Verlies vogelgriepvrije status hindert Belgische export

Tijdens de voorstelling van het jaarverslag van het Voedselagentschap mocht de landbouwsector een aantal pluimen op zijn hoed steken. In geen andere sector is autocontrole zo goed ingeburgerd en is de afloop van een FAVV-inspectie zo vaak gunstig. Op de persconferentie viel niet alleen goed nieuws te rapen. Het Voedselagentschap waakt ook over de diergezondheid. Onvermijdelijk komt dan vogelgriep ter sprake. “Professionele bedrijven zijn in 2016 aan een besmetting ontsnapt”, zo staat in het jaarverslag, maar inmiddels moet de sector financieel toch opdraaien voor de H5N8-uitbraken in het hobbycircuit. België verloor namelijk op 15 juni zijn vogelgriepvrije statuut bij de Werelddiergezondheidsorganisatie en dat affecteert de export van (broed)eieren, levende kippen en pluimveevlees naar derde landen.
 Verlies vogelgriepvrije status hindert Belgische export (vilt.be)

Tijdens de voorstelling van het jaarverslag van het Voedselagentschap mocht de landbouwsector een aantal pluimen op zijn hoed steken. In geen andere sector is autocontrole zo goed ingeburgerd en is de afloop van een FAVV-inspectie zo vaak gunstig.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden export , kippen , vogelgriep , diergezondheid en pluimveehouderij geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!