volume van 26m³ en de zak 6m³. Met deze toepassing kan de tank binnen de 3 meter transportbreedte blijven, zodat deze in Duitsland zonder ontheffing de straat op kan. Special voor in de mais wordt gebruik gemaakt van dubbele rijencultuur maiswielen, zodat tijdens de groei mest toegediend kan worden. Tractortube, een zusterwebsite van Trekkerweb en onderdeel van uitgeverij Agrio, maakte er een video van.

Deel dit topic

Reacties

weurding
Dacht dat voordeel gehaald werd uit een lagere hoogte als ie leeg is maar als je nou vol van bedrijf naar het land onder een viaduct door moet wat dan?
+1
casejxu
@weurding bukken!
+1
huub
@weurding in Duitsland mag je vol toch niet de weg op met dat ding, met 26m3 ga je de 40 ton wel door, aslast is op 3 assen ook te hoog.
pietjepuk
@weurding filmpje niet gekeken zeker. Bij aanvoer met vrachtwagen kan de vredo met 32 kuub de meeste vrachtwagens net niet in 1 keer leegkrijgen. 😁
weurding
@pietjepuk niet gelezen zeker, had het over bedrijf, niet over vrachtauto 😄
Fendt926Driver
@pietjepuk niet goed opgelet zeker?
In duitsland mag je maar 40 ton wegen. Dus meer dan 30 kuub heb je toch niet bij je in de transport tank
newholland6640
@weurding

Heenweg omrijden terugweg niet
brabo
Kan volgens mij nog lang goed gaan met zo'n mestzak van zeil die constant tegen de stalen beplating ligt te schuren tijdens het rijden.
+4
pieter p
Rij de mest liever erop voor het zaaien, het voordeel wat er is om na opkomst te bemesten wordt al teniet gedaan met het platrijden van de maisplanten
+1
weurding
@pieter p snap dat ook niet goed, vaak is de kans op nat land ook nog zo dat het niet mogelijk is, gaat niks boven een goede basisbemesting, nabemesten pakt vaak minder uit
+1
erik9831
Gaat toch over transportbreedte ?

Bij het vullen van de zak, gaat hij toch ook niet breder dan 3 meter ? Of is hij dan volgens de regels te hoog om op de baan te komen ? Want dan is toch ook het artikel foutief ?

Ze hadden dan anders evengoed een 32 kuub mesttank kunnen bouwen, in plaats van zo een zak met dezelfde specificaties die ze nu hebben.
+1
hobbyboer
@erik9831 Tis net hoe je het zegt.
Als ik het goed zie hebben ze de tank smaller gemaakt om op de weg, met een naast de tank opgeklapte bemester, binnen de 3 meter te blijven.
Om dan niet in te leveren op laadvolume gaan ze de hoogte in.
En om dan weer niet te hoog te zijn op de weg is het bovenste stukje flexibel gemaakt.

Hoe ze het met de banden doen weet ik niet.
Met dubbellucht cultuurwielen is die ruim boven de 3 meter, of dat dan wel mag?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , duitsland , vredo , speciaal , special , onderdeel , Mais , tank , mestzak en trekkerweb geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0